Aby bola vaša pleť stále oslnivo žiaduca a žiarivo lákavá, treba jej dopriať, čo potrebuje, v každom ročnom období. No predsa len sú počas roka chvíle, kedy si žiada o čosi viac. Keď vám pleť vysiela varovné signály, neberte ich na ľahkú váhu, inak vyšle ďalšie, nie vždy žiaduce, žiaľ s dlhodobými účinkami. Vhodná starostlivosť o pleť v každom veku, nielen tom jesennom, by preto mala byť vašou alfou a omegou skôr ako ráno vyjdete z domu či si večer ľahnete si do postele. A ako sa teda starať o pleť na jeseň (a určite nielen vtedy)?

Na čo nezabúdať pri starostlivosti o pleť nielen na jeseň?

  1. Nezabúdajte na pravidelnú očistu ako v každom ročnom období. Párkroková starostlivosť  je základom každej peknej pleti v akomkoľvek veku.
  2. Navyše však doplňte pravidelnú hydratáciu, ak si to vaša pleť žiada,  v intenzívnejšej miere ako v iných obdobiach.
  3. Výživa je pri tom všetkom dôležitejšia ako dôležitá, dajte teda pleti „papkať“ nielen na povrchu, ale do hĺbky, čo zvládne jedine sérum.
  4. A ochrane sa nevyhýbajte ani počas kratších dní, kedy máte tendenciu myslieť si, že vás predsa nikto nevidí. Pleť to cíti a dá to na sebe poznať.
Zdroj obrázku: Mary Kay Espana
Zdroj obrázku: Mary Kay Espana

Ako na jesennú starostlivosť o pleť?

Samozrejme, nemám každý typ pleti, takže rozoberiem ten svoj (normálna, občas matnejšia, v závislosti od počasia, stravy, stresu :o) ) a svoje osobné skúsenosti. To však neznamená, že iné typy pleti nemajú šancu. Práve naopak. Ružová je dobrá pre každú :o).

Takže, čistením počnúc, aby pleť mala dobrý základ, nechávam čistiaci krém  pôsobiť aj ako masku, aby si pleť zobrala, čo si žiada už na úvod. Ak ste v lete používali čistiaci gél, kľudne ho na jeseň zameňte za čistiaci krém, vašej pleti sa uľaví a bude vláčnejšia.

Pokiaľ mi v lete stačil príjemne ľahký gélový krémik zvodnej pastelovej farby so skvelou hydratáciou, ranné jesenné mrazy už dávajú poznať, že to nie je to pravé orechové, nakoľko voda v mraze mrzne a zodpovedne trhá jemné žilky.

Pokiaľ sa cítite naozaj dehydratovane a napnuto, doprajte si ešte intenzívnejšiu výživnú regeneráciu a pripravte sa na zimné mrazíky už teraz. Odložte teda na jeseň všetko intenzívne zavlažovacie a siahnite radšej po niečom výživnejšom. Mne fajne pasuje zložením tiež ľahký krém proti starnutiu, lebo veď nemladneme nikto, zato udržiavať sa mladými je jedným z našich cieľov.

Bude vás zaujímať: Jesenná zmena starostlivosti o pleť 

V takomto farebnom premenlivom období tiež rada siaham po skvelej sérovej kúre s C-čkom, lebo veď vitamínov nikdy nie je dosť a antioxidanty sú rovnako žiaduce a keď si pleť pýta piť, priehľadná gélová maska, ktorá mi navyše pripomína závan letnej sviežosti, je na to ako stvorená. Pritom ju vôbec nevidno, takže si s ňou môžete pobehovať po dome aj pred vaším miláčikom a nechať si ju „on“ celú noc tiež neznamená ujmu na čistote vašich perín, lebo sa pekne vstrebe.

Na deň matujúci make-up a minerálny púder (ten musí byť, nakoľko dodáva krásny zamatový profi finish, bez toho, že by sme boli expertmi :o)) a jesenné brodenie farebným lístím môže začať. :o)

A ako sa na jeseň staráte o pleť vy? Podeľte sa s nami v KOMETÁROCH, radi sa priučíme niečo nové.

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.