Dnes o jesennej svadbe, jej téme, farbách, materiáloch, pekných drobnostiach a tipoch, na čo nezabudnúť. Keďže počasím už máme jeseň, aktuálna téma je práve jesenná svadba. Aby tá vaša bola iná, zaujímavejšia a možno aj trošku netradičná, ponúkame vám niekoľko jesenných inšpirácií. Téma jesene sa tohto roku dostala do popredia a možno aj na výslnie práve svojimi jesennými farbami. Od žltej, cez horčicovú, tekvicovú, mrkvovú, medenú a iné farby jesennej úrody, až po bordó či hnedú, tohto roku hýria farbami jesene nielen parky, ale aj prehliadkové móla a výklady obchodov. A keďže teplé odtiene pristanú nielen tekviciam, pripravili sme pre vás inšpiratívnu jesennú svadbu vo farbách lístia, ktoré zahrejú na duši, polahodia oku a zapasujú do sezóny. Keď sa to všetko bude odohrávať uprostred jesenne sfarbenej prírody, bude to ideálna romantická jesenná idylka. Nechajte sa inšpirovať.

Profi_banner_dlhy

jesenna-tekvicova-ulicka-k-oltaru
Zdroj obrázku: www.rosasolutionscom

Jesenná svadba – inšpirácie

Pri kvetoch a výzdobe je vždy optimálne riadiť sa sezónnosťou. Kvety v sezóne sú v ponuke nielen v rôznych farebných odtieňoch, ale zohnať ich nie je také náročné ako mimo ich vegetačného obdobia, čo samozrejme spraví svoje aj s ich cenou. K vašej jesennej výzdobe nezabudnite doladiť aj ostatné detaily ako svadobné oznámenia, svadobné tlačoviny – menu karty, nápojové karty, ďakovné karty, menovky, krabice na výslužky. Svadobná torta v rovnakom štýle bude čerešničkou na výzdobe. Nemusí byť práve mrkvovej príchute a v tvare tekvice, no farebne a štýlovo by aj ona mala zapadať do konceptu jesennej svadby.

jesenna_svadba_pozvanky
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Jesenná svadba – na čo nezabudnúť

Keďže jeseň je nevyspytateľná svojím premenlivým počasím, výstrelky tipu holé ramená a letné sandálky do kostola radšej nechajte bokom, hoci si svadobné šaty možno vyberáte práve v období, keď je 36 stupňov v tieni. Radšej nezabudnite na bolerko, kabátik alebo aj kožuštek, biely dáždnik a čižmičky pre nevestu. Ženích v tomto období využije klobúk a čierny dáždnik, prípadne aj elegantný plášť.

Vlasy sú korunou krásy a aby tak tomu bolo aj na jeseň, je lepšie staviť na účes, ktorý vydrží aj vlhké počasie. Rozpustené vlny by možno vydržali fotenie aj sobáš, no nevesta potrebuje žiariť až do rána. Stavte preto radšej na niečo sofistikovane romantické, čo vás nezradí aspoň do polnočného čepčenia.

Jesenná svadba v záhrade či v stane síce vyzerá pekne na fotkách, no treba brať do úvahy, v ktorom klimatickom pásme sa odohráva. V našich podmienkach stan na jeseň síce prichádza do úvahy, svadobný party stan je dokonca možné aj vykúriť, no murovaný priestor vám v tomto období predsa len ponúkne väčšiu istotu pohodovej zábavy. Pokiaľ radi riskujete a dáte sa na tento odvážny čin, myslite aj na mokrý variant alebo plán B. Aby nám nevesta nezmokla.

Presun medzi miestom sobáša a miestom svadobnej hostiny je možné v lete poňať ako príjemnú prechádzku, počas jesenných upršaných dní by však mohol znamenať premočené a špinavé svadobné šaty. Postarajte sa preto aj o alternatívny transfer aspoň pre mladomanželov a rodičov. Ak plánujete svadbu na zámku, je vhodné si overiť, aká klíma je v tomto období v zámockých priestoroch. Zámky totiž boli stavané dávno pred vynájdením ústredného kúrenia a v mnohých tento trend stále pretrváva.

Jesenné svadobné menu tiež môže byť inšpirované aktuálnou sezónou. Husacie hody, dobré víno, tekvice na rôzne spôsoby, hroznový dezert či svadobná torta…práve jeseň je obdobím zberu úrody, takže vystrojiť bohatú hostinu práve na jeseň by nemal byť problém.

Fotografovanie v prírode, ak vyjde pekné Babie leto, je určite super nápad. Ak sa však jeseň vyfarbí iným ako ideálnym počasím, je vhodné mať v zálohe aj inú možnosť. Zmoknúť totiž už pred sobášom nie je zrovna najlákavejšia predstava nielen z estetickej, ale aj zdravotnej stránky. Ideálne je dohodnúť si na fotenie iný ako svadobný deň, v závislosti od počasia. Toľko teda k jesennej svadbe. Ak ste absolvovali niečo podobné alebo máte ďalšie nápady, ktorými sa dá jesenná svadba vylepšiť, napíšte nám. Aj my sa radi inšpirujeme.

. svadobna_torta_jesenna

Zdroj obrázku: www.pinterest.com