svadobny_uces_s_pivoniami

Každá z nás chce vyzerať vo svoj deň D naozaj úžasne. Šaty, doplnky, líčenie, účes… bez toho to jednoducho nejde. V posledných rokoch si nevesty môžu svoje účesy oživiť korálikmi, sponkami či korunkami, v ktorých máte pocit ako keby ste sa ocitli v rozprávke. Ale pokiaľ máte rada kvety a prírodu, prečo si vlasy neozdobiť práve živými kvetmi? Možno si myslíte, že to bude vyzerať umelo či divoko, ale nie je to tak. Kvety sú už od nepamäti práve symbolom lásky a úcty, plodnosti a nádeje, čiže všetkého, čo je pre šťastné manželstvo potrebné. Preto máme pre vás niekoľko tipov, aké kvety sú vhodné do vlasov na svadbu. Za kráľovnú kvetov sa právom pokladá práve ruža, ale keďže vieme, že väčšina z vás bude mať ruže zahrnuté vo svadobnej kytici, zameriame sa na iné kvietky ako ozdobu, ktorá váš účes vyšperkuje na maximum.  

vencek_z_kvetov_vo_vlasoch
Zdroj obrázku: www.ruffledblog.com

 

Aké kvety použiť do svadobného účesu?

 

Ľalia pre nevinný svadobný účes

Symbol dokonalosti, nevinnosti a čistoty. Nehovoríme o nikom inom, ako o nádhernej ľalii, ktorá Vás vo Váš svadobný deň rozžiari natoľko, že budete tou najkrajšou nevestou v širokom okolí. Či si už ľaliu zakomponujete do čelenky alebo si ju len pripnete do svojho účesu, Váš budúc manžel si Vás určite bude chcieť zobrať aj každý rok znova a znova.

Iris svadobne – vo vlasoch

Ak máte rada žiarivé farby a nebojíte sa byť odvážna, je tu ako pre vás stvorený iris alebo ináč povedané kosatec. Tento kvet môžeme vidieť v širokej škále farebných variácií a verte tomu, že venček z tohto úžasného kvetu inšpiruje vašich svadobných hostí, hlavne ženy k tomu, že aj ony budú chcieť mať niečo také na vlasoch. Iris vo svojom význame spája dve duše, ktorým záleží na vzájomnej láske a pochopení.

orchidea_vo_vlasoch
Zdroj obrázku: www.colincowieweddings.com

Honosná nevesta s orchideou vo vlasoch

Ideálnym kvetom stvoreným na nádhernú čelenku do Vašich vlasov je práve orchidea, ktorá svojím nežným, romantickým ružovým vzhľadom navodí tú správnu svadobnú atmosféru. Orchideami vo vlasoch podčiarknete svoju prirodzenú krásu, pričom orchidea vyjadruje práve jedinečnosť a neopakovateľnosť.

Pivónia pre romantický svadobný účes

Kým u nás sa za kráľovnú kvetov pokladá ruža, v Čine je to zase pivónia. Pivónia je nádherný kvet, ktorý si proste zamilujete. Ak ste si dali urobiť na svadbu elegantný účes a dáte si do neho pivóniu, budete proste najdokonalejšia z najdokonalejších. Pivónia dáva partnerov dokopy a vyjadruje ich lásku a vášeň- ktorá sa nestratí ani po mnohých rokoch manželstva.

svadobny_uces_s_pivoniami
Zdroj obrázku: www.burnettsboards.com

Kvetinový účes na svadbu pre družičky

Prípadne, ak už máte vymyslený účes na svadbu aj so všetkými detailmi, môžete pouvažovať nad tým, že kvety zahrniete ako doplnok pre družičky. Mnohým z nich určite urobíte radosť a kvety tak budú jedinečným doplnkom na vašej svadbe.