svadobny_zoznam

Okrem množstva svadobných dekorácií a dlhočizného zoznamu, čo všetko treba kúpiť a vybaviť, by ste nemali zabudnúť ani na osobné veci, ktoré budete vo váš veľký deň potrebovať. Aby sa vám však nestalo, že popri všetkom tom sústredení na detaily zabudnete na hlavné veci, je vhodné mať po ruke šikovný zoznam s úplne všetkým podstatným od svadobných šiat po svadobné sľuby. Takže nasledovný list dôležitých vecí na svadobný deň si skontrolujte skôr ako vyrazíte na sobáš a majte so sebou všetko dôležito náležité, aby ste sa cítili pohodlne po celý deň aj noc. Lebo tie budú dlhé :o).

svadobny_zoznam
Zdroj obrázku: www.confettidaydreams.com

10 + 1 vecí, ktoré vo svadobný deň nezabudnite

 

1. Svadobné šaty, oblek a doplnky

Ak máte v pláne byť dokonale zladení od hlavy po päty, zaručene svadobné šaty staviate na prvé miesto. Vzhľadom na ich objem ich zrejme len tak ľahko neprehliadnete, čo sa už ale nedá povedať o topánkach, náušniciach, pančuškách či iných doplnkoch. Takže, skôr ako vyrazíte do svadobného dňa, napíšte si zoznam vašich outfitov, skontrolujte si ho bod po bode a až potom zavrite kufor a dvere.

 

2. Svadobné obrúčky

Snubný prsteň už nosíte ako samozrejmosť, no obrúčky sú stále pekne zabalené v škatuľke. A táto je väčšinou dosť nenápadná, teda jednoducho zabudnuteľná. A veru, návrat spred kostola po svadobné obrúčky je stále bežnou záležitosťou.

 

svadobne_obrucky
Zdroj obrázku: Foto Remenár

 

3. Svadobné dokumenty a doklady

Zmluva o prenájme miesta sobáša či identifikačné doklady vás a vašich svedkov je rovnako jednoduché nechať bez povšimnutia do chvíle, kým si ich kompetentní nevyžiadajú. Nakoľko nejde o frašku, ale seriózny právne platný sobáš, vaše doklady by mali zaujímať popredné pozície vo svadobnom zozname.

 

4. Harmonogram svadobného dňa

Už ho pravdepodobne máte vrytý hlboko v pamäti, čo sa určite nedá povedať o ostatných zúčastnených a navyše, svadobný stres môže aj u vás spôsobiť neočakávané výpadky zdroja. Preto je určite lepšie mať so sebou zopár tlačených verzií aspoň pre najbližších zainteresovaných, ktorí vás takto zároveň vedia odbremeniť od nekonečného odpovedania na stále tie isté otázky svadobných hostí typu – kde, čo, kedy, ako, prečo….

 

5. Kontakty na svadobných dodávateľov

Ak pôjde všetko podľa plánu, prípadne ak plánujete svadbu so svadobnou agentúrou, nebudete ho potrebovať. No pokiaľ vás od organizačných starostí nemá kto odbremeniť, je vhodné mať telefónne čísla všetkých dôležitých ľudí po ruke. Lebo človek nikdy nevie, čo sa môže stať a dožadovať sa napríklad meškajúcej svadobnej torty u sobášiaceho vám veľmi nepomôže.

 

6. Platby a sprepitné

Rozdeľte si potrebné financie do obálok, ktoré zveríte niekomu z príbuzných (ideálne s vreckami na saku), aby ste sa do ich použitia mohli baviť bez starostí finančnej opatrovateľky.

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.