snubny_prsten

Žijeme v dobe všemožných bookov, chatov a gramov, ktoré vnášajú aj do plánovania svadby úplne nový rozmer. A to zo všetkých strán. Od etikety, až po súkromie. Takže kým vám na jednej strane príde fajn vidieť priateľov a známych na nástenkách Facebooku, Twittera, Instagramu, Snapchatu či Pinterestu ako sa zasnubujú, sobášia, plesajú či plánujú rodinné oslavy všemožného typu, až pri plánovaní tej svojej si uvedomíte, nakoľko sú všetky tieto platformy v podstate verejným miestom pretriasajúcim všetko (ne)možné. A tu by mali platiť určité zákony či zákonitosti, aby ste to s tým zverejňovaním neprehnali, práve naopak, udržali v rozumných medziach vhodných pre všetkých. Veď svadba je do veľkej miery osobná záležitosť.

10 svadobných bodov, ktoré si (ne)nechajte pre seba

 

1. Áno, zverejnite post o svojom novom snubnom prsteni

Každý chce vidieť váš nový „kameň“, tak im ho naservírujte so svojou usmievavou svojkou (rozumej selfie) :o). V tomto prípade je rýchla fotka na Instagrame či Facebooku vhodným spôsobom ako vykričať do sveta vašu radosť z tejto novinky. No nie, aby ste to prehnali. Jedna fotka naozaj stačí :o).

 

snubny_prsten
Zdroj obrázku: www.weddingpartyapp.com

2. Nezverejňujte zásnuby online skôr ako o nich poviete svojim najbližším

Hoci bod 1. je správny, nepovažujte ho za oficiálne oznámenie zásnub vašej rodine. Tej by ste to mali oznámiť prinajmenšom telefonicky úplne najskôr. Viete si predstaviť, ako by sa cítili, keby sa novinku tohto typu dozvedeli práve zo sociálnych sietí? Ani vy by ste sa iste nechceli ocitnúť v takejto situácii.

Nie je dôvod ponáhľať sa s dôležitými rozhodnutiami natoľko, aby boli ihneď Facebook official. Ak svojich online fanúšikov neoboznámite so svojimi zásnubami hneď v prvej hodine po nich, určite to pochopia.

 

Bude vás zaujímať: Zásnuby a čo ďalej? Toto nerobte ihneď po nich – Časť 1.

 

3. Požiadajte o radu a svadobné inšpirácie online

Hoci všetkých svojich Facebookových priateľov na svadbu nepozvete, nie je nič zlé na tom, ak sa opýtate na ich názor na svadobné trendy, výzdobu, kvety, šaty… Akurát si dajte pozor na to, kedy a akým spôsobom tento post verejnej otázky zverejníte. A určite nezachádzajte do príliš veľkých detailov. Opýtať sa na ladiace farby alebo kde zoženiete netlačiace topánky… je v poriadku. Kým žiadať o text sobáša či koho pozvať na hostinu, je už príliš osobné.

home-made_nadobky
Zdroj obrázku: www.etsy.com-rustic-wedding

Čítajte aj: Valentínske svadobné inšpirácie

 

4. Nezverejňujte zoznam svadobných darov na sociálnych sieťach

Zverejnite ho na svojej svadobnej web stránke, tam má určite miesto, prípadne na vašich pozvánkach na rozlúčku so slobodou. Kto vám darček poslať chce, isto si ho nájde, prípadne si nejaký vymyslí. Uverejňovať vaše darčekové priania kdekade po sieti môže vyznieť ako vyžadovanie si darčekov zo všetkých strán.

 

5. Dajte hosťom vedieť váš postoj k sociálnym sieťam

Ak si neželáte, aby vaše svadobné fotky postovali online ihneď, ako ich v deň D urobia, zrozumiteľne im to naznačte. Ak si váš partner neželá vidieť vás skôr online ako pred oltárom, požiadajte družičky o zhovievavosť. Ak túžite po väčšom súkromí a chcete si užiť sobáš s najdrahším a vašimi najbližšími, apelujte na to o to viac. Veď nakoniec, sobáš je osobnou záležitosťou. Mnohé páry využívajú svadobné „hashtagy“ a filtre, iné chcú mať úplne „unplugged“ svadbu. Akokoľvek sa rozhodnete, hlavne sa dohodnite so svojím snúbencom. Je to vaša spoločná svadba, preto máte obaja nárok cítiť sa pohodlne a príjemne. Či už s Facebookom alebo bez neho. A nezabudnite vaše rozhodnutie včas tlmočiť svadobným hosťom.

Ďalšou päťkou pre a proti pokračujeme nabudúce :o).

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.