rozhovor_s_hostami

Spravili ste si zoznam hostí, ktorých pozvete, 2x ste ho skontrolovali a teraz ste si istí, že na vašej svadobnej lodi bude tá najlepšia možná posádka, ktorá vás podporí a umožní vám užiť si váš veľký deň so všetkou gráciou. Máte ich všetkých radi a chcete, aby boli spokojní. Keďže každý hosť je iný, bude to ťažké, no aj napriek tomu je niekoľko časom otestovaných detailov, ktoré dokážu aj z najväčších frfľošov spraviť znesiteľných spoločníkov s úsmevom na perách. Tu je 6 odporúčaní, čo vám pomôže roztopiť ľady na vašej svadbe.

hostia_na _svadbe
Zdroj obrázku: www.redefiningmoments.com

6 tipov ako uspokojiť svadobných hostí

  1. Vrúcne úvodné svadobné uvítanie

Hostia si vo všeobecnosti uvedomujú, že v poslednom období ste s plánovaním svadby mali nemálo starostí, takže pokiaľ ich hneď na úvod privítate milým spôsobom, určite ich to poteší. Ako na to? Urobte niečo, do čoho ich osobne zaangažujete, čím dáte najavo, že vám záleží na každom z nich. Napríklad balíček na uvítanie na izbe, či rovno v autobuse z letiska, personalizovaná kniha hostí s ich fotkami a miestom na blahoželania vystavená pri vstupe do sály alebo pozvanie na spoločnú večeru pred svadbou. Tieto malé, zato milé gestá umožnia hosťom cítiť sa súčasťou svadobnej skupiny od samého začiatku.

welcome_drink_svadba_impuls
Zdroj obrázku: www.impuls.sk
  1. Držte svadobných hostí v obraze a v komforte

Nikto neocení váš grandiózny event, pokiaľ sa nebude cítiť pohodlne. Problémy s parkovaním hneď na úvod, mrznutie na sobáši či večera s komármi vyznejú ako nedoriešené detaily, hoci všetko ostatné bude bombastické. Už pri plánovaní svadby robte rozhodnutia s prihliadnutím na komfort hostí a detaily týkajúce sa počasia, navigácie či programu im dajte vedieť včas, aby aj svadobní hostia mohli plánovať svoju účasť na vašej svadbe v predstihu a zabezpečiť si tak vlastný požadovaný komfort.


  1. Pohostite svadobných hostí včas

Pokiaľ svadobná večera nebude ihneď po obrade, nenechajte vašich hostí hladovať, ani umierať od smädu (zvlášť v letných horúčavách). Uvítacie očerstvenie s niečím malým na zahryznutie a pekným miešaným nealko drinkom vyznie dobre v každej situácii. A kým vy si budete zvečňovať svoj veľký deň na svadobné fotografie, svadobní hostia sa v kľude občerstvia a zrelaxujú, pričom daný moment nebudú vnímať ako neželanú pauzu či čakanie na Godota. A už vôbec sa nebudú cítiť zabudnutí či nervózne hladní.

kanapky_na_svadbu_impuls
Zdroj obrázku: www.impuls.sk
  1. Navoďte svadobnú atmosféru správnou hudbou

Toto je samozrejme veľmi individuálna záležitosť, no trošku extra špeci dávky v playliste dokáže urobiť svoje. To, čo uprednostní vaša starká, sa nemusí páčiť vašim priateľkám a naopak, takže mierny prieskum naj tanečných možností a obľúbených songov vám pomôže nájsť zlatý stred. Samozrejme spolu s vaším skúseným DJom či kapelou to nebude žiadny problém. Aj tí by však mali byť naladení na rovnakú nôtu a zdieľať vaše názory a predstavy na hudbu na svadobnú recepciu. Rovnako v prípade, ak je vaša svadobná posádka tanca-chtivá, ako aj vtedy, ak je ich predstavou zábavy pohodlné posedávanie, drinky a nekonečné rozhovory.

A nezabúdajte ani na technickú stránku celej produkcie a výslednú hlasitosť. Prekrikovať sa navzájom celú noc ešte nikomu neprospelo, nakoľko svadba nie je diskotéka, ale priestor na socializáciu a debaty s rodinou i priateľmi.

svadobny_prihovor
Zdroj obrázku: www.rhodesweddingplanners.co.uk
  1. Svadobné príhovory – tak akurát

Určite je ťažké zastaviť svadobného otca v rozjímaní na svadbe jeho dievčatka, aby svoj uvítací príhovor skrátil na minimum. Ale je vhodné a možné požiadať rečníkov, aby skrátili svoj prejav na niekoľko minút. Väčšina vašich hostí už pravdepodobne pozná príbeh o tom, ako ste sa stretli a vaši príbuzní určite nepotrebujú počuť rôzne štipľavé či šteklivé historky. Hostia sa viac ako na dlhé príhovory tešia na svadobnú večeru a hírenie na parkete, kvôli ktorým prišli. Čo však neznamená, že príhovory musíte úplne vynechať.

  1. Urobte si priestor na pár slov s každým

Uznávame, že je vyčerpávajúce obiehať všetkých hostí, zvlášť, ak ich je veľa, keď si aj vy chcete svoj deň užiť a konečne relaxovať. Ale hostia budú skutočne sklamaní, ak sa ukážu na vašej svadbe a budú sa cítiť zabudnutí, nepovšimnutí, ako by pre vás neexistovali. Takže nahoďte veľký úsmev a začnite čo najskôr obiehať všetkých do radu s aspoň krátkym rozhovorom prezrádzajúcim váš záujem o ich osobu.

 

rozhovor_s_hostami
Zdroj obrázku: www.chrisgilesphotography.com

 malý tip na záver – to všetko je vhodné naplánovať už na samom začiatku. Pokiaľ tak urobíte, vyhnete sa nepríjemnostiam prameniacim v nespokojnosti hostí, nakoľko pozvete len toľko a takých, ktorým dokážete reálne vyčariť úsmev na tvári.

Držím vám palce a želám veľa pozitívne ladených hostí :-).