hydratovanie pleti

Chladné dni, prekúrené miestnosti, striedanie extrémov, k tomu niečo na zahriatie, vianočné vyjedanie a novoročné ponocovanie… užívanie tohto rázu dá zabrať celému človeku, čo sa najviac odrazí na našej pleti. Ak cítite, že vám zimné vykurovanie síce robí dobre na odmrznuté končeky prstov, no vaša pleť nadobúda akési nezdravé odtiene, vädne a neprekvitá, skúste ju začať polievať. A to doslovne.

hydratovanie pleti
Zdroj obrázku: Družička.sk

Ako na zimnú hydratáciu pleti?

Pnutie, svrbenie, sčervenanie, šúpanie či šupinatenie nie sú práve žiaducimi príznakmi, no občas nám pleť aj takto dáva najavo, že niečo nie je v poriadku. Ak sa aj tá vaša nachádza v nejakom z uvedených štádií, skúste jej dať napiť viac ako obvykle. Ako na to?

 

Pleťové sérum pre ešte hlbší účinok

Séra sú tie víly zázračnice, ktoré dokážu prenikať oveľa hlbšie do pokožky ako krémy samotné, ktoré majú na starosti len jej najvrchnejšie vrstvy. A tak, pokiaľ sa pokožka na povrchu šúpe, neznamená to, že len šupinatá oblasť potrebuje prvú pomoc. Nakoľko všetko vychádza z hĺbky, je potrebné pozrieť sa aj pod povrch problému a okrem pozlátka riešiť aj oblasť pod pozlátkom. Ideálne adekvátnym sérom. Či zvolíte klasické denné, nočné alebo regeneračné s vitamínom C, závisí od konkrétnej pleti. Každopádne výsledky na seba nenechajú dlho čakať.

Bude vás zaujímať: Pripravte pleť na plesovú sezónu

 

Tonikum – špongia pre hydratáciu pleti nielen v zime

Toniká nie sú skvelé veci len na dočistenie očistenej pleti, ale aj na hydratáciu a prípravu pokožky na dôkladnejšie vstrebanie ďalších prípravkov, ktoré jej doprajeme. Preto ak ste doteraz tonikum považovali za krok, ktorý môžete vynechať, v zime by ste túto hydratačnú špongiu zaručene mali zaradiť do jedálnička vašej pleti.

 

Hydratačná maska pre zavodnenie pleti

Aj mastná či zmiešaná pleť si v zime vyžaduje inú starostlivosť. Zrazu môže byť suchšia, zvládať viac hydratácie či tvoriť menej mazu. Alebo naopak, pri nedostatočnej podpore zvonku to celé môže siliť a produkovať ho ešte viac, čo však môže byť následkom práve nedostatku vnútornej výživy. Preto vyskúšajte pleť zavlažiť a keď sa jej to zapáči, neváhajte v tom pokračovať.

 

Ak máte záujem o konkrétne prípravky, kontaktujte ma :-).

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.