Plánovanie svadby

Kedy začať plánovanie svadby?

 

Plánovacích kalendárov je na webe neúrekom. Obzvlášť tých svadobných. Väčšinou sú typu: 7 mesiacov pred, 6 mesiacov pred atď. Keď si ich však bližšie preštudujete, prídete na to, že nielen, že neurobia prehľad, ale dokážu aj statočne popliesť. Ako teda plánovať svadbu efektívne? A hlavne, kedy začať, aby ste všetko stihli bez zbytočného stresu? Vaša družička to vyskúšala za vás.

Plánovanie svadby

Keď už patríte medzi tie šťastné, ktoré nosia na prste snubný prsteň a rozmýšľajú, čo bude do roka a do dňa alebo aj skôr, je ideálne rozmyslieť si, čo vlastne od svadby očakávate.  Je vaším cieľom užiť si Váš deň v kruhu najbližších alebo túžite po veľkej okázalej slávnosti? Každá svadba má totiž svoje klady aj úskalia, s ktorými sa budete musieť pri jej prípravách a realizácii popasovať.

Vyskúšajte aj: Kde začať svadobné prípravy 

Ideálne obdobie na plánovanie svadby

Pokiaľ teda máte jasný cieľ, rozmeňte si ho na drobné. Aký termín svadby by nám najviac vyhovoval a či by bol vhodný aj pre pozvaných im hostí? Koľko času máte na prípravu, teda či do uvedeného termínu stihnete pripraviť všetko, čo ste si zaumienili. Je pritom potrebné brať do úvahy, koľko voľného času máte k dispozícii, prípadne koľko sa môžete uvoľniť z práce a venovať sa prípravám. Ak žijete v zahraničí, prekážkou do určitej wholesale mlb jerseys miery bude aj vzdialenosť. Dnes už síce cez e-maily a skype niečo vybavíte, ale zďaleka to nie je všetko. Predsa len, svadba je osobná záležitosť a osobné stretnutia sú ešte wholesale nfl jerseys vždy osobné.

Profi_banner_dlhy

Ideálny čas na začatie plánovania jarnej a letnej svadby je jeseň. Po skončení vrcholnej svadobnej sezóny, čo je obvykle koniec októbra, sú dodávatelia vo väčšom kľude a zároveň by mali mať ešte dostatok voľných termínov na nadchádzajúcu sezónu. Nespoliehajte sa na svadobné veľtrhy začiatkom roka. Tam sa síce zaplní veľa, ale častokrát sú tí najlepší už dávno obsadení.

Kde začať plánovanie svadby

Samozrejme, pokiaľ viete, že na Slovensku sa objavíte raz za rok a bude to práve v lete, začnite s plánovaním svadby už rok vopred. Cez e-mail si vyberte dodávateľov, zajednajte stretnutia a keď budete doma, absolvujte ich čo najviac. Keď sa následne vrátite do bežného stereotypu, bude mať príležitosť o všetkom popremýšľať a zarezervovať tých, ktorí спокойствие vás najviac oslovili.

Ak sa chystáte domov práve pred Vianocami, vyskúšajte si dohodnúť stretnutia aj v tomto období. Poriešite tak dve muchy jednou ranou – sviatky s rodinou aj plánovanie svadby.

Pokiaľ plánujete svadbu v jesennom lístí či zimnú svadbu v predvianočnom období, optimálny čas začať je začiatkom roka. V lete, keď sezóna vrcholí, totiž len Pham tak ľahko nezoženiete ľudí, ktorí by sa vám v kľude venovali. A vám by sa tiež určite nepáčilo, pokiaľ by ste sa chystali pred oltár a váš svadobný fotograf by si práve odbehol na stretnutie s potenciálnou zimnou nevestou.

Keď to zhrnieme, ideálne je teda začať trištvrte roka, najneskôr pol roka vopred. Samozrejme дачного prípravy malej svadby sa dajú stihnúť aj za pár mesiacov, všetko to však závisí od sezóny, rozsahu služieb a vašich požiadaviek. Ďalšou otázkou je, či si chcete plánovanie svadby zabezpečiť vo vlastnej réžii a unaháňať sa až pred oltár alebo prípravy zveríte niekomu inému a vy si toto obdobie dokonale užijete wholesale nfl jerseys spolu s čerešničkou na torte vo forme svadobného dňa.

Svadobný prípitok

Pokiaľ máte k dispozícii napríklad profi družičku, ktorá plánovanie vašej svadby zvládne aj v časovom strese, máte vyhraté. Pokiaľ však chcete, aby si Za?iatok vašu svadbu vaša družička aj užila, myslite na ňu už na začiatku. Vyplatí sa vám to obom.

Rovnaké termíny platia aj v prípade, ak ste sa rozhodli zveriť plánovanie vašej svadby svadobnej agentúre. Trištvrte roka, niekedy rok vopred, v závislosti od aktuálnej sezóny a požadovaného termínu s môžete začať s prípravami, kedy vám to najviac vyhovuje obom.

Jesenné obdobie či koniec roka je zároveň čas, kedy dodávatelia aktualizujú svoje cenníky na nasledujúcu sezónu, svadobné obradné miestnosti stanovujú program na najbližší rok, do ktorého komponujú aj termíny sobášov a po uzavretí jednej sezóny sa všetci pripravujú na ďalšiu.

A pamätajte, čím skôr začnete, tým viac si plánovanie vašej svadby užijete, vyhnete sa stresu a vaša svadba bude pre vás zážitok, na ktorý sa budete tešiť, nie nočná mora, ktorú budete chcieť mať čo najskôr za sebou, aby ste si mohli vydýchnuť.

Držím vám teda palce pri výbere vhodného termínu. Nabudúce si povieme niečo o tom, kde začať.

Sledujte Družičku – Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v ?o žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.