Jeseň je obdobie neustálych zmien hlavne počasia. Vietor, dážď, chladné rána a horúce dni, striedanie vyhriateho auta a mrznúceho exteriéru…to všetko a ešte oveľa viac sa dokáže dôkladne podpísať nielen na našej každodennej nálade, ale i pleti.

Samozrejme, pokiaľ nedisponujete poriadnou dávkou optimizmu a pozitívneho myslenia a tiež vhodnou výbavou kabelky, môže byť pre vás toto obdobie dosť stresujúce. Aby však také nebolo a dokázali ste si ho naplno vychutnať so všetkým, čo ponúka (od úúúžasnej tekvicovej polievky na zahriatie, cez pestrofarebné fotky v mobile pri prechádzkach v parku s vaším miláčikom (akýmkoľvek), tekvičiakov v okne či v akejkoľvek inej dekorácii, až po dlhé chladné večery s priateľmi (v realite, nie na FB :o))… Ale poďme k veci, teda k dnešnej rozsypanej kabelke a k téme zmena starostlivosti o pleť.

Zdroj obrázku: www.druzicka.sk
Zdroj obrázku: Pre Družička.sk fotila Erika Kollárová

Čo pleti na jeseň urobí dobre?

Ako som sa už zmienila, jeseň nám dáva zabrať, a preto by sme aj svojej pleti mali dopriať viac. Viac oddychu, hydratácie, ochrany. Pokiaľ ste v horúcom lete používali len ľahké gélové krémy s dôkladným zavlažovaním, na jeseň to už nemusí celkom stačiť, a preto je vhodné siahnuť aj po niečom možno mastnejšom, hutnejšom, každopádne zabraňujúcom vysúšaniu v prehriatych miestnostiach či aute. O čo konkrétne pôjde, vám vaša pleť určite napovie sama (pokiaľ nie, je tu kozmetická poradkyňa :o)) – či už začervenaním, stiahnutím, vysušením… Skúste jej v tom zabrániť skôr ako sa tak stane a dajte jej najavo, že vám na nej záleží.

Niekedy stačí siahnuť po mastnejšom kréme, inokedy pomôže hydratačná maska alebo je vhodné výživnejšie sérum. Siahať môžete aj o kolekciu vyššie, kombinácie pre dobro pleti sú povolené. Nemusíte sa obávať, že pokiaľ máte mastnejšiu pleť, nemôžete jej dopriať mastnejší krém. Nie je to celkom tak. Nadmerná tvorba mazu je aj výsledkom nevhodného pomeru vysúšania a hydratácie, teda extrémneho odmasťovania a bez ďalšieho vyživovania. A extrémy žiadnej pleti nepristanú. Výhodou je, že máme vzorky , ktoré vám umožnia vyskúšať, čo sa vašej pleti hodí a čo nie. A ešte stále sú tu aj skvelé mastnotu pohlcujúce obrúsky, ktoré ak ešte nemáte po ruke, tak si ich prinajmenšom zaželajte na Vianoce :o).

Aké sú možnosti jesennej starostlivosti o pleť?

Pokiaľ si vaša pleť na jeseň zaumienila splynúť s davom či zaniknúť s prostredím sivého dňa, mali by ste jej to čo najskôr vyhovoriť. Nemôžete mať predsa šedivé základy. Spôsobov na jej rozžiarenie je predsa viac ako dosť:

♥       od doplnenia vitamínu C a dôkladnej výživy – sérum s vitamínom C

♥       alebo zjednotenia a rozžiarenia pleti po lete prostredníctvom séra proti pigmentovým škvrnám

♥       Regenerujte cez deň aj v noci – regeneračné duo, aby bol efekt dvojnásobný.

♥       Alebo siahnite po hydratačnej maske vo forme gélu. Príjemne chladivá a sviežo voňavá, navyše farebne nenápadná dodá vašej pleti počas noci presne to, čo potrebuje.

A nezostávajte len pri pleti, rovnakú pozornosť si zaslúžia aj pery, ruky a pokožka celého človeka. Ale o tom nabudúce. Lebo predsa len, kabelka nie je kufor :o) (hoci aj ten mám).

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.