cocktailovy_bar_na_svadbu

Máte to radi miešané? Potom je nový nápojový trend niečo pre vás. Samoobslužný koktailový bar na svadbu je ďalšou z netradičných možností ako spestriť hosťom svadobný program a zapojiť ich do jeho deja interaktívne. Je to zároveň príležitosť na mierne skresanie nákladov pri neohrození veľkého štýlu. Teda, pokiaľ sa chopíte príležitosti správnymi rukami i smerom. Všetko, čo budete potrebovať, je talentovaný barman a správne ingrediencie na vaše obľúbené koktaily. Tu je niekoľko tipov, ako na to, aby vaša svadobná samoobslužná shake-ovacia stanica bola dokonalá.

cocktailovy_bar_na_svadbu
Zdroj obrázku: www.mywedding.com

 

1. Talentovaný barman na svadbu

Hoci nie je úplne nevyhnutné najímať profesionála, za bar by ste určite niekoho, kto sa vyzná v mixovacej tlačenici, postaviť mali. Monitorovať celú situáciu od dopĺňania ingrediencií, inventáru, odporúčanie receptov či asistovanie pri postupe výroby vlastného drinku je viac ako nevyhnutné.

Či požiadate súrodencov kamarátov, ktorí nie sú pozvaní ako hostia, alebo si zavoláte na výpomoc bývalých spolužiakov, je na vás. Každopádne dbajte na to, aby neskončili mixovaním drinkov pre seba :-), ale usmerňovaním hostí. Aj tým je občas vhodné pripomenúť, že svadba je príležitosť na zapamätanie, nie na zabudnutie :-).

 

2. Otvárače fliaš na svadobný bar

Pokiaľ máte v ruke fľašu vášho obľúbeného vína alebo skvele vychladeného piva, no chýba vám vhodný nástroj na jej otvorenie, nie je to práve najideálnejšia situácia. Myslite vopred na dostatok potrebných maličkostí a ušetrite hostí dlhých trás či bezcieľneho pobehovania a hľadania v danom momente najpotrebnejších drobností pod slnkom. Vybavte bar dostatkom otváračov na akékoľvek fľaše, plechovky či iné súvisiace ingrediencie a zabezpečte tak hladký priebeh akcie počas celého večera.

svadobny_bar
Zdroj obrázku: www.rosascatering.com

 

3. Vedro s ľadom – základ svadobného baru

Pokiaľ podávate koktaily, budete potrebovať výdatné zásoby ľadu. Naservírujte ich do pekných vedierok, ktoré sa budú na koktailovom stole vynímať rovnako dobre ako na ostatných. Ak ich navyše trochu prizdobíte, budú zároveň slúžiť ako súčasť dekorácie stolov. Pokiaľ už máte pekné kontajnery, myslite aj na ich obsah. Tie tony ľadu na celý večer budete potrebovať niekde skladovať. Najlepšie niekde, kde sa neroztopia a budú poruke. Veľké prenosné chladiace boxy splnia svoj účel a v dostatočne veľkom objeme dokážu poňať nielen samotné fľaše, ale aj ľad navyše. Nezabudnite pritom ani na dopĺňanie vody do ľadových tvárnic, aby ste priebežne dopĺňali minuté zásoby. Objem chladiacich boxov plánujte podľa počtu hostí, druhu drinkov, počtu kupovaného alkoholu a tiež dĺžky party.

 

4. Ľad, ľad a ešte raz ľad na ľadovú svadbu

Pokiaľ servírujete cocktaily, jednoducho potrebujete kopy ľadu. Ľad do malých vedierok, ľad do veľkých vedier a ešte viac ľadu do zásoby. Lebo nie je nič horšie ako teplé pivo v horúcom lete. Preto zriadiť extra chladiacu stanicu, mimo baru, niekde v tieni, s veľkými chladiacimi kontajnermi, mraziacim boxom, klimatizovanou miestnosťou alebo akýmkoľvek priestorom, v ktorom sa ľadové kocky neroztopia skôr ako príde ich veľká chvíľa, je určite pre dobro veci. Keď sa spojíte s dodávateľmi ľadu pred akciou, tí správni vám určite poradia, ako na to a v akých množstvách.

svadobne_cocktaily
Zdroj obrázku: www.weddingforward.com

 

5. Naberačky na ľad – ďalšia drobná nevyhnutnosť

Zamrznutá téma ešte nekončí. Na manipuláciu s ľadom totiž okrem človeka budete potrebovať aj náradie. Nechávať to na rukatú samoobsluhu hostí určite nie je vhodný spôsob. Radšej investujte do vhodných naberačiek pasujúcich k vedrám a zásobne ním každé jedno z nich.

Pokračovanie článku nájdete tu:  Samoobslužný koktailový bat na svadbu – Časť2

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.