Zasadací poriadok

Na čo okrem peknej výzdoby, rozprávkových svadobných šiat a neuveriteľnej torty myslieť pri organizácii vašej svadby svojpomocne? Alebo ako naplánovať svadbu, na ktorú budú vaši hostia spomínať aj po rokoch či porovnávať s ňou všetky ostatné? Po úvodných bodoch prvej časti pokračujeme v plánovaní alebo odporúčaní, čo sme za tie roky vyskúšali, overili a funguje :o). Inšpirujte sa aj vy skôr ako sa zapotíte :o).

4. Viac možností svadobného menu

Ak ste vy dvaja veľkými fanúšikmi prímorskej kuchyne charakteristickej morskými príšerkami rôznych druhov a veľkostí, nemusí to hneď znamenať, že aj zvyšok svadobnej skupiny si pochutí na vašich výstrednostiach. Nenechávajte svojich hostí hladovať! Ak sa nehodláte vzdať svojich gurmánskych špecialít úplne, ponúknite im aspoň viac možností na výber. V dnešnej dobe plnej alergií a intolerancií pri výbere svadobného menu nezabúdajte ani na vegetariánov či vegánov, diétne obmedzenia, náboženské zvyklosti a samozrejme malé deti. Iste, nemusíte pre 100-člennú svadbu zabezpečovať á la carte stravovanie, no vyjsť v ústrety aspoň dietarom na hlavnom menu a ponechať na výber viac možností na slávnostnom bufete je zaručene vítané. Zároveň je to malý krok s veľkými (pozitívnymi) účinkami :o).

vegetariansky_bufet
Zdroj obrázku: www.mazelmoments.com

Bude vás zaujímať: Vegetariánske svadobné menu ktoré si zamilujete – časť 1.

 5. Nápoje na svadbe v rozumnom rozsahu

Poskytnúť veľkej skupine otvorený bar je viac ako veľkorysé a zároveň pre vašu peňaženku viac ako nepraktické. Ak chcete hosťom ponúknuť nielen bežné (ne)alko či teplé nápoje, ale aj nejaké zaujímavé drinky, vyčleňte im na to napríklad cocktail bar v určitom vymedzenom čase. Po zvyšok večera bude k dispozícii nápojový bufet s vybraným sortimentom na váš účet a pokiaľ si niekto stále nevyberie (o čom si dovolíme zapochybovať), môže sa občerstviť pri bare na svoj účet.

Bude vás zaujímať: 5 x zdravý nápoj na fitness svadbu či oslavu

 

 6. Plánovaný zasadací poriadok

Usadiť veľkú skupinu hostí môže byť dosť náročné, v niektorých prípadoch i riskantné, no určite to oceníte vo chvíli, keď sa všetci naraz vovalia do svadobnej sály. Ak zároveň pripravíte veľký zasadací poriadok a menšími verziami poveríte personál reštaurácie, celá úvodná mela prebehne nechaoticky, usporiadane, aj relatívne rýchlo. Ak vám pôjde karta, hostia sa vám dokonca poďakujú, že ste ich usadili so známymi, ktorých roky nevideli, prípadne, že sa zoznámili s novými zaujímavými ľuďmi. A určite nezabudnite ani na single kútik, ktorému môžete dopomôcť k novým známostiam akéhokoľvek druhu :o). Pokiaľ usadeniu vašich svadobných hostí venujete dostatok pozornosti, postaráte sa zároveň o ich skvelú zábavu počas večera v príjemnej spoločnosti.

Pozor si treba dať na náročné tipy hostí či vyostrené rodinné vzťahy. Myslieť si, že svadba ich napraví, je veľký omyl, ktorému sa radšej vyhnite oblúkom.

Zasadací poriadok
Zdroj obrázku: www.impuls.sk