kokteilove_saty_kvetovane_letne

Držať sa konceptu a zároveň ulahodiť každej družičke na plnej čiare je občas viac ako zložité. Rovnako ako je svadobný deň veľkým dňom pre nevestu, aj družičky považujú túto udalosť a svoj post za výnimočné, a tak je prirodzené, že chcú vyzerať a cítiť sa očarujúco.

Ak aj vy práve rozmýšľate, ako obliecť družičky podľa svojich predstáv, a pritom si ich nerozhnevať už pri výbere šiat, tu je pár tipov, na ktoré by ste nemali zabúdať, aby bola aj nevesta spokojná aj družičky vysmiate.

saty_pre_druzicku_hnede

koktailove_saty_jemne

Zdroj obrázkov: Pinterest.com, Polyvore.com

Strih na šaty pre družičky

Strih družičkovských šiat voľte nielen podľa štýlu svadby, ale aj postavičiek družičiek. Chcieť po vysokých slečnách, aby vyzerali roztomilo vo volánikových šatách pre útlejšie postavy či najmenšie princezničky si vyžaduje dosť predstavivosti a zrejme aj prehovárania. Strih na šaty pre družičky preto voľte tak, aby sa mohol vyvoleným čiastočne prispôsobiť a aby sa v ňom cítili pohodlne. Ak sú družičky výškou, typom postavy aj vekom veľmi podobné, rovnaký strih na nich vynikne ideálne. Pokiaľ je však každá iná, zlaďte ich skôr materiálom, farbou a doplnkami a strihu nechajte trošku voľnosti na prispôsobenie sa postave. Aj družičky sa predsa potrebujú cítiť dobre, aby vytvárali neveste pekné křoví :o).

A nakoniec, nikde nie je napísané, že družičky musia mať vyslovene šaty. Jednoduchá sukňa a zaujímavý top tiež vyznejú veľmi pekne. Stačí správne ich zladiť.

Profi_banner_dlhy

Dĺžka družičkovských šiat

Družičky nemusia mať dlhé šaty ako nevesta, no ani extra mini nie sú tou najlepšou voľbou. Predsa len, svadba je akcia spoločenského charakteru, čomu by mali byť prispôsobené aj šaty nielen pre družičky. Ak zvolíte strednú zlatú cestu, teda šaty tesne nad kolená alebo midi dĺžku, družičky sa budú môcť pohodlne pohybovať, a teda byť nápomocné v prípade potreby a rovnako v pohode sa zabavia na tanečnom parkete.

Materiál na šaty pre družičky

V závislosti od sezóny prihliadajte aj na materiál na šaty pre družičky. Ľahké šifóny sú vhodné na letnú svadbu, na jar a jeseň voľte skôr niečo, k čomu jednoducho dopasujete aj bolerko, sako či jemný svetrík na zahriatie. Pozor na lesklé a obopínavé materiály, ktoré radi zvýrazňujú každý hlt slávnostného menu. Nechcete predsa, aby družičky na svadbe držali diétu kvôli šatám :o)

kokteilove_saty_kvetovane_letne

koktejlove_saty_fialove

Zdroj obrázkov: Pinterest.com, Polyvore.com

Šaty pre družičky a ich farebnosť

Šaty pre družičky by mali ladiť k neveste, jej kytici a celkovej výzdobe. Uprednostnite skôr menej farieb, prípadne farby tón v tóne ako veľa sýtych odtieňov číhajúcich z každého rohu. Ak sa držíte pravidla, že družičky by sa mali čo najviac podobať neveste, aby ich zlí duchovia nerozoznali, vyskúšajte pastelové šaty a zlaďte družičky výraznejšími doplnkami. Alebo stavte na základnú farbu na družičkovských šatách a doplnky voľte nenápadné.

banner_zmenaren_dlhy

Doplnky pre družičky

Mašľa na šatách, brošňa, šatka, bolerko, topánky, kytičky či kvetinové náramky v rovnakom štýle pre všetky družičky sú pekné detaily, ktoré naznačia, že tieto kočky patria k sebe a samozrejme k neveste. Doplnky takýmto spôsobom dokážu spojiť aj družičky v úplne odlišných šatách.

Variabilita pri šatách pre družičky

Dajte určitú voľnosť aj družičkám a myslite aj na to, že ak pristúpia na rovnaký strih či farbu šiat, možno ich budú potrebovať trošku upraviť, doplniť či jednoducho variovať. Nebojte sa, že rôznorodosť vám nezapasuje do konceptu. Práve naopak. Dobre padnúce šaty družičky vyzdvihnú a nechajú vyniknúť každej z nich.

Inšpiratívne šaty pre družičky

Zozbierali sme pre vás pár tipov na šaty nielen pre družičky. Nechajte sa inšpirovať.

Zdroj obrázkov: Pinterest.com, Polyvore.com

Šťastný výber vám želám.

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.