druzicka_jarne_saty

Prebúdzajúca sa príroda je zjavnou známkou jari a hoci aktuálne počasie nie tak celkom prislúcha tomuto obdobiu, leto sa nezadržateľne blíži, preto je najvyšší čas urobiť generálku šatníka a preladiť na farebnejší či pestrejší mód. Prebuďte aj svoj šatník a naplňte ho niečím osviežujúcim (okrem povinných voňačiek :-) ), čo vám rozžiari deň hneď od jeho začiatku.

Ak milujete šaty ako my a jarné prebúdzanie vám tiež nie je cudzie, kvetinové vzory si určite zamilujete. Veď kedy inokedy je najvhodnejší čas na kvitnutie, ak nie na jar?

druzicka_jarne_saty

Kvetinové jarné šaty

Kvety rôznych veľkostí i tvarov na šatách

Veľké, malé, ladné, ostré, husté, redšie…akékoľvek kvetiny sa na vašich šatách objavia, zaručene z nich spravia úplne iné kúsky hodné obdivu. Pri hustejších kvetinových vzoroch stačí už len úplne jednoduchý strih, ktorý im umožní dokonale vyniknúť. Veľkosť kvetinového vzoru voľte aj s ohľadom na typ vašej postavy, ktorú vhodne zvolený vzor dokáže v prípade potreby korigovať takmer zázračne pričom vždy platí, že menej je viac.

druzicka_kvetinove_saty

Kvetinové vzory šiat rôznych farieb

Ak vám kvety nestačia a radi by ste aj trochu farby, pestré kvetinové vzory splnia dvojakú funkciu. Ozvláštnia i rozžiaria a pri vhodne zvolenom strihu a materiály vyčarujú pozitívne žiarenie na celý deň. K dokonalosti postačia už len jemné nenápadná doplnky a do jarného dňa sa môžete vydať s úsmevom, ktorý ku krásnym šatám nevyhnutne patrí.

druzicka_kvetinove_saty

druzicka_kvetinove_saty

Kvetované šaty z rôznorodých materiálov

Hoci by sa mohlo zdať, že kvetiny sa hodia len na obyčajné látky, opak je pravdou. A hoci tu sa to s farbami už radšej veľmi nepreháňa, jednofarebné šaty s kvetinovou čipkou či reliéfnym kvetinovým brokátom zaručene zaujmú pozornosť všetkých (ne)zainteresovaných.

 

druzicka_cipkovane_saty

druzicka_brokatove_saty

Kvetinové šaty a vhodné strihy

Strih šiat je rovnako dôležitý ako ostatné detaily. A hoci pri vzorovaných materiáloch strih nevyznieva až tak nápadne ako pri jednofarebných prevedeniach, ten nevhodný by ste zaručene odhalili na prvý pohľad. Preto aj strih kvetinových šiat určite stojí za zmienku. Ak si na jar netrúfate na krátky rukáv či dokonca bez neho, kľudne si vypestujte rozkvitnutú záhradku na šatách s trojštvrťovým či dlhým rukávom. Doplniť jarné šaty bez rukávov jednofarebným tričkom či jednoduchým kardigánom je tiež povolené a pre dobro veci častokrát i nevyhnutné.

druzicka_kvetovane_saty

Jarné šaty a vhodné doplnky

Výhodou farebných šiat je, že jednofarebné doplnky môžete ladiť v akejkoľvek farbe, ktorá hrá na šatách, takže paleta je skutočne široká. Nápaditými detailmi môžete vašu jarnú rozkvitnutú kvetinovú lúku na šatách dotiahnuť k dokonalosti. Motýlikové náušnice, lienka na kabelke alebo iné jarné drobnosti a drobnôstky urobia váš look sofistikovane neodolateľným.