Druzicka-Vrablec_2

Prišiel v smokingu oživenom veľmi vkusným kvetinkovým motýlikom a ako vždy s dobrou náladou. Tá bola totiž podmienkou svadobného večera. S moderátorom a zabávačom Rišom Vrablecom, ktorého môžete bližšie spoznať na www.zabavac.sk , som mala česť stretnúť sa na spoločnej reálnej svadbe, na ktorej sme si vyskúšali vzájomnú spoluprácu a dovolím si tvrdiť, že bola perfektná a Riško sa vyjadroval obdobne, čo je pre mňa veľká pocta :o).
Veľká ústretovosť a vynikajúca komunikácia nás sprevádzala od prvého stretnutia až po záver akcie, čo pevne verím, bolo cítiť aj navonok. Lebo o to v podstate išlo. Boli sme na spoločnej lodi a vtedy posádka musí držať spolu. Teším sa, že celému tímu sa to darilo aj podarilo.

Druzicka-Vrablec_2

Počas večera nabitého zaujímavým programom sa mi predsa len podarilo uchmatnúť si 5 minút a požiadať Richarda o rozhovor. Bez okolkov privolil a tu je výsledok našej krátkej debatky :o):

Richard Vrablec pre Družičku

  1. Riško, moderuješ rôzne typy podujatí. Ku ktorým inklinuješ najviac?

“Nerobím rozdiely, všetky akcie mám rád. Lebo mám rád ľudí a akcie sú o nich.”

  1. Svadby sú určite iné ako všetky ostatné eventy. Sú pre Teba z pohľadu moderátora náročnejšie alebo príjemnejšie?

“Náročné a zodpovedné. Svadba je jediná akcia, pred ktorou mám trému, lebo svadobná zábava sa už nemôže zopakovať.”

  1. Ako sa pripravuješ na moderovanie takej svadby? Píšeš si scenár podrobne alebo len heslovito a skôr sa usiluješ prispôsobiť aktuálnej situácii?

“Základom je stretnutie so snúbencami, na ktorom si zladíme vzájomné predstavy o priebehu akcie, načrtneme kostru, na ktorú počas večera vešiame svaly.”

  1. Práve svadba je jedným z tých eventov, na ktorý môžeš byť pripravený ako chceš, no pokiaľ sa chcú hostia baviť iným spôsobom, čo potom?

“Milujem takéto stavy. Keď si ma raz klienti objednajú, je pre mňa cťou, že sa na mňa môžu spoľahnúť hlavne v krízových situáciách.”

  1. Na akejkoľvek akcii sa toho udeje neúrekom. Na aké detaily najradšej spomínaš?

“Mám jednu príhodu z východného Slovenska, kde sa ma pani pred akciou opýtala: „Pán Vrablec, keď ste už taká hviezda, čo pre Vás môžeme pripraviť?“ Spustil som: „Pečenú kačku, červenú kapustu, lokše, žemľovú knedľu, Sacher tortu, misu ovocia, červené a biele víno a francúzsku neperlivú vodu. A ešte zavináče, tie mám rád.“ Keď som prišiel, všetko bolo nachystané. Hanbil som sa ako pes :o), lebo ja nič extra nepotrebujem a ani toho veľa nepojem.”

  1. Často hovoríš o pozitívnom myslení. Aké sú Tvoje skúsenosti s touto praktikou na svadbách z pozície najdôležitejších persón? Sú ľudia uvoľnení a pozitívni alebo skôr zameraní na všetky detaily a to, aby akcia dopadla čo najlepšie? Dokážu sa zabaviť alebo je to tvrdý oriešok aj pre Teba ako zabávača?

“Od prvého momentu musia hostia cítiť, že som ich človek a môžu mi dôverovať, že ich podržím a hlavne, že si zoberú to, čo je vo mne najcennejšie – pohodu, šťastie, radosť zo života.”

  1. Máš za sebou aj skúsenosti event manažéra. Ktorá funkcia Ti osobne viac pasuje? Koordinovať akciu z úzadia alebo stáť na javisku s mikrofónom?

“Častokrát robím obe naraz. Organizátora odbremením, aby sa mohol venovať hosťom a starám sa o programové zákulisie.”

Druzicka-Vrablec

  1. Niekedy si písal Ty, teraz skôr píšu o Tebe. Ktorý breh rieky sa Ti páči viac?

“Robiť rozhovory nebola moja silná stránka. Lepšie sa cítim keď robia rozhovor so mnou, ale ešte veľa musím na sebe pracovať, aby tie rozhovory mali veľkú hodnotu.”

  1. Pri svojej profesii si navštívil veľa zaujímavých miest. Ktoré Ťa oslovilo najviac a prečo?

“Mal som to šťastie, že som moderoval v Bratislave na Železnej studničke. Toto miesto milujem, lebo od detstva ma tam brávala moja starká a prirástlo mi to k srdcu. Moderovať tam bola rozprávka.”

  1. Dáš nejakú pikošku, odporúčanie či zaujímavú príhodu pre Družičku na záver? :-)

“Svet nie je zlý, ani dobrý. Svet je len svet a je na nás, aký si ho vytvoríme. Želám čitateľom Družičky, aby boli šťastní a vyhýbali sa im všetky chybičky :o).”

Ďakujem Ti veľmi pekne za rozhovor aj príjemnú spoluprácu a teším sa na ďalšie spoločné stretnutia. :-)

A s kým si dáme kávu nabudúce? To ukáže čas :o).

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.