setrit_na_svadbu

Je krásne, ak si svoj svadobný deň môžete užiť bez významnejších obmedzení. No ani pri plnej peňaženke určite netúžite rozhadzovať vždy a všade a máte svoje priority. Po tom, čo ste do svadobného rozpočtu zahrnuli šaty, svadobné menu pre hostí, tortu a zákusky, prenájom sály, výzdobu, hudbu …budete pravdepodobne hľadať miesta, kde môžete ušetriť.

Nakoľko nejde osekať z veľkých vecí, o ktorých ste snívali odmalička, a preto musia byť profesionálne, je potrebné hľadať riešenie niekde inde, teda je čas obrátiť vašu pozornosť k menším veciam, bez ktorých svadba stále bude svadbou, dokonca môže byť aj dokonalou a zároveň si to nikto (okrem vás samozrejme :) ) nevšimne. Pokiaľ ste teda v štádiu šetrenia a hľadáte spôsob ako ušetriť vo svadobný deň, máme pre vás pár tipov.

Ako ušetriť na svadbe

setrit_na_svadbu
Zdroj obrázku: www.catering-design.com

 

1. Vynechajte značkové svadobné topánky

Myslíte, že naozaj potrebujete tie drahé topánky? Väčšina neviesť nosí dlhé svadobné šaty, takže pravdepodobnosť, že si hostia všimnú vaše topánky, je dosť mizivá. Každému totiž pri vašom príchode do sály udrú do očí vaše krásne šaty a nebudú sa pozerať na to, čo máte obuté. Svadobné topánky preto nemusia byť prehnanou investíciou, zato investíciou do vášho pohodlia by mali byť zaručene.

Bude vás zaujímať: 10 tipov ako si vyzdobiť svadobné topánky

 

2. Niečo požičané – tradícia i efektivita

Určite poznáte zvyk, že nevesta by mala mať niečo staré, modré, požičané a mincu v topánke. Skúste sa opýtať svojich družičiek, sestry alebo mamy či nemajú šperky, ozdoby do vlasov, závoj, kabelku, rukavičky či pelerínku, ktoré by ste si mohli požičať. Budú určite pyšné, keď na vás uvidia svoj kúsok. A vy tak zároveň odľahčíte svoju peňaženku a budete môcť investovať niekde inde.

Čítajte aj: Svadobné povery, ktoré vám prinesú šťastie

 

3. Praktické online predsvadobné nákupy

Online nákupy už niekoľko období slávia svoj vzostup. Všetko si môžete kúpiť z pohodlia domova, čím šetríte čas, aj peniaze. Tak prečo nespojiť príjemné s užitočným a nenakúpiť veci na svadbu cez internet? Samozrejme nakupujte v dostatočnom predstihu, z overených zdrojov a stále si nechajte aj zadné dvierka, nakoľko zásielka môže doraziť neskôr, nemusí byť podľa vašich predstáv… Ale to už pri danej úspore treba buď akceptovať alebo neriskovať.

Navyše čas, ktorý takto získate, môžete stráviť s ľuďmi, ktorí to ocenia a vychutnajú si ho spolu s vami :-).

nevesta nakupuje
Zdroj obrázku: www.uniquelyyoursweddinginvitation.com

4. Výpredaje nielen pred svadbou

Nenechávajte nič na poslednú chvíľu. Tie, ktoré už svadbu absolvovali, vám zaručene prisvedčia, že je lepšie mať všetko, čo sa dá, radšej v predstihu, ako sa stresovať pri finišovaní. Väčšina obchodov má posezónne výpredaje, tak buďte šikovná a uchmatnite si najlepšie kúsky za skvelú cenu skôr ako bude neskoro. A nakoľko výpredaje sú už dnes v podstate priebežne stále, či plánujete svadbu rok alebo pár mesiacov vopred, zaručene nejaké stihnete :-).

 

5. Kreatívna nevesta

Schopnosť tvorivosti prináša sebavedomie, skvelý pocit, že svet okolo vás je aspoň čiastočne ovládateľný vami. :-) Pokúste sa do svojej svadby vložiť niečo zo seba. Napríklad k máte pekný rukopis, napíšte menovky hostí vlastnoručne. Ak je vaším hobby vyšívanie, môžete ich dokonca aj povyšívať. Okrem avizovania čestného miesta budú pre hostí aj hodnotným trvalým darčekom, rovnako ako ním môže byť napríklad domáce prírodné mydlo či vlastnoručne ukuchtené čokoládové bonbóny.  Každý vašu snahu iste ocení, vy budete spokojná a peniažky ostanú neminuté.