ulicka_k_oltaru

Pokiaľ svadobní rodičia okrem zaangažovanosti do svadobného plánovania, o ktorom bola 1. časť, túžia byť aj súčasťou realizácie vašej svadby priamo na mieste, čo je tiež pochopiteľná požiadavka, tu sú body, v ktorých vyniknú a vám pomôžu. Takto môžete začleniť rodičov do plánovania svadby jednoducho a bezbolestne :o).

 

6. Rozhodnutie, kto vás povedie k oltáru

Hoci mnohí rodičia (a hostia) považujú svadobný obrad za veľmi dojemnú ceremóniu, nič sa nedá tak celkom porovnať s momentom, kedy vás v jeho úvode povedú uličkou. Je to moment hrdosti a vaši rodičia skutočne ocenia, keď budú jeho súčasťou, či už pôjde o úvodnú diskusiu, ale i realizáciu. Možno ste vždy v tejto pozícii videli otca, strýka, či iného pána z rodiny, no keď svadobná mama začne prosíkať, že by rada mala prevesené rameno cez Vaše (možno aj so skrytým úmyslom prejsť sa tým chodníčkom slávy ešte raz v živote a zažiariť spolu s vami :-)), možno po chvíli jej neoblomného entuziazmu zmeníte názor. :-)

ulicka_k_oltaru
Zdroj obrázku: www.wedding-album.co.za

7. Svadobní rodičia v úlohe svedkov na svadbe

Znie to možno divne, no aj rodičia môžu byť svedkami na svadbe. Dokonca aj vlastným deťom. V prípade mikro svadby je to výhodou, nakoľko svadbu len s rodičmi odbavíte aj po formálnej stránke bez problémov. No kým pre rodičov to bude česť, pre vás o to väčší záväzok :-).

 

8. Výber skladby na rodičovský tanec

Okrem sprevádzania pred oltár majú rodičia aj iné reprezentačné úlohy, ktorých sa radi zhostia. Rodičovský tanec s mladomanželmi je jednou z nich. Kedy, kto s kým a na akú hudbu ho s vami odtancujú, by si mohli zvoliť výsostne oni. Keď im predostriete toto rozhodnutie, určite sa mu potešia.

 

rodicovsky_tanec
Zdroj obrázku: www.cadenceandeli.com

Čítajte aj: Rodičovský tanec na svadbe

9. Príprava slávnostného príhovoru

Tak toto je záležitosť skutočne rodinného charakteru. A hoci príhovor otca nevesty je takmer povinnou jazdou na úvod každej svadobnej oslavy, jeho prípravy si určite nenechá ujsť ani svadobná mama :-). Doprajte im teda priestor na sebarealizáciu i po rétorickej stránke a nechajte sa prekvapiť :-).

 

10. Lúčenie a rozdávanie svadobných výslužiek hosťom

Rovnako ako úvod, aj záver svadobnej hostiny si vyžaduje štipku oficiálnej príchuti. Poďakovanie za účasť a odovzdanie darčeku či výslužky hosťom pri odchode zo svadobnej hostiny môže byť aj úlohou svadobných rodičov, obzvlášť, keď hostia odchádzajú v čase, keď sa mladí prezliekajú, či majú iné povinnosti.

 

vysluzky_pre_hosti
Zdroj obrázku: www. impuls.sk

Svadobnú maminu piecť nenechajte, nanajvýš tak vyberať (aby si mohla svadbu užiť, nie odpracovať), no odniesť výslužky najbližším príbuzným pred či po svadbe môže byť jednou z jej čestných úloh. Určite sa jej zhostí rada a spolu so svadobným otcom si užijú ďalšiu rodinnú návštevu, tentokrát sladkého charakteru.