tmava_cokolada_na_svadbu

Aprílové počasie sa vybláznilo plnou parou a čas lásky nám klope na dvere. A hoci rozkvitnuté čerešne prišli o mesiac skôr, máj aj tak zostane tým, čím býval, rovnako ako láska vždy pôjde cez žalúdok. A keďže to všetko sa spája hlavne so sladkým, dnešnou témou bude práve čokoláda.

Poznali ju už Aztékovia, ktorí jej vymysleli aj meno. Význam v ich reči síce nebol taký sexy poetický ako v dnešnom ponímaní, no ako aj tu možno vidieť, marketing dokáže divy. Napríklad aj z prostého xocalati – horká voda, urobiť afrodiziakum celosvetovej úrovne.

Čo všetko hovorí pre čokoládu a proti čomu táto sladká droga funguje?

tmava_cokolada_na_svadbu
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 Áno pre čokoládovú svadbu

Samozrejme hovoríme o kvalitnej čokoláde, ktorej základom je kakaové maslo v maximálnej miere a cukor v minimálnej. Náhrady a náhradky vo forme lacných veľkonočných zajacov či inej zveriny nechajte bokom, zdravá čokoládová svadba má odtiene tmavej a ešte tmavšej. Že vám to k zdravej strave nepasuje? Stravovať sa zdravo neznamená odopierať si pôžitky celý život a keď sú navyše zdravé a idete na to správnou mierou, aj zdravá strava im je naklonená.

Čokoláda proti predsvadobnému stresu

Zníži vysoký tlak a pôsobí preventívne pred infarktom. A to sa v štádiu svadobných príprav hodí viac ako by ste predpokladali.

cokolada_proti_stresu
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Sladká pochúťka proti svadobnej únave

A to nielen jarnej, ale aj únave zo svadobného plánovania.  Pokiaľ plánujete svadbu vo vlastnej réžii, navyše popri práci, zaručene majte po ruke pár tabuliek kvalitnej čokolády. Ak ste sa rozhodli pre odbornú pomoc s prípravami, nemusíte sa čokolády zriekať. Jednoducho si svadobné plánovanie užite dvojnásobne – s družičkou aj s čokoládou :o).

Impulz pre lepšie myslenie a vymýšľanie

Aj svadobných detailov a drobností, či plánov, rozvrhov a variantov. Pohotové a hlavne pozitívne myslenie sa pri plánovaní a organizácii svadby vždy zíde.

Lahôdka na super náladu

Toto budete potrebovať hlavne v poslednej fáze a v samotný svadobný deň. Aká by to bola oslava bez sladkostí a dobrej nálady? Takže vylepšovák v prevedení čokolády do jednej ruky, následne dobrú náladu do druhej a svadba sa môže začať.

cokolada_proti_unave
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Čosi aj na zamilovanosť

Keďže láska ide cez žalúdok a čokoláda tiež, bol by v tom čert, aby tieto dve spolu nesúviseli. Takže pokiaľ chcete svoju polovičku pred svadbou upokojiť a navyše navodiť romantiku nielen vo svadobný deň, dávkujte jej/ mu pravú zdravú čokoládovú diétu v pravidelných intervaloch.

Čokoláda pre zdravie

Črevné ťažkosti, dýchanie a tuberkulóza, infarkt, mŕtvica, zlý cholesterol…a mnohí ďalší nevítaní návštevníci vašu čoko spoločnosť radi nenavštívia. A keďže základ nielen svadby je prežiť v zdraví, túto preventívnu pilulku by ste určite nemali odmietať.

Tmavá kráska pre krásu

Čokoládové antioxidanty z vás spravia nielen šťastnejšieho, ale aj mladšie vyzerajúceho človeka. A po tom predsa túžime všetky :o), či nie? Okrem toho fakt, že sladká dobrotka spôsobuje akné, už dávno vyvrátili, takže pokiaľ si myslenie nastavíte na tieto vlny, vôbec sa jej nemusíte obávať ani v prípade, že vaša pleť nie je práve ideálna. Možno práve vďaka nej o chvíľu bude :o).

cokolada_pre_krasu
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Pochúťka pre predsvadobnú pohodu

Z toho všetkého a po tom všetkom by sme mali mať pohodu zaručenú. Ak na to ideme správnym spôsobom a optimálnym pomerom, tak o tom nemusíme ani premýšľať, ani pochybovať. Základom je správna miera.

Ak by ste sa o tejto sladkej fajnotke chceli dozvedieť viac, Čoko festival v Nitre vám ponúkne vône a chute, ktoré si nebudete musieť len predstavovať :o).

Ako zakomponovať čokoládovú tému do vašej svadby si povieme nabudúce. Dovtedy si nejakú určite zaobstarajte, aby sa vám pohodovejšie čítalo :o).

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.