romanticka_prechadzka

Poznáte tie závisť vyvolávajúce páriky, ktoré ustavične vyzerajú ako vo fáze zamilovanosti na svadobnej ceste? Verte alebo nie, naozaj existujú páry, ktoré majú motýliky v bruchu aj po rokoch spolužitia, a to práve vďaka základným pravidlám, ktoré vo vzťahu dodržiavajú. Aké návyky dodržiavať a ako byť šťastným párom? Inšpirujte sa.

7 dôvodov šťastného vzťahu

stastny_par
Zdroj obrázku: www.khoobsurati.com

1. Vzťah na prvom mieste

Len hovoriť nestačí. Pokiaľ chcete mať skvelý vzťah, je nevyhnutné konať. Takže namiesto rozprávania, že partner je u vás na prvom mieste, sa tak správajte. Zastaňte sa ho, ustúpte, obetujte sa…skrátka buďte tu vždy pre seba navzájom. V realite, nie online!

2. Nepodpichujte sa

Šťastné páry vedia, kedy prestať. Či ide o vtip, ktorý zašiel priďaleko, situáciu z minulosti alebo hnev, ktorý nie je až tak opodstatnený. Čokoľvek sa stalo, zasadia danú situáciu do globálnej perspektívy, a tak sa k nej aj postavia. Blchy vytrúsia z kožucha a idú ďalej. Spolu, samozrejme.

3. Podporujte sa

Tieto páry sa nikdy neprestanú podporovať, chváliť jeden druhého a podať pomocnú ruku, keď je to potrebné. Vedieť, že sa máte o koho oprieť, aj keď všetko ide z kopca, je pocit na nezaplatenie.

4. Neohovárajte sa

Pevnou zásadou šťastných párov je, že vedia, kde sú hranice. Prepierať prádlo na verejnosti či ventilovať sa pred priateľmi nikdy nerobilo dobrotu. Preto to nerobia ani oni.

5. Živte svoje individuálne záujmy

Koníčky mimo vzťahu mu môžu len prospieť. Spolunažívanie nie je o vzdaní sa svojich záujmov, ale o ich podpore. Každý občas potrebuje prevetrať hlavu od toho druhého a pestovanie vlastného hobby je vynikajúcim prostriedkom ako na to.

6. Povedzte to priamo

Namiesto očakávania, že partner dokáže čítať vaše myšlienky a na základe toho vám splniť každé prianie, sa naňho pozrite z reálnejšej perspektívy. Aj on je človek z mäsa a kostí, väčšinou bez nadpozemských schopností, vďaka ktorým by robili divy. Ak niečo od neho chcete, povedzte mu to. Určite to prinajmenšom s vami prediskutuje :o).

7. Nájdite si čas na romantiku

Byť šťastným párom znamená uvedomiť si, akokoľvek neromanticky to znie, že aj kvalitná romantika potrebuje byť svojím spôsobom naplánovaná, aby sa vmestila do vašich každodenných povinností a stala realitou. Takže akokoľvek ste zaneprázdnení, keď sa raz rozhodnete ísť spolu na večeru, do kina, na výlet…keď to máte v diári, dodržte to. Ak to tam nebude, niet divu, že sa to nevyplní.

Bude vás zaujímať: 7 tipov na víkend vo dvojici 

 

romanticka_prechadzka
Zdroj obrázku: www.regionweddings.com

A aký recept na šťastie vo vzťahu máte vy? Darí sa vám ho dodržiavať? Inšpirujte nás aj ostatných v KOMENTÁROCH.