Keď príde na Váš svadobný deň, pravdepodobne sa budete chcieť cítiť a vyzerať čo najlepšie. Ako sa k tomu dopracovať? Čo tak skúsiť reset a očistu v jednom? Predsvadobný detox vám pomôže zbaviť sa balastu a zároveň sa cítiť nielen fyzicky, ale i psychicky lepšie.

Bude to pre vás ako resetovacie tlačítko :-), vďaka ktorému sa na svadbe budete cítiť ako znovuzrodená. Ak ste pripravená, môžeme ísť do toho.

Svadobné menu - ovocný bufet – 640
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

 

Príprava na predsvadobný detox

Väčšinou to tak býva, že najchutnejšie a najnávykovejšie veci sú pre nás tie najhoršie. A preto sa ich zbaviť expresne rýchlo, akoby mávnutím zázračného prútika, je menej ako reálne a viac ako ťažké. A preto ísť na to postupne určite nie je na škodu. Takže, pokiaľ si chcete v sebe upratať, mali by ste krok za krokom začať znižovať kofeín, cukor, alkohol, ale i mliečne výrobky a lepok a to už týždeň alebo dva pred začatím detoxikácie, aby to pre vaše telo nebol až taký šok.

Zahrnúť do svojho jedálnička viac listovej, ale aj ostatnej zeleniny, je viac ako žiadané. A v žiadnom prípade nezabúdajte na vodu. Voda je najdôležitejšia, nakoľko práve ona najúčinnejšie odplaví všetok nepotrebný balast.

 

Cieľ a podpora v rámci detoxu pred svadbou

Pokiaľ pri tom všetkom sa zároveň chcete pripraviť psychicky, zostať motivovaná J a taktiež myslieť pozitívne, je dôležité stanoviť si cieľ. A svadba je cieľom zaručene dostatočným :-).

Ak vás v tom všetkom bude podporovať snúbenec, bude to úplne najsamlepšia očista. Pokiaľ sa na to s vami nedá, nezúfajte, ešte stále môžete zaangažovať družičky :-). Veď aj ony chcú predsa na vašej svadbe vyzerať skvele :-).

 

pozitivne_myslenie_pri_chudnuti
Zdroj obrázku: www.hercampus.com

 

Čo zaradiť do predsvadobného jedálnička?

Pokiaľ týchto pár vecí nemáte v každodennom programe, skúste ich doňho zaradiť. Je to bezbolestné a výsledky sú prekvapujúce. Kým neskúsite, neuveríte. My sme vyskúšali a doteraz nechápeme, prečo sme fungovali inak.

 

–         teplá voda s citrónom ( najlepšia ráno na prázdny žalúdok)

–         čerstvá zelenina

–         zdravé tuky, nie nízkotučné náhrady (áno, aj tuky naše telo potrebuje)

–         čerstvé ovocie (sušené má viac cukru ako sa vám kedy snívalo)

–         čistý proteín

–         tmavé pečivo alebo pečivo so semienkami (ale ak ho úplne vysadíte, efekt bude oveľa lepší)

–         vodu, vodu, vodu (piť aspoň 1,5 – 2 litre denne)

–         bylinkové čaje, žihľavové čaje (najlepšie prečistia naše telo)

–         ak cukor, tak trstinový a v malých množstvách

–         koreniny a bylinky

 

Čoho sa pred svadbou vyvarovať?

Možno to bude znieť obmedzujúco zvlášť v období, keď vám sa už buď chce oslavovať, alebo naopak máte toho tak veľa, že skrátka podporné prostriedky sú pre vás každodennou nevyhnutnosťou. Verte však, že trochu odriekania neuškodí a vo svadobný deň zožnete priehrštie komplimentov na krásnu pleť, ploché bruško a neodolateľný úsmev ako dôsledok očisty od všetkého nepozitívneho.

–         alkohol (hoci oslavovať sa vám žiada :-))

–         káva, kofeín (aj keď potrebujete ťahať nočné kvôli svadobnému plánovaniu)

–         umelé sladidlá

–         mliečne výrobky

–         biele pečivo

–         vyprážané a polotovarové potraviny

ako_schudnut
Zdroj obrázku: www.wed-lock.co.za

 

Na čo sa detoxikačne sústrediť?

Nesnažte sa sústrediť na to, čo nemôžete jesť a piť, naopak, pozrite sa na to z lepšej stránky. Čo všetko si teraz môžete dopriať.

Niektoré detoxy neumožňujú jesť mäso. To ale neznamená, že sa musíte zo dňa na deň stať vegetariánom. Kvalitné mäsko v správnej úprave si môžete aj počas jarnej či predsvadobnej očisty dopriať podľa individuálnych potrieb. Kvalitné živočíšne bielkoviny so správnou zeleninovou prílohou určite nie sú na škodu.

Odporúča sa jesť v menších dávkach, napríklad veľkosti dlane a viackrát za deň. Tak telu nevytvoríte stres z deficitu a zároveň ho zásobíte všetkým potrebným.

Ovocie je výborným zdrojom vitamínov a antioxidantov a má mnoho výhod. Ovocie z nižším obsahom cukru ako napr. jahody, čučoriedky, grapefruit, červený melón, pomaranče a slivky si môžete dopriať aj vo väčších dávkach. Zasýti, zavodní a doplní potrebnú dávku zdravej sladkosti. Naopak trochu viac cukru obsahuje banán a jablká. Stále je to ale lepšie ako by ste si mali dať čokoládu alebo umelé sladidlá či potraviny s nekonečným zoznamom aditív pre ešte „lepšiu“ chuť a ešte dlhšiu trvanlivosť, ktorá v konečnom dôsledku trvá a trvá aj vo vašich zimných kilách.

Ďalším bodom detoxi programu je, že v ideálnom prípade by ste nemali medzi jedlami jesť. Ale čo ak ste hladná a práve z toho vystresovaná? Tu pomôžu zelené kúsky či dokonca mixy – nakrájajte si uhorku alebo avokádo, odšťavte zeleninové šťavy alebo namixujte smoothie. Ale o tom nabudúce. :-)

A ešte sme neskončili :-). Nabudúce budeme konkrétnejší a dáme si Predsvadobný detox deň po dni aj s pár receptami.

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.