Bu-Butik

Keď mi prvý krát prišli do zorného poľa tieto teplé šaty na zimu, hneď ma zaujali svojím minimalistickým strihom doplneným o maximalistický golier. Bolo však leto a vtedy sa potíte aj vo vlastnej koži, nie to ešte v maxi golieri, tak som im žiadnu extra pozornosť nevenovala. V kútiku duše som sa však už vtedy tešila na chladnejšie obdobie a na ich privítanie v mojom šatníku :o). Vtedy som ešte zďaleka netušila, že to vôbec nie sú len také obyčajné šaty na zimu, ale vyslovene multifunkčný kúsok, do ktorého sa vyslovene zamilujete.

Bu-Butik

Šaty na zimu, aj na každú príležitosť

Čo je na nich také jedinečné? Všetko. Naozaj. Od jednoduchého strihu s dlhými, mierne podsadenými rukávmi, ktorý pekne zvýrazní krivky, cez veľmi príjemný teplejší materiál, ktorý drží správny tvar a zároveň je mierne elastický, takže neobmedzuje v pohybe, až po praktickú dĺžku po kolená, ktorá je tak akurát do chladných dní – nie príliš krátka, aby ste zbytočne nemrzli, ani príliš dlhá, aby ste mohli normálne chodiť v čižmách. Vynikajúco prepracované detaily svedčia o skutočnej premyslenosti – skrytý bočný zips pre ľahšie obliekanie vôbec nezbadáte, ak o ňom neviete a základné vrecká sú super, nakoľko v zime sa minimálne vreckovky po ruke vždy zídu.

Ani sýte farby vám nedovolia splynúť s davom. Okrem malinovej, ktorá mi visí v skrini, lebo je podľa mňa naozaj top na rozjasnenie sychravých či mrazivých dní (a nie je taká krikľavá ako na obrázku, ale taká akurát :o)), máte na výber aj žiarivú červenú, elegantnú kráľovskú či tmavo modrú a pokiaľ by ste predsa len rady niečo neutrálnejšie, k dispozícii je nadčasová čierna či jemnejšia grafitová.

A tým najväčším ternom na týchto šatách je ich mega maxi golier. Že prečo? Lebo ho môžete nosiť na x spôsobov a vyčariť ním zakaždým úplne iný trendy kúsok.

1. Veľký golier typu padajúci výstrih

Ak golier pár krát prehnete a necháte ležérne pohodený, vyčaruje vám na hrudi zaujímavú drapériu, ktorá šaty jednoduchého strihu zaručene ozvláštni a razom z nich spraví nenudný kúsok do kancelárie či do školy, ale kľudne aj kdekoľvek inde. Vystačíte si tak bez starostí, aj bez doplnkov. Navyše tak upútate pozornosť na hornú časť tela, čím automaticky zakryjete neželané proporcie dolných partií.

2. Golier na šatách alias štóla

Nestíhate sa po práci prezliecť na popoludňajší kokteil, čaj o piatej alebo návštevu u nadriadeného? Posaďte golier na šatách o čosi nižšie na plecia a urobte si z neho štólu, ktorá poslúži ako spoločenskejší doplnok s maximálnou funkčnosťou. Okrem zdobenia vás totiž aj zahreje. Ak si v takomto prípade dáte dlhšie náušnice alebo jednoduchý náhrdelník, vášmu outfitu už naozaj nebude čo vytknúť.

 

Bu-Butik - modre

3. Šaty s golierom alebo s kapucňou?

Áno, v sychravej jeseni či skorej jari môže aj pršať, mrholiť, padnúť ranná hmla, nehovoriac o nečakaných zimných snehových prehánkach. Ani jedno z toho nie je to pravé orechové pre naše korunky krásy, pokiaľ nemáme k dispozícii pokrývku hlavy, ktorou veľký golier na šatách môže byť ad hoc alebo ako nič :o). Pritom vôbec nebudete vyzerať podozrivo divotvorne, práve naopak, zaujímavo chic. Lebo šaty s veľkým golierom sú strihané aj do takýchto okolností.

4. Maxi golier na šatách namiesto bolerka

Zimomravé osôbky typu ja majú v prípade týchto šiat naozaj veľké šťastie. Dosť často je totiž dosť veľkým problémom dopasovať na šaty nejaký vhodný kardigán, svetrík či iný top tak, aby ladil materiálovo, strihovo, štýlovo…skrátka komplexne. Ak zvolíte šaty s dlhým rukávom a veľkým golierom, o tento problém ste ukrátené. Golier je totiž natoľko maxi, že hravo vystačí aj namiesto svetríka, lebo ho môžete stiahnuť až po lakte. A nakoľko je navyše materiálovo zdvojený, naozaj dokonale zahreje (dokonca aj mňa a to už je čo povedať :o)).

5. Šaty s golierom ako náhrada šálu

Nemáte rady, ak vám ťahá na krk? Tak toto naozaj nemusím ani ja. Tieto zimné šaty mysleli na všetko, aj na to, že pri rannom maratóne môžete kedykoľvek zabudnúť na šatku či šál. A s nimi si to dokonca môžete dovoliť. Stačí maxi golier vytiahnuť o čosi vyššie, ovinúť sa ním či naskladať ho do požadovaného tvaru a zimný severák nemá najmenšiu šancu siahnuť vám na krk.

Takto nejako zatiaľ skončilo moje golierové experimentovanie. Ak máte aj vy chuť zababušiť sa do šiat s golierom, tak šup – šup na Bu-butik.sk. Alebo už máte tie svoje v skrini? Dajte nám vedieť v KOMENTÁROCH.

Pokiaľ ste aj vy našli záľubu v maxi golieroch, no v zime predsa len uprednostňujete niečo nohavicovejšie, v najnovších novinkách na vás čaká jeden obdobný zaujímavý kúsok v odľahčenom spoločenskejšom prevedení. Ale o tom až nabudúce :o).

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.