svadobne_topanky_rozchodit_lailamonroe.com

Ak už máte vysnívané svadobné topánky či spoločenské topánky vo svojom botníku, nezabudnite ich pred veľkým dňom dôkladne pripraviť. Je to ako s novým autom – potrebujú vhodne ošetriť, musíte si na seba vzájomne zvyknúť, teda jednoducho ich treba zabehať :-). Keď dodržíte nasledovný postup, vaše topánky na svadbu, či už pre nevestu, družičku alebo topánky pre svadobnú mamu, vám vašu starostlivosť dôsledne oplatia a váš veľký deň určite spríjemnia.

svadobne_topanky_rozchodit_lailamonroe.com
Zdroj obrázku: www.lailamonroe.com

Starostlivosť o svadobné topánky v 5-tich bodoch

1. Každé topánky do svadby rozchodiť

Toto je určite základ nielen pre svadobné topánky, ale akékoľvek nové topánky vo vašej zbierke. O svadobných to teda platí dvojnásobne. Prechádzajte sa v nich, tancujte, trénujte a nebojte sa, že budú trošku pozohýnané. Ide o to, aby ste v nich vydržali čo najdlhšie.

2. Pred svadbou topánky vhodne ošetriť

Pokiaľ si to materiál a počasie vyžaduje a skúsený predajca odporúča, poslúchnite ich rady. Impregnovať či inak ošetriť svadobné topánky sa určite oplatí. Len tak budú v správnej kondícii dlhodobo a bez ujmy v akomkoľvek (ne)svadobnom počasí.

3. Po svadbe správne uskladniť aj topánky

Ak už vaše svadobné topánky splnili svoju úlohu a vy ste im za to vďačná, nezabudnite im to hneď po vyzutí. Očistite a ošetrite ich aj po náročnom svadobnom dni a keď pôjdete nabudúce za družičku :-), určite vám to oplatia znova. Pokiaľ teda nebolo vaším plánom využiť ich jednorazovo, či posunúť ich ďalej. V takomto prípade je však dôkladná údržba po ešte dôležitejšia.

svadobne_topanky_na_zapinanie_ringologs.com
Zdroj obrázku: www.ringologs.com

4. Topánky do svadobnej pohody i nepohody

Čipkované svadobné sandálky s otvorenými špičkami, doplnené o nežné koráliky akoby vznášajúce sa v povetrí vám brnkli do nosa ako Popoluške a vy o nich snívate noc čo noc, šetríte deň čo deň a vašu jarnú či jesennú svadbu bez nich si už ani neviete predstaviť. Čo však v prípade, že počasie nebude rozprávkové? V jarnej horúčave vám tenké remienky dorežú spotené nohy, v jesennom daždi v nich budete plávať a z črievičiek zostane len torzo s očami pre plač. Myslite na multifunkčné riešenie a pokiaľ už uvedené krásavice hviezdia vo vašej skrini, prejdite na ďalší bod :-).

vintageweddingfair.co.uk
Zdroj obrázku: www.vintageweddingfair.co.uk

5. Náhradné poistky pre svadobné črievičky

Pre akékoľvek flexibilne vyzerajúce svadobné topánky zaobstarajte aj praktickejšiu náhradu pre spomínané prípady. Aby ste si tie pravé ušetrili na fotenie či celonočnú zábavu v suchu pod strechou, kde ich môžete vystavovať na obdiv bez rizika.

Ak sa vám podarilo zohnať vysnívané svadobné črievičky do pohody aj nepohody, ktoré sa tvária presne podľa vašich predstáv a navyše sú tak aj tvarované, vyšívané, rozchodené, našli ste ich včas a ani nezruinovali váš predsvadobný rozpočet, gratulujeme vám.

Ani v tomto prípade však nezabudnite na náhradu, lebo „jeden nikdy nevie“ a „čert nikdy nespí“ :-). Aby vám vaše zlatíčka nevypovedali službu práve v najnevhodnejšej chvíli, lebo, predsa len, ide o spotrebný materiál :-). S náhradnými svadobnými topánkami budete nielen pokojnejšia, ale aj istejšia, nakoľko budete vedieť, že nech sa im stane čokoľvek, nemusíte zo svadby zutekať skôr :-).

Ak máte aj vy nejaké praktické tipy, ako sa vyhnúť problémom so svadobnými topánkami, dajte nám vedieť v komentároch.