klobuk_na_svadbe

Pokiaľ vám imponuje klobúk ako módny doplnok, svadba je skvelou príležitosťou, kedy ho predviesť a zapôsobiť bez zbytočných okolkov. A nakoľko sa pánsky klobúk či cilinder v dnešnej dobe v uliciach nezjavuje tak často ako kedysi, tu je niekoľko tipov, ako s ním zaobchádzať od výberu po nosenie :-).

 

3 x pánsky klobúk a čo s ním

 

1. Čierny verzus šedý klobúk pre pánov

Pánsky cilinder je skvelým doplnkom slávnostného svadobného obleku. No rovnako ako pri výbere oblečenia, aj pri výbere klobúka je potrebné zvážiť niekoľko detailov, aby ten hlavný, teda klobúk, vyznel tak, ako má.

Čierny cilinder bol kedysi súčasťou kabáta či fraku, teda väčšieho pánskeho spoločenského outfitu určeného na večer. V prípade, že sa vaša svadba či iná významná udalosť bude odohrávať skôr v denných hodinách, siahnite radšej po šedom klobúku ladiacom so žaketom či iným denným oblekom.

klobuk_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.buckleighoflondon.com

2. Čo robiť s klobúkom na sobáši?

Hoci má klobúk / cilinder zdobiť predovšetkým vašu hlavu (prípadne zamaskovať jej chabú pokrývku :-), lebo aj tento účel splní dokonale :-)), sú situácie, kedy ho treba odložiť. Určite si klobúk zložte z hlavy pri vstupe do kostola, no aj počas sobáša na iných miestach, hoci menej formálnych. Je to prinajmenšom zdvorilé. Aby ste ho počas celej ceremónie nemuseli držať v ruke, poverte touto úlohou jedného zo svojich družbov, prípadne vopred myslite na stoličku na odloženie klobúka. V prípade, že k cilindru máte aj paličku, odkladací priestor bude viac ako vhodný.

 

cilinder_na _svadbe
Zdroj obrázku: www.grosirbajusurabaya.top

3. Svadobný klobúk a účes

Na toto myslite už pri nápade zaobstarať si na svadbu klobúk. A určite s klobúkovým zámerom oboznámte i svojho kaderníka, aby vám mohol prispôsobiť účes vhodný ako pod klobúk, tak i pri jeho odložení (klobúka, nie účesu :-)). Ideálne je všetko si vopred vyskúšať, aby ste vo svadobný deň nezostali zaskočený takou banalitou akou sú neposlušné vlasy, ktoré dokážu potrápiť nielen nevesty, ale i ženíchov (či už v klobúku alebo bez neho :-)).

Potom už stačí len hrebeň do náprsného vrecka a môžete ísť po nevestu :-).

 

Klobúk na svadbu – áno či nie?

Považujete predchádzajúce body za väčšie trápenie ako úžitok? Alebo ich zvládnete s prehľadom i nadhľadom? Alebo nebodaj stále váhate?

 

klobuk_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.kelima.com

Okrem sobáša je slávnostný cilinder rovnako nepohodlný i pri prenášaní nevesty cez prah, (nielen) prvom tanci ako aj ďalších pohybových aktivitách :-). A prijímať gratulácie po sobáši je tiež vhodnejšie bez klobúka nielen z etického, ale i praktického hľadiska.

Suma sumárum, svadobný klobúk či cilinder je vhodné najskôr sa naučiť nosiť, aby ste s ním na svadbe nemali väčšiu oštaru ako očakávate. Pokiaľ vám uvedené drobnosti neprekážajú, choďte do toho. A ak ste si práve uvedomili, že to nebude až také jednoduché, no aj napriek tomu by ste chceli mať na svadobných fotkách niečo netradičné, využite pánsky klobúk práve len na svadobné fotenie alebo nanajvýš na oficiálnu časť dňa po príchod na sobáš. Keď vás už začne obťažovať, jednoducho ho odložte a bavte sa bez klobúkových obmedzení :-).

 

cilinder_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.stheweddinghirecompany.co.uk