unavena_nevesta

Všetky dobre vieme, ako sa máme počas nášho veľkého dňa cítiť – nadšené, šťastné a plné lásky. Ach, ten blažený pocit prichádzajúceho manželstva…

S dosť veľkou pravdepodobnosťou sa však v realite budete cítiť o čosi inak. Pravdaže, budete prežívať aj tie krásne pocity šťastia a lásky, ktoré prináša blížiace sa manželské spolunažívanie, no na druhej strane budete mať niekde hlboko vo svojom vnútri aj emócie, na ktoré vás nikto nepripravil. Možno vás prekvapia, možno zaskočia, no nebojte sa, je úplne normálne po takom dlhom plánovaní, stresovaní a vyčkávaní na veľký deň D cítiť nielen eufóriu, ale aj negatívne myšlienky. Teraz vám priblížime niekoľko najčastejších pocitov nevesty, ktoré sa môžu u vás objaviť počas svadobného dňa.

Ako sa môže cítiť nevesta vo svadobný deň?

 

unavena_nevesta
Zdroj obrázku: www.commons.wikimedia.org

1. Unavená nevesta

Možno ste z tých šťastných, ktorí nikdy nemali problém so zaspávaním, no deň pred svadbou je úplne iný po všetkých stránkach. A opäť to je normálne. Chcete predsa, aby váš veľký deň dopadol presne podľa vašich predstáv, s čím súvisí aj istá dávka adrenalínu, ktorá vám nedá zdriemnuť. Ak sa vám nepodarí zaspať ani po zrátaní všetkých ovečiek na planéte (a to nehovorím o planéte Malého Princa :o)), na druhý deň sa budete pravdepodobne cítiť ako by vás prešiel vlak. Nestrácajte hlavu, dajte si pred samotným obradom dobrú kávu, trošku sa rozcvičte a o zvyšok sa postará zvýšený adrenalín vo vašej krvi – budete sa cítiť ako práve zobudená.

Bude vás zaujímať: 4 + 4 Čo jesť a piť vo svadobný deň a čo radšej nie – Časť 1.

 

2.   Príliš veľa svadobných emócií

Je v poriadku, ak v deň D budete pociťovať všetko akosi silnejšie, intenzívnejšie a bude sa vám zdať všetko aj oveľa osobnejšie. Možno si dokonca budete myslieť, že sú vaše družičky na vás nahnevané, či niečo nie je tak, ako bolo dohodnuté. Nebojte sa, sú to iba emócie pod vplyvom stresu, pretože chcete, aby svadobný deň bol čo najlepší a nezabudnuteľný. Ak sa dokonca rozplačete, nezúfajte. Vôbec to neznamená, že sa nemáte vydať :o).

 

svadobne_emocie
Zdroj obrázku: www.tomharmonphotography.com

3. Nevoľnosť svadobného dňa

Kombinácia nervozity, vzrušenia a stresov poriadne zahádže nielen vami, ale aj s vaším žalúdkom. Ak budete z každej strany počúvať, že máte niečo malé zjesť, inak vám bude ešte horšie, je to pravda! Skvelou pomôckou je zázvor, prípadne zázvorový cukrík, ktorý vám pomôže zahnať nevoľnosť.

 

4. Roztržitá nevesta počas svadobnej hostiny

Počas svadobnej hostiny budete mať pocit, že situácia sa dá vydržať iba v prípade, že sa dáte naklonovať. Prečo ideme na to vedecky? Odpoveď zažijete na vlastnej koži – budete chcieť byť všade a so všetkými naraz. Chvíľku tancujete so svokrom, potom chcete objať kamarátku a ísť pozrieť ku ďalšiemu stolu pozdraviť tetu, ktorú ste dlho nevideli. Hlavne sa nestresujte, je bežné, že nemôžete byť so všetkými naraz a oni to chápu!

 

Čítajte aj: Kedy si svadobní hostia vašu svadbu zapamätajú v dobrom?

 

5. Vysnívaná svadobná realita

Cítiť sa unavene či miestami až surreálne, je tiež v poriadku. Vaša svadba sa vám môže zdať ako jeden veľký sen. Zrazu sú všetci známi, rodina aj kamaráti pokope a vy si ani neuvedomujete, že toto je ten Veľký deň. Cítite sa ako vo sne! Tak si užívajte naplno každý jeden moment.

 

Ak už máte svoj svadobný deň za sebou, dajte nám vedieť, aké pocity sa zmocnili vás. Určite tým pomôžete ostatným, pripraviť sa vopred :o).