Citron_aj_vo_svadobny_den

Dôležitým parametrom, aby vaše telo bolo zdravé a krásne, je správna životospráva. Keď chcete vo svoj svadobný deň vyzerať ako z rozprávky, určite si už dávno predtým nastavte svoj jedálniček tak, aby obsahoval zdravé a plnohodnotné potraviny, ktoré vášmu telu doprajú bohatý zdroj bielkovín, vitamínov a sacharidov. Nielenže sa budete cítiť krásna, ale predovšetkým budete zdravá a v pohode, čo je prvým krokom k úspechu. Preto vám prinášame 4 potraviny, ktoré by ste určite vo svoj svadobný deň nemali jesť ani piť a ďalšie 4, ktoré vášmu telu zabezpečia všetko, čo potrebuje, pre svoje zdravé fungovanie.

 

pitna_voda
Zdroj obrázku: www.israel21c.org

Tieto 4 potraviny na svadbe uprednostnite

 

1. Voda – na svadbu určite patrí

Prírodný liek, na ktorý by nikto nemal zabúdať. Hoci to mnohí podceňujú, účinky vody na zdravie sú nespochybniteľné. Voda telu dodáva správne živiny a je motorom pre mnohé orgány (obličky, mozog, srdce či kĺby), ktoré by bez nej nemohli správne fungovať. V neposlednom rade voda dodáva pokožke pružnosť, jemnosť a žiarivý vzhľad, ktorý je nevyhnutný k tomu, aby z vás bola tá najkrajšia nevesta pod slnkom. Preto dodržujte svoj pitný režim a uvidíte zaručené výsledky vody na vaše telo a to zďaleka nie len vo svadobný deň.

Bude vás zaujímať: Osviežujúce nápoje na letné oslavy

2. Áno pre bielkoviny. Nielen na svadbe

Podobne ako sacharidy, aj bielkoviny sú neoceniteľným prvkom v zdravej výžive. Okrem toho, že sa podieľajú na posilnení imunity, sú nevyhnutné pre správne fungovanie organizmu, obzvlášť nevyhnutné pri svadobnom nápore. Navyše tie správne bielkoviny zaháňajú pocit hladu, a tak môžete so svojím manželom pretancovať celú noc. Na svadbe si teda pokojne doprajte niečo vajíčkové, nakoľko práve bielkoviny vo vajciach sú pre telo najhodnotnejšie.

 

3.  Svadobné ovsené vločky

Čo si dať na raňajky? Biely chlieb alebo ovsené vločky? Odpoveď je jednoznačná. Ovsené vločky sú výborný zdravý variant bieleho chleba, pretože ten obsahuje vysoký glykemický index, čo znamená, že po ňom máte chuť na sladké. To ale neplatí o ovsených vločkách, ktoré majú naopak glykemický index nízky, čiže vás zasýtia na dlhšiu dobu. Vločky tiež výborne podporujú trávenie, preto milé nevesty, keď si chcete udržať líniu a vyzerať vo svojich šatách ako bohyňa, raňajkové vločky sú pre vás ako stvorené.

 Čítajte aj: 5 x zdravý nápoj na fitness svadbu či oslavu

Citron_aj_vo_svadobny_den
Zdroj obrázku: www. jessicaschillingphotography.com

4. Citrón aj vo svadobný deň

Možno by ste neverili, ale ku vašej kráse nepotrebujete žiadne drahé kozmetické prípravky a mastičky, ktoré vám súčasný trh ponúka. Krásna môžete byť aj s prírodnými produktmi, ako je napríklad citrón. Ak teda chcete posilniť svoje nechty, mať krásne vlasy alebo máte problémy s pleťou a akné, citrón vám určite pomôže. Svadobní hostia vám ani neuveria, že vyzeráte tak úžasne len vďaka (ne)obyčajnému citrónu.

A čomu sa v deň svadby radšej vyhnúť? Čítajte nabudúce.

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.