svadobne_foto_zhora

Váš svadobný deň nie je príležitosť požiadať ženíchovho najlepšieho priateľa, ktorý má skvelé fotky na Instagrame, aby vám urobil podobné. Isteže, môžete si vlastnoručne alebo spolu s družičkami vyrobiť darčeky pre hostí, ale väčšinu ďalších nosných aktivít svadobného dňa prenechajte na svadobných profesionálov a radšej ušetrite prostriedky iným spôsobom (ide to napríklad skresaním počtu svadobných hostí, sobášom v mimosezóne či využitím sezónnych surovín a kvetov) , aby ste si mohli dovoliť odborníkov, ktorí už majú niekoľko x svadieb za sebou a vedia uspokojiť vaše priania skôr, ako sa z nich začnete sami stresovať ( z tých požiadaviek, nie z profíkov :o)).

 

svadobne_planovanie

 

Tu je 5 situácií, kedy je lepšie povolať povolaných, ako sa trápiť a dopracovať k neželanému efektu:

 

1.     Pečenie svadobnej torty – bez ženských príbuzných

Pokiaľ si aj myslíte, že viete skvele piecť a váš nastávajúci či dokonca celá rodina sú unesení z vašich kysnutých buchiet, mrkvových mafinov či inej sladkej dobroty z vašej dielne, príprava svadobnej torty pre x svadobných hostí si vyžaduje iné zručnosti ako pečenie 2 dávok cup cakov. Viacposchodová svadobná torta pre celú svadobnú flotilu si žiada nielen pripraviť, detailne vyzdobiť, ale aj dôsledne vystužiť, správne vypodložiť, chladiť v dostatočne veľkej chladničke, previezť bez ujmy na miesto činu, poskladať, dozdobiť…Okrem množstva technického inventáru budete skutočne potrebovať pomaly inžiniersky titul na statiku, aby vám to niekoľkoposchodové monštrum držalo pohromade presne tak, ako má, navyše aj v + 36 stupňoch vašej letnej svadby. Sladká pravda – najmite si profíka a radšej si tú drinu odpustite.

svadobne_foto_zhora
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

 

2.     Svadobné fotografovanie – bez kamarátskych fotografov

Určite ste počuli či čítali množstvo príbehov o kamarátoch kamarátov, ktorí mali pasiu pre fotenie a s radosťou, navyše bez očakávania protihodnoty, nafotili svadobný deň priateľovi vašej priateľky. Možno to tak bolo, možno čosi ušetrili a možno sa čosi aj podarilo. Ale mali skutočne zaznamenané všetko dôležité? Nezabudol príležitostný svadobný fotograf zachytiť niekoho nenahraditeľného (napríklad starkú, deti…), bol pripravený na rôznorodé svetlo, zmenu programu (a poznal ho vôbec?), dal si s nimi stretnutie, na ktorom by mladomanželov a ich preferencie aspoň trochu spoznal, aby sa vedel zamerať na to, na čom im skutočne záleží? Jasný obraz si žiada profesionálneho svadobného fotografa.

Bude Vás zaujímať: Príbuzný versus profesionálny svadobný fotograf 

kuchar_v_capici
Zdroj obrázku: www.jobmonkey.com

3.     Príprava svadobného menu – len nie v domácej kuchyni

Pochádzate z rodiny majstrovských kuchárov, ktorí sa vám ponúkli pripraviť vaše svadobné menu? Akokoľvek veľkoryso táto ponuka znie, je predpokladom katastrofy. Domáci kuchári nikdy nemôžu mať konkrétnu predstavu, koľko jedla je potrebné pripraviť pre skupinu ako je svadobná, akokoľvek veľká či malá bude. Zároveň určite v domácich zásobách nedisponujú profi výbavou inventáru nielen na prípravu, ale aj transport, dokončenie a servírovanie. Zahryznite si do jazyka a radšej si najmite profesionálny catering.

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.