s_mamou_k_oltaru

Mama je zaručene jednou z najdôležitejších bytostí v našich životoch. A to nielen na svadbe, hoci práve na nej zastáva opäť jednu z nenahraditeľných úloh.
Či už ide o rozhodovanie ohľadne svadobných detailov počas svadobného plánovania (s tým väčšina nastávajúcich ženíchov nemá dosť skúseností alebo sú to pre nich ,,nepodstatné veci“:-)) alebo len jej prítomnosť za účelom psychickej podpory, mamina je na svadbe určite veľmi dôležitá osoba. Preto by sme si ju mali náležite uctiť, a to nielen na Deň matiek, ktorý nám to nepriamo diktuje :-), ale aj vo Veľký svadobný deň, ktorý je pre ňu z jej pozície rovnako dôležitý ako pre vás ako nevestu. Za všetko, čo pre vás robila, robí a určite ešte bude robiť, jej zaručene patrí veľká vďaka, ktorú môžete prejaviť napríklad nasledovnými spôsobmi.

 

mama_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.theresephoto.com

 

Svadobná mama a prekvapenia len pre ňu

 

1.Osobný darček pre svadobnú mamu

Dajte jej na vreckovku vyšiť niečo špeciálne. Nájsť báseň alebo pasáž z knihy, ktorú ste čítali spoločne, keď ste boli ešte malá. Alebo text vašej spoločne obľúbenej pesničky či už z detstva alebo z puberty. Určite si to zaslúži a náležite ocení. Bude to pre ňu neopísateľný pocit, keď bude mať po ruke vreckovku, ktorou si bude môcť zotrieť svoje slzy šťastia vo váš veľký okamih. A vy to pochopíte, keď raz budete v jej pozícii a budete si želať rovnaký kúsok s podobným citátom :-).

 

Bude vás zaujímať: Anjel – darček nielen vianočný

 

2. Prechádzka uličkou k oltáru – s mamou

Aj keď tradícia hovorí, že nevestu vedie k oltáru svadobný otec, prečo vašu svadbu trošku neozvláštniť? Prejsť tou uličkou so svadobnou mamou vôbec nie je nevhodné, práve naopak. Koniec, koncov, obaja dávajú rovnaké „zbohom“ svojmu dievčatku.

 

Čítajte aj: 10 spôsobov, ako začleniť rodičov do plánovania svadby – Časť 1.

 

s_mamou_k_oltaru
Zdroj obrázku: www.weddingdash.com

3. Doprajte relax aj svadobnej mame

Každá jedna z nás by si mala urobiť deň pred svadbou alebo aj v deň svadby čas na seba. Prečo si tento pôžitok nedopriať zo svojou maminou? Nechajte sa spolu hýčkať a dajte si spoločne upraviť vlasy, make–up, manikúru alebo pedikúru. Čas strávený spolu týmto spôsobom vám dáva priestor zaspomínať si na všetky krásne chvíľky, ktoré ste spolu zažili. Mamina bude určite pyšná, že ste tento čas strávili práve s ňou a nie s niekým iným. Doprajte si spoločnú pohodu skôr, než začne svadobné šialenstvo.

Napríklad tu: :) Družičkina zmenáreň

 

4.Špeciálny príhovor pre mamu na svadbe

Rovnako ako ženích píše príhovor pre hostí, napíšte aj vy osobitný príhovor pre maminu a zaraďte ho do svojho svadobného programu. Spomeňte v ňom všetko, čo vás spája aj čo vás mamina naučila o živote a o láske. Slzy sú do vysokej miery zaručené :-) a v danom momente aj povolené:-).

 

5. Svadobný tanec s mamou

Každá dobre vieme, že prvý rodičovský tanec venujeme ocinovi. Čo tak zaradiť iný program a uprednostniť dámu? Ocino si na vás rád počká a mamina bude rásť. Veď takú poctu nezažíva každý deň, už vôbec nie každý veľký deň :-).

Bude vás zaujímať: Svadobný tanec 

 

svadobny_tanec_s_mamou
Zdroj obrázku: www.weddingdash.com

6. Niečo svadobné požičané – od maminy

Svadobné šaty sú šperkom celej svadby a každá nevesta strávi nekonečné hodiny vyberaním tých správnych. Veď je to jej veľký deň a ona chce vyzerať a cítiť sa čo najlepšie.
Každá mamina by bola hrdá, keby na svojej dcére videla jej svadobné šaty. Ak to už nejde z akýchkoľvek dôvodov, určite poteší i kus jej šperku, topánky, kabelka či dokonca jej šatka ako doplnok svadobnej kytice či neskoršej popolnočnej róby. Sú to len malé detaily, no vo svadobný deň má všetko úplne inú váhu. Keď vás uvidí vchádzať do kostola či obradnej miestnosti a zazrie na vás niečo z jej spomienok, určite sa je to vryje do pamäti ešte oveľa hlbšie.

Ako plánujete obdarovať svadobnú maminu vy? Alebo ste tak už urobili? Podeľte sa s nami v KOMENTÁROCH a inšpirujte aj ostatných.