svadobne_sluzby

Pokiaľ ste v štádiu začiatku plánovania svadby a vyberáte si dodávateľov, ktorí by sa mali postarať o váš veľký deň, určite nejde o jednoduché rozhodovanie. Keď si vyberáte svadobnú agentúru či svadobného koordinátora – hlavnú osobu, ktorá sa postará o riadenie a smerovanie vášho veľkého dňa, je obzvlášť dôležité zvážiť viaceré aspekty a položiť si niekoľko základných otázok.

Čo sa opýtať svadobnej agentúry pri jej výbere?

 

1. Termín vašej svadby a voľný termín v agentúre

Je zbytočné rozoberať detaily skôr ako máte istotu, že váš vysnívaný svadobný termín má agentúra voľný a bude k dispozícii len pre vás. Pokiaľ ste prišli neskoro a služby tohto dodávateľa by ste naozaj chceli využiť, zvážte zmenu termínu svadby.

 

planovanie_svadby
Zdroj obrázku: www.weddingrepublic.com

2. Svadobný rozpočet

Nie najdôležitejšia, ale predsa veľmi dôležitá časť vášho svadobného dňa a jeho looku je rozpočet, ktorý mienite do svadby investovať. Pokiaľ zhruba viete, o čo máte záujem, agentúra by vám mala vedieť veľmi orientačne vyčísliť, či sa do vašich predstáv zmestíte alebo je potrebné niečo upraviť. Samozrejme po jednom stretnutí to úplne presné čísla nebudú, no základnú predstavu by ste mať mali.

Pokiaľ máte obmedzený rozpočet, zvážte čiastkové využitie služieb agentúry, prípadne len svadobného koordinátora či profi družičky vo svadobný deň.

svadobny_rozpocet
Zdroj obrázku: www.gettingpersonal.co.uk

3. Štýl – váš a vášho svadobného koordinátora

Sadli ste si so svojou profi družičkou štýlovo? Kým niektoré agentúry majú vyhranený štýl spolupráce aj zdobenia, iné sa vedia dokonale prispôsobiť. Opýtajte sa na to už na úvod, prípadne si preštudujte ich webové stránky s referenciami a fotogalériami. Tam by ste mali získať slušný prehľad o tom, čo dokážu a či sa vám to páči.

 

svadobny_koordinator
Zdroj obrázku: www.wpic.ca

4.Svadobné služby

Čo presne vám svadobná agentúra ponúka a čo si musíte zabezpečiť sami? Ide o pomoc na plný úväzok alebo to robia popri inom zamestnaní? Aké majú skúsenosti s pármi ako ste vy (napr. žijúce v zahraničí, miešané páry, rozvedení…)? Pomôžu vám nájsť a skoordinovať dodávateľov alebo len dajú vizitky a práca bude na vás? A čo tipy a triky z praxe? Pýtajte sa, dozviete sa :-).

 

svadobne_sluzby
Zdroj obrázku: www.canamatrimonony.net

5. Osobnosť svadobného koordinátora

Ako ste si na úvod porozumeli s vaším potenciálnym svadobným koordinátorom či agentkou? Budete s ňou vedieť komunikovať ľahko po celú dobu príprav? Čo komunikácia e-mailom? Alebo sú nevyhnutné len osobné stretnutia? Bude nasledovná niekoľkomesačná komunikácia s touto osobou pre vás príjemná? Ak si nesadnete osobnostne, bude to pre obe strany skôr trápenie, čo určite nie je cieľom plánovania svadby. Veď ide o jedno z najkrajších období vášho života. :-)

 

svadobny_koordinator
Zdroj obrázku: www.sugarbeacheventshawaii.com

Ak ste si dokázali zodpovedať na uvedené otázky, navyše pozitívne :-), môžete sa pustiť do spolupráce a tešiť sa na váš veľký deň bez starostí :-).

Želám vám šťastný výber.