darceky_na_oslavu

Ak sa vám ešte stále nepodarilo spraviť z vašej rodinnej oslavy nezabudnuteľnú party, tu je niekoľko ďalších tipov, ako na to.

5. Ako na slávnostné menu?

Ďalším dôležitým detailom, ktorý netreba opomínať, nakoľko mnohé oslavy sú práve o ňom, je vhodne zvolené slávnostné menu. Rodinná oslava akéhokoľvek charakteru si zaslúži venovať pozornosť vhodnému výberu občerstvenia, ktoré je možné zamerať nielen tematicky, ale aj sezónne. Vtedy je z neho dokonca možné vyťažiť najviac – efektu aj efektivity :-) po všetkých stránkach.

Pokiaľ neplánujete prežiť či prežuť :-) oslavu na obložených chlebíčkoch, ale vložíte do toho viac, vaši hostia si vašu party určite zapamätajú. Studený alebo teplý bufet so zaujímavými jedlými kreáciami oživí aj inak netematickú rodinnú oslavu a zaručene pritiahne pohľady aj práve diétujúcich :-).

Navyše zaujímavo stvárnený bufet bude peknou dekoráciou miestnosti či exteriéru, možno dokonca jej ústredným motívom. :-)

Bude vás zaujímať: Sezónne menu

sladkosti_na_oslavu_showerella.com
Zdroj obrázku: www.showerella.com

6. Zaujímavé sladkosti na akúkoľvek príležitosť

Na rodinnú oslavu, rovnako ako na svadbu, nemusíte vypekať týždeň či dokonca viac vopred. Ani nemusíte kupovať ťažké krémové zákusky vo veľkovýrobni. Poobzerajte sa radšej po niečom ľahšom, menšom, modernejšom a zároveň nielen oku lahodiacom prevedení koláčikov, cup cakov, mafinov, cake popsov či dezertíkov, ktoré skvele chutia a zároveň nádherne vyniknú aj ako dekorácie na slávnostnom stole či sladkom bufete. V ponuke sú už aj mnohé zdravšie verzie koláčov a zákuskov, ktoré nemusia byť hneď extrémne raw, rovnako ako diétne verzie od bezlepkových, cez bezlaktózové a iné bez-varianty v závislosti od nevyhnutnej zdravotnej diéty. Ľahké sladkosti v mini veľkostiach môžete koštovať s lepším svedomím :-) a zároveň nimi pohodovo doplniť akékoľvek slávnostné menu.

Čítajte aj: Sladkosti v modernom ponímaní 

7. Netradičné nápoje (aj) na osvieženie

Pokiaľ ste sa až do tohto bodu nerozhodli, čím vašu rodinnú oslavu ozvláštnite, možno práve nápoje budú tým správnym impulzom, ktorý posunie vašu party či jej hostí tým správnym smerom. Pokiaľ pozývate náruživých vinárov, fanúšikov chmeľovej polievky či koktailových fajnšmekrov, práve pestrým nápojovým bufetom im zaručene ulahodíte najviac. Pritom aj nápoje môžete prispôsobiť aktuálnej sezóne či téme akcie. Letné farebné miešané soft či alko koktaily s ovocím či zaujímavými ozdôbkami, jarné ovocné či jesenné zeleninové smoothies alebo zimné horúce nápoje zjavne napovedia, o akú oslavu ide. :-)

Bude vás zaujímať: Jesenné nápoje / Osviežujúce nápoje na letné oslavy / 5 x zdravý nápoj na fitness svadbu či oslavu

 

8. Štýlové darčeky na každú oslavu

Pokiaľ iné nevyjde alebo naopak, má vyjsť úplne všetko do bodky, ešte stále je tu priestor požiadať pozvaných hostí o darčeky pasujúce do konceptu oslavy. Pokiaľ napríklad viacerí zúčastnení darujú golfovému fanúšikovi golfové náradie od A po X, aj nezainteresovaní prídu na to, že tu ide o golfovú party. :-) Darčekovať je však možné aj akokoľvek inak. Napríklad zážitkovo, so zaujímavým programom.

darceky_na_oslavu
Zdroj obrázku: www.rockjox.com

9. Zaujímavé aktivity pre malých aj veľkých

Ak vaša rodinná oslava nemá byť len o jedle a pití, začleňte do nej aj aktivity blízke oslávencovi i hosťom. Detské oslavy a detskí oslávenci určite ocenia aktívne hry v exteriéri či interiéri a family skupiny s aktívnym duchom sa tiež rady pridajú. Či stavíte na program (dez)organizovaný :-) závisí od posádky, každopádne však pri zapájaní jednotlivcov postupujte opatrne. Angažovať niekoho proti jeho vôli nie je to pravé orechové a môže mať skôr opačný ako želaný efekt.

 

Ako ste sa rozhodli ozvláštniť vašu rodinnú oslavy Vy? Máte nejaké overené tipy? Píšte nám do Komentárov, tiež sa radi inšpirujeme.

 

Bude vás zaujímať: 13 tipov ako hostiť hostí rodinnej oslavy úspešne