Trapas_na_svadbe

Žiadna svadba sa nezaobíde bez trapasov. Či ho už neomylne spravíte vy alebo vaši hostia, trapasy proste k svadbe patria. Ale nie je trapas ako trapas. Niektoré úprimne pobavia, iné dokážu vyviesť z miery a vo viacerých prípadoch pokaziť náladu. Chcete vedieť, ako sa zachovať v situácii, keď sa niektorému z vašich hostí stane faux pas? Máme pre vás niekoľko tipov ako sa vysporiadať s trapasmi hostí.

Trapas_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.theplunge.com

Čo robiť, keď hostia spravia faux pas?

 

1. Svadobné pozvanie bez odpovede

Výber hostí, ktorých pozvete na svadbu a následné rozosielanie pozvánok so sebou prináša mnoho úskalí. Napríklad, že vám nepríde návratka s odpoveďou. Akoukoľvek. Určite by ste nechceli zažiť moment, keď ste niekoho na svadbu pozvali, on vám nedá odpoveď, ale dostaví sa, hoci ste s ním nerátali. Keď chcete zabrániť takémuto faux pas, určite si hostí, ktorí neodpovedali, obtelefonujte. Tak budete vedieť, na čom ste a následne sa podľa toho zariadite.

 

2. Svadobní hostia hostí navyše

Vo viacerých prípadoch sa stáva, že nejeden z hostí si chce na svadbu priviesť partnera, aby mal niekoho, s kým sa bude dobre baviť. Odpoveď na otázku tohto typu, keď už máte všetko zajednané pre určitý počet hostí, by mala byť jednoznačne nie. Ako to odôvodniť? Pre takéto situácie by ste mali mať nacvičené všeobecné odpovede, s ktorými sa vaši hostia budú musieť uspokojiť. Ako napríklad: Máme obmedzený rozpočet, preto si nemôžeme dovoliť pozvať ešte niekoho naviac. Alebo: Určite sa nemusíš báť, že na našej svadbe budeš sám. Bude tu kopa ľudí, s ktorými sa skvelo zabavíš.

Čítajte aj: Kedy si svadobní hostia vašu svadbu zapamätajú v dobrom?

 

3. Dotieravé otázky, otázky, otázky… ohľadne plánovania svadby

Keďže vaša svadba bude bezpochyby dokonalá, určite sa nevyhnete ani hosťom, ktorí budú zvedaví, ako, prečo, kde, za koľko, kedy…ste si to všetko vybavili. A vy určite nechcete celú svadbu stráviť tým, že budete odpovedať na otázky týkajúce sa plánovania práve v čase, keď dochádza k realizácii týchto dlhodobých plánov. Preto máme pre vás riešenie. Ak budete mať „šťastie“ na takéhoto zvedavca, určite ho nasmerujte na svadobné webové stránky, kde nájde odpovede na svoje otázky. Ak stránky nemáte alebo ich tam nenájde, pošlite ho za niektorým z vašich rodinných príslušníkov, ktorí mu určite radi pomôžu a vy sa môžete nerušene baviť.

 

deti na svadbe
Zdroj obrázku: www.blog.qcweddings.com

4. Deti a svadobné trapasy na svadbe

Malé, milé, láskavé. Ale aj roztopašné, ulietané či mrzuté. V mnohých prípadoch sa stáva, že mladomanželský pár na svoju svadbu deti nepozve a to z rôznych dôvodov. Nie každý má však pre takéto prípady pochopenie. Mnohí rodičia bez svojich ratolestí nikam nechcú ísť a sú schopní vystrojiť scénu ako z telenovely. Preto vám určite odporúčame držať sa svojich zbraní a dotyčným hosťom vysvetliť, prečo ste ich deti na svadbu nepozvali. Aby ste boli spravodliví, môžete to zariadiť tak, že deti do 15 rokov nebudú pozvané a nad 15 rokov áno. Inú výnimku môžete spraviť aj tak, že deti pozvete iba na svadobnú hostinu. Prípadne pre ne môžete vyhradiť určitý priestor, zabezpečiť im program či animátorov.

Bude vás zaujímať: Ako osláviť svadbu s deťmi?