modra_svadba

Aj vy dáte na príslovia a tradície? Tak potom určite premýšľate, ako zaradiť do vášho svadobného dňa niečo staré, nové, požičané, modré a mincu do topánky (ideálne, aby ju nebolo cítiť :-) ). Tentokrát vám pomôžeme oživiť  “niečo modré svadobné“, aby ste sa nemuseli spoliehať na belasé nebo, ktoré pri aktuálnych výkyvoch počasia veľmi veľkú záruku nedáva, či na drobca kamarátky, ktorý si to s účasťou na vašej svadbe môže kedykoľvek rozmyslieť.

 

modra_svadba
Zdroj obrázku: www.elegantweddinginvites.com

9 kreatívnych modrých vecí pre (ne)tradičnú svadbu

 

1. Modrá stuha na svadobnú kyticu 

Hoci svadobná kytica je už sama o sebe súčasťou tradícií, spraviť z nej časť ďalších nie je neprípustné. Práve naopak. Modré kvietky, stuhy či brošne sú povolené a radi splnia účel tradície i wau efekt.

 

modra_stuha
Zdroj obrázku: www.decorfacil.com

2. Modré svadobné topánky

(Ne)tradičný doplnok plný sofistikovanosti, navyše rafinovane ukrytý pod svadobnými šatami, splní hneď niekoľko účelov – niečo modré, mincu v topánke a nakoľko topánky sú nevyhnutnosťou, bez nich by to naozaj nešlo :-). Ak ich nechcete ukazovať, nemusíte, svadobné fotky s netradične farebnými topánkami patria však medzi najlepšie. A spomienky máte zaručené.

Bude vás zaujímať: 5 tipov pre svadobné topánky na letnú svadbu

 

modre_topanky
Zdroj obrázku: www.blog.myglassslipper.com

3. Modrá šerpa okolo svadobných šiat

Takmer všetky nevesty vo svojich detských snoch snívajú o bielych šatách. Nakoľko sa však mení móda a s ňou aj názory, nikde nie je napísané, že biela musí zostať bielou v plnom znení. A možno práve v nebielej vyznie lepšie. Pre tie odvážnejšie má pani móda nespočetné množstvo riešení od krémovej, cez pastelové farby a pre tie extravagantnejšie dokonca aj čierne. Ak už nechcete experimentovať s farbou svadobných šiat, no malá zmena sa vám žiada, skúste ich obohatiť napríklad o šerpu, brošňu, štólu, rukavičky či bolerko. Bude to len malý detail, zaručene však s veľkým účinkom.

 

modra_serpa
Zdroj obrázku: www.fabmood.com

4. Popolnočné svadobné šaty v modrom odtieni

Popolnočné šaty nemusia byť len tradične červené. Pokiaľ sa do vášho svadobného konceptu hodia modré, prečo nie? Stavte na svoj dobrý pocit, na to, čo vám pristane a pretancujte sa do rána v krásnych modrých popolnočných šatách.

Čítajte aj: Aké šaty na svadbu na prezlečenie?

 

5. Modrý oblek pre ženícha

Neviete ako máte obliecť svojho nastávajúceho partnera? Aké sú trendy v pánskej svadobnej móde? Či ísť do svadobných bledých alebo naopak nadčasových čiernych odtieňov? Pripadá vám v čiernom obleku ako čašník a biely je príliš nepraktický?

Modrá to za vyrieši za vás oboch. Ani svetlá, ani najtmavšia, zato dokonale vkusná farba na pánsky oblek, ktorá je navyše aj ideálne neutrálna na ďalšie ladenie. Modrú bez problémov doplníte akýmkoľvek odtieňom z akejkoľvek palety.

Hitom je námornícka a slivkovomodrá, ktoré presne vedia ako urobiť z vášho nastávajúceho dokonale šarmantného ženícha.

 

modry_oblek
Zdroj obrázku: www.100 layer cake.com

6. Družička v modrých šatách

Družička je v poradí hneď druhá dáma na svadbe, na ktorú sa najviac upriamujú pohľady svadobných hostí. Šaty pre družičku by preto mali javiť rovnaké známky dokonalosti ako svadobná róba nevesty. Preto tento dôležitý výber rozhodne nenechávajte na náhodu. Skúste zvoliť šaty v krásnej modrej farbe a spraviť zo svojich družičiek zároveň aj tradične ladené dámy.

Bude vás zaujímať: Ako vybrať šaty pre družičky?  

 

modre_ saty_pre_druzicku
Zdroj obrázku: www.truephotography.com

7. Šaty pre svadobnú mamu – v kráľovskej modrej

Keď už je reč o šatách a o dámach, určite aj svadobná mamina rieši svoju róbu a jej farebnosť, čo zaručene nie je ľahký rébus. Kráľovská modrá by ho však mohla rozlúštiť a svadobnej mame dodať ten správny šmrnc. Lebo práve v tejto royálnej farbe bude nie príliš vyzývavá, ani príliš nenápadná, jednoducho presne natoľko elegantná a neprehliadnuteľná, aká má svadobná mama byť.

 

Čítajte aj: Aké sú vhodné šaty pre svadobnú mamu?

 

Saty_pre_svadobnu_mamu
Zdroj obrázku: www. dragonlily-4.polyvore.com

8. Modrá svadobná výzdoba

Stále neviete, v kých farbách budete ladiť svadobnú výzdobu? Skúste modrú. V akomkoľvek odtieni, alebo aj vo viacerých, v kombinácii s neutrálnymi alebo naopak pestrejšími či jemnými farbičkami, modrá je dobrá aj na svadbu. Ak siahnete po kráľovskej modrej, dodáte vašej svadbe náležitú gráciu, námorníckou modrou dosiahnete vysokú eleganciu a aktuálnou Serenity Blue romantickú jemnosť. Stačí len popustiť uzdu fantázii a vykreovať si svadbu podľa svojich farebných predstáv.

 

 

modra_svadobna_vyzdoba
Zdroj obrázku: www.fashionelka.pl

9. Psík s modrým motýlikom na svadbe

Váš domáci miláčik je natoľko súčasťou vašej rodiny, že jeho účasť na vašej svadbe je samozrejmosťou? Zaraďte ho do programu a náležite ho vystrojte. Modrý motýlik, mašľa, obojok alebo čokoľvek ladiace do konceptu mu dodá ten správny svadobný šmrnc rovnako ako vašej svadbe.

Ak psíka zladíte s pánom :-), efekt bude dokonalý a úspech určite zožnú obaja a to nielen u fotografa.

 

psik_s_modrym_motylikom
Zdroj obrázku: www. glamourmutt.com