rozhovor_s_hostami

Svadba pre mnohé páry nie je len oslavou ich vzájomnej lásky, ale aj uctením si dvoch spájajúcich sa rodín, ktorých budú najnovšie súčasťou. Preto by sa radi náležitým spôsobom poďakovali rodičom, vzdali hold rodinným tradíciám a prispeli tak k spestreniu dňa všetkých svojich najbližších. Samozrejme bez toho, že by sa tieto prejavy úcty stali nosnou aktivitou či programom celého svadobného dňa.

Či chcete prejaviť vďaku a náklonnosť niekomu, kto už nemôže byť s vami alebo si uctiť niekoho z rodinných príslušníkov či vašich obľúbených spoločných aktivít, tu je niekoľko tipov, ako to urobiť s prehľadom a nadhľadom.

rozhovor_s_hostami
Zdroj obrázku: www.chrisgilesphotography.com

 

1. Začleňte do svadobného menu obľúbené rodinné jedlo

Začleniť rodinný recept do úvodného občerstvenia, svadobného menu, polnočného bufetu či dokonca candy baru, je pekným gestom. Tí, čo ho poznajú, ho určite rozoznajú a budú sa ešte viac cítiť súčasťou oslavy, do ktorej sú začlenení aj týmto coolovým detailom. Navyše sa podelíte o niečo špeciálne aj s druhou stranou vašej nastávajúcej rodiny. Ak sa vám tento spôsob personalizácie pozdáva, určite sa porozprávajte s vaším cateringovým partnerom či cukrárkou o realizácii tohto plánu. Pokiaľ nemajú nič proti a váš rodinný recept je pre nich zvládnuteľný, potom nie je čo váhať.

 

2. Prezentujte na svadbe rodinné hand-made diela a dielka

Ak méte umelecky založenú rodinu, podporte ju vo vytvorení niečoho jedinečného špeciálne pre vašu svadbu. Či už to bude maľba, ktorú vystavíte na prominentnom mieste vo svadobnej sále, vaša karikatúra v životnej veľkosti alebo keramika na kvetinové aranžmány či krabičky na darčeky pre hostí, z drobností tohto typu sa budete môcť tešiť ešte dlho po vašej svadbe a dokonca ich budete môcť posunúť ďalším generáciám (ak budú chcieť :)).

program_pre_svadobnych_hosti
Zdroj obrázku: www.wedding_day_bliss.com

 

3. Spojte a zabavte svadobných hosti zaujímavým vstupom

Máte v rodine básnické črevo, profi tanečníkov, aktérov…? Požiadajte ich o vytvorenie špeciálnej básne alebo vystúpenia na vašu svadbu alebo o prednes vašej spoločne obľúbenej pasáže počas svadobnej recepcie. Či bude prezentácia anonymná alebo verejná, závisí od autora, svoju chvíľku slávy si môže užiť akýmkoľvek preňho prijateľným spôsobom.

4. Oslavujte s hudbou blízkou vašej rodine

Možno máte v rodine muzikanta, ktorý by vám rád zložil či zahral prvý tanec alebo máte zaužívanú rodinnú skladbu, ktorá sa traduje hraním na rodinných výletoch, akciách či oslavách. Požiadajte Dja alebo kapelu, aby vám ju niekedy počas večera začlenili do programu a uvidíte, ako sa tanečníci pohrnú na parket.

svadobní_hostia_zabava
Zdroj obrázku: www.tobiahtayo.com

 

5. Vystavte zaujímavý rodokmeň

Pokiaľ je vašou rodinnou tradíciou budovanie rodokmeňa, na ktorý ste patrične hrdý, určite ho plánujete zverejniť na vašej svadbe. Veď kedy inokedy je ideálnejší priestor na jeho prezentáciu, ak nie teraz. Zaujímavé grafické prevedenie na veľkom formáte mu dá vyniknúť či už v zátiší s inými drobnosťami, v oddychovej zóne, ako pozadie za mladomanželmi či v blízkosti frekventovaného miesta, napríklad bufetu :). Pochváliť sa zaujímavou históriou svojho rodu a zároveň do nej začleniť aj svojho nastávajúceho, nie je na zahodenie :).

Ako si rodinné špeciality na svadbe uctíte vy? Alebo to už máte za sebou? Podeľte sa s nami v KOMENTÁROCH.