Chcete, aby vaši svadobní hostia zažili na vašej svadbe nielen úžasnú spoločenskú udalosť vášho života, ale aj mimoriadny kulinársky zážitok? Dajte si záležať na svojom svadobnom raute, ktorý bude nielen pastvou pre oči, ale aj rajom pre chuťové poháriky každého člena vašej svadby.

Svadobné menu robí vrásky nejednému páru, ktorý si plánuje svadbu. Ulahodiť všetkým členom svadby je náročná úloha, pretože každý má iné stravovacie návyky a preferencie. Jedným zo spôsobov, ako ulahodiť všetkým svadobčanom, je staviť na slávnostný svadobný bufet, na ktorom si každý nájde to, čo mu chutí. Pri takomto raute sa môžete vyšantiť do sýtosti a aj keď niekomu nebude chutiť nejaký chod z vášho svadobného menu, z výberu z vášho rautu určite nikto neostane hladný.

Zdroj obrázku: www.impuls.sk
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Ako spestriť svadobný bufet?

Raut si môžete tiež upraviť podľa toho, čomu sa radi venujete vo voľnom čase. Ak rada pečiete, môžete vašim hosťom ukázať, že ste žena do koča aj do voza, a zaradiť do svadobného bufetu sladké či slané pochúťky z vašej kuchyne. Pokiaľ sa ako pár venujete farmárčeniu, čo tak vymyslieť niečo, do čoho zakomponujete produkciu z vašej záhradky? Prípadne, ak chcete vniesť na vašu svadbu závan exotiky, stačí svadobný bufet oživiť miešanými drinami a doslova sa otrasie v základoch.

Ste pripravení vytvoriť si úžasný raut, ktorý spestrí vašu svadbu? Ak áno, máme pre vás 14 tipov, čo by ste rozhodne mali do svojho bufetu zaradiť.

 

1. Ovocná misa

Ak chcete ulahodiť vegetariánom, ženám, ktoré si držia líniu, či deťom, vo vašom raute určite nesmie chýbať ovocie. Nech už do ovocnej misy zaradíte akékoľvek ovocie v akejkoľvek forme, vaši hostia si na ňom nepochybne pochutia.

ovocna_misa
Zdroj obrázku: www.food.ngmnexpo.com

 

2. Zeleninová misa

Zelenina je dôležitou súčasťou každého taniera. Môžete ju doladiť ku ktorejkoľvek potravine ako mäso, syr, zemiaky, ryža, používa sa ako súčasť chlebíčkov, robia sa z nej zeleninové misy či šaláty. Stručne povedané, zelenina je univerzálna príloha, bez ktorej by váš bufet nebol bufetom.

 

3. Šaláty

Keď sa povie slovo šalát, väčšine z vás hneď napadne klasický zemiakový šalát. Ale čo tak parížsky, šopský alebo šalát Caesar? Šalátom nikdy nič nepokazíte a určite ho ocení každá veková kategória. Či už ako hlavný chod alebo prílohu.

 

salaty
Zdroj obrázku: www.greentempptations.com

 

4. Syry

Kým v minulosti sme mali na výber jeden, maximálne dva druhy syrov, v súčasnosti môžeme na pultoch v obchodoch vidieť rozmanitú škálu syrových výrobkov. Syry ako mozzarella, parmezám, camembert či brie sú úžasnou delikatesou. Vynikajúcim príkladom, čo sa týka využitia syrov na vašom raute, je práve syrová misa, kde v kombinácii s jablkami, marmeládou, orechmi a hroznom budete mať ako sa ľudovo hovorí nebíčko v papuľke. Ak do svadobného bufetu zakomponujete syrovú misu, reakcia na seba nenechá dlho čakať a taniere budú zívať prázdnotou.

Syry
Zdroj obrázku: www.grosvenormarket.com

 

5. Zemiaky

Nenahraditeľná príloha každej kuchyne. Spôsobov, ako urobiť zemiaky, je mnoho. Zemiaky v šupke, varené, pečené zemiaky či hranolky, každý si vyberie to, čo lahodí jeho chuti.

 

6. Cestoviny

Skoro na každej svadbe je aspoň jeden z hostí vegetarián, dokonca v poslednom čase toto číslo závratne stúpa, preto musíte myslieť aj na týchto známych a zaradiť do rautu aj pochúťku bez mäsa. Makaróny so syrom zďaleka nie sú jediným cestovinovým variantom a vegetariánsky svadobný bufet môže byť skutočne maxi pestrý.

 

7. Pečivo

Raut bez pečiva by bol ako svadba bez hudby. Jednohubky, chlebíčky, bagetky, buchty, žemle, banketky, grisiny, lístkové pečiivo, pagáčiky… to všetko musí obsahovať váš svadobný bufet, aby bol dokonalý.

 

Zdroj obrázku: www.bakerscircle.co.in
Zdroj obrázku: www.bakerscircle.co.in

 

Ďalšie tipy servírujeme nabudúce :o).

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.