svadobny_coordinator

Vieme, že chcete, aby váš veľký deň bol dokonalý, ale to neznamená, že musíte neustále upozorňovať a prenasledovať svojich dodávateľov. Nekonečné telefonáty, maily či príkazy ich môžu odradiť skôr ako dôjde k realizácii, preto sa skúste vžiť do ich kože a nechajte ich robiť si svoju prácu najlepšie ako vedia. Veď preto ste si ich predsa najali, či nie? Pokiaľ im od začiatku nedôverujete, nechoďte do toho a hľadajte ďalej. Ušetríte tak sklamania a stresov obe strany.

Skúste zvážiť nasledovných 5 bodov, ktoré vám pomôžu zachovať si mier so svadobnými profesionálmi :-) a užiť si svadbu naplo.

svadobny_coordinator
Zdroj obrázku: www.communitytable.parade.com

 

Svadobní profesionáli a ako na nich :-)

 

1. Dôverujte svadobným odborníkom

Myslíte, že máte dostatočný prehľad o letných kvetinách, výzdobe, prestieraní či najnovších módnych trendoch, veď už niekoľko mesiacov googlite, sociálne sieťujete a pinujete všetky najkrajšie možné obrázky. Super, tak o vašich preferenciách povedzte svojim dodávateľom, aby sa vašim snom vedeli čo najviac priblížiť. Čím viac im celú situáciu opíšete, tým bude realizácia identickejšia a určite im to pomôže viac ako by ste nemali o ničom ani tušenia. Odborný názor a odporúčania však skúste prenechať na odborníkov a dajte si poradiť. Predsa len, oni sú z praxe, ktorá sa len za monitorom neodohráva :-). S najväčšou pravdepodobnosťou títo ľudia už plánovali a realizovali viac svadieb, než ste kedy videli. Tak ich nechajte aplikovať rozsiahle skúsenosti aj na Váš Veľký deň :-). Verte, že z toho môžete len vyťažiť. :-)

 

2. Nechajte ľudí pracovať za vás

Najali ste týchto ľudí z nejakého dôvodu – pravdepodobne preto, že ste videli ich prácu a povedali ste si, že sú naozaj zruční. Tak verte tomu, že aj vašu svadbu pripravia najlepšie ako vedia, veď je to pre nich ďalšia z referencií :-). Určite vám nechcú ubližovať, veď to by išli sami proti sebe a o to im určite nejde. Nechajte ich robiť si ich prácu, veď sú tam na to, aby všetko urobili za vás. Jednoducho sa uvoľnite a užívajte si posledné chvíle slobody :-).

 Čítajte aj: 6 situácií, kedy je lepšie obrátiť sa na svadobných profesionálov 

druzicka_pinterest
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 

3. Komunikujte s chladnou hlavou

Komunikácia je základ úspechu snáď v každom povolaní. O to viac pri práci s ľuďmi, ešte viac pri práci s nevestami :-). Každý človek zo svadobného fachu vie, že svadba – ako najdôležitejší deň v živote nevesty, je plná očakávaní, ale i stresu. Preto sa jej snaží celú situáciu zjednodušiť. Aby sa mu to podarilo, potrebuje adekvátnu spätnú väzbu z druhého brehu. Komunikujte preto dostatočne zrozumiteľne a prehľadne, podľa možností aj slušne. Aj vaši svadobní dodávatelia sú predsa ľudia a snažia sa ako najlepšie vedia. Aktuálny stresový stav neoprávňuje ani jednu zúčastnenú stranu správať sa nedôstojne, veď obe majú rovnaký cieľ – váš krásny svadobný deň :-).

 

4. Nekonečné predsvadobné zmeny – s mierou :-)

Nechať si pripraviť prvotnú ponuku či návrh je normálne. Musíte predsa vedieť, čo kupujete. Zmeniť ju a nechať upraviť, je tiež v pohode, veď nemusíte s každým súhlasiť hneď na prvýkrát. No meniť niečo stále dookola a neustále začínať odznova, už nie je tak celkom ok. Ak sa vám niekoho práca nepáči, radšej to ukončite skôr ako neskoro a pokiaľ len stále neviete, čo chcete, skúste si najskôr utriediť myšlienky a potom žiadať o nové návrhy. Verte, že sa uľaví aj vám.

nevesta
Zdroj obrázku: www.tresbellebeautyblog.com

 

5. Záleží im na tom, aby bol váš svadobný deň najlepší

Robia pre vás všetko, aby vám uľahčili život, nie naopak. Väčšina svadobných profesionálov je tak vášnivo zanietená pre svoje remeslo, že naozaj chcú, aby vaša svadba bola dokonalá a prežívajú plánovanie i realizáciu vašej svadby do posledného detailu spolu s vami. Nezabúdajte, že majú tie najlepšie úmysly, preto sa im naozaj oplatí dôverovať a radšej si užívať ako sa zbytočne stresovať. Veď tí najlepší sú predsa pripravení aj na improvizáciu v akejkoľvek situácii. :-)

 

Držím palce, aby vám to s vašimi dodávateľmi vyšlo podľa vašich predstáv a aby bol váš svadobný deň rozprávkový :-).