skuska_svadobne_licenie

a ako sa na ňu pripraviť – Časť 2.

Pokiaľ už máte plán podľa časti 1., kedy, čo a ako absolvovať, prichádza na rad druhá fáza – ako sa pripraviť a čo nezabudnúť.

Neviete, ako sa máte na skúšku svadobného účesu a líčenia pripraviť, aby ste ušetrili čas a nervy s tým spojené? Nemusíte sa báť, poradíme vám, čo máte spraviť, aby váš deň šliapal ako švajčiarske hodinky.

 

Ako byť pripravená na skúšanie svadobného účesu a make-upu

 

1. Na skúšanie bez tužidla i make-upu

Čo sa týka vlasov, tak si ich cez noc umyte a ak sa dá, nepoužívajte žiadne produkty. Ak potrebujete svoje vlasy skrotiť žehličkou alebo kulmou, je to dovolené, ale neprežeňte to.

To isté platí aj pri make-upe. Pred skúškou si na tvár nedávajte žiadny make-up, pretože na čistej tvári bude váš svadobný make-up držať lepšie.

 

skuska_svadobne_licenie
Zdroj obrázku: www.afaqevents.com

2. Prineste obrázky – kvôli lepšej predstave

Pre lepšiu predstavivosť kaderníčky a kozmetičky si so sebou prineste fotky či obrázky, kde tieto dámy uvidia, aký účes alebo make-up by ste chceli mať. Čím viac fotiek, tým lepšie. Vyhnete sa tým nedorozumeniu, keby náhodou vy alebo vaša kozmetička mala inú predstavu napríklad o dymovom líčení.

 

3. Správny outfit na skúšanie – nielen svadobného účesu/ líčenia

Aby ste si vedeli predstaviť, ako budete vyzerať vo svoj svadobný deň, zvoľte si na skúšku aj vhodné oblečenie. Ak máte napríklad svadobné šaty s výstrihom, nahoďte sa na skúšku do topu s výstrihom, aby ste mali aspoň akú takú predstavu, ako úžasne budete vo svoj deň vyzerať.

 

4. Nezabudnite na doplnky do vlasov – už na skúšku účesu

Možno sa to nezdá, ale detaily robia celok. Preto si nezabudnite na skúšku priniesť aj tieto veci, aby ste videli váš celkový outfit aj so všetkými detailmi. Aj keď si myslíte, že váš účes bude vyzerať rovnako so závojom alebo bez, nie je to pravda. Každý doplnok vás podčiarkuje inak, preto si nezabudnite na skúšku priniesť všetky doplnky, ktoré vo svoj svadobný deň použijete, či už sú to ozdoby na vlasy ako závoj, čelenka či korunka alebo sú to šperky ako náhrdelník či náramok.

 

doplnky_na _svadobny_uces
Zdroj obrázku: www.blog.haircomesthebride.com

5. Kamera alebo fotoaparát – ak si chcete vyskúšaný svadobný účes/ make-up zaarchivovať

Chcete vedieť, ako budete vyzerať na svojich svadobných fotografiách? Tak si nezabudnite doniesť aj fotoaparát, aby ste sa mohli odfotiť a zhodnotiť svoj svadobný outfit. Určite si ale urobte viac fotiek, a nespoliehajte sa len na jednu, pretože osvetlenie v miestnosti tiež robí svoje.

 

6. Zoberte si objektívneho poradcu – priamo na skúšku líčenia či účesu

Neoceniteľná zložka každej skúšky. Kto vám úprimnejšie povie, ako vyzeráte, keď nie najlepšia kamarátka alebo kamarát? Preto si dobre rozmyslite, koho so sebou na skúšku vezmete. Hlavne nech to je niekto, kto sa nebojí povedať vám svoj názor úprimne a bez obáv.

 

A na záver nezabudnite, že hoci ide o skúšku, nakoľko sa vám kaderníčka i vizážistka venujú naplno dostatočne dlho a zároveň používajú potrebné prípravky, skúška je väčšinou platená. Preto si nezabudnite doniesť aj peňaženku :o).

 

Rada nad zlato: Počas takejto skúšky sa nehanbite a hovorte, čo si myslíte. Povedzte nahlas, ak sa vám niečo nepáči alebo ako si to predstavujete. Všímajte si, či vám váš účes a make-up držia. Ak vidíte, že rúž nemá dlhú trvácnosť, povedzte to svojej kozmetičke, nech ho vymení za iný. Ak máte neposlušné vlasy, ktoré vám kazia účes, povedzte kaderníkovi, nech nešetrí na laku na vlasy. Predídete tak zbytočným komplikáciám. Pre lepšiu predstavu, ako to budete vo svoj svadobný deň stíhať, nezabudnite sledovať čas, u koho sa ako dlho zdržíte, čím sa vyhnete tomu, že vás váš nastávajúci bude dlho čakať, prípadne budete niekam meškať.