mala_svadba_v_bojniciach

Možno ste od detstva snívali o pompéznej svadbe na zámku s veľkou svadobnou hostinou pre celú rodinu, všetkých príbuzných aj známych, skrátka vo veľkom štýle. Realita všedných dní vás však usmerňuje trochu inak, a preto sa vzdávate sna a vydávate sa na schodnejšiu cestu svadby v malom. Pozývanie svadobných hostí býva často ťažko rozlúsknuteľným orieškom, a tak skôr ako niekoho urazíte (ne)pozvaním, strávite kopu bezsenných nocí vypočítavaním, kto je tým vhodným kandidátom na oslavu vášho veľkého dňa. Počty neustále klesajú a potom opätovne rastú a vy ste už v úvode plánovania taká zúfalá, že by ste sa najradšej nevydávali. Poznám ten pocit, nakoľko nám ho opisujú viaceré nevestičky, a preto vám teraz ponúknem riešenie, ako si užiť malú svadbu vo veľkom. Lebo zníženie počtu hostí vôbec nemusí znamenať svadbu v malom štýle.

 

svadba_pre_dvoch
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Z malej svadby veľká oslava

Mnohé páry pred príbuznými utekajú na svadbu do zahraničia, čím sa snažia ospravedlniť, že mnohí z pozvaných by sa aj tak nezúčastnili. Aj doma však môžete mať svadbu inkognito, v kruhu najbližších a bez toho, že by vás vypátrali. Nechcem tým povedať, že vás budeme niekde zašívať:), skrátka plánovanie a prípravy vašej svadby urobíme potichu, svadobný pobyt si užijete naplno a nezúčastneným oznámite váš zámer, keď už bude po všetkom. :) Nejako tak, ako to urobili aj Júlia a Rómeo:).

Júlia a Rómeo žijú už 10 rokov v zahraničí a na Slovensku sa zastavia len občas. Pozývať preto všetkých známych spred x rokov, z ktorých sa medzičasom stali neznámi, na oslavu ich najkrajšieho dňa, im prišlo zvláštne. Nakoniec sa teda rozhodli, že si svoju svadbu skutočne vychutnajú naplno a len sami dvaja. A nie jeden deň, ale rovno týždeň:).

„Pred svadbou sme sa stretli len raz, všetko ostatné sme zariadili cez maily a Skype. Bolo to praktické, hlavne, keď pracujeme na zmeny a neobchádzajú nás ani nočné“ – spomína na začiatky nášho spoločného plánovania svadby na diaľku Júlia.
„V mieste svadby sme si dokonca zabezpečili aj svadobné šaty a oblek, aby sme nemuseli prenášať ešte ťažšie kufre ako sme mali :), plné svadobných záležitostí z cudziny.“

mala_svadba_v_bojniciach
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Počas svojho pobytu si vychutnali wellness, masáže, každý pol dňa v kozmetike :), nočnú prehliadku zámku či prechádzky v kúpeľoch a večere pri sviečkach. Na svadbe boli vysmiati a oddýchnutí, čím si ju dokázali skutočne užiť naplno. A hoci v malom, svadba bola na zámku. „Máme z nej dokonca krásne video a fotoknihu, ako z klasickej veľkej svadby, ktoré nám náš deň budú pripomínať navždy. Pravdu povediac, pohodovejšiu svadbu si málokto dokáže predstaviť“ – dodáva Júlia. A hoci správna dávka svadobného stresu sa prejavila aj na Rómeovi :), bolo to skôr o uvedomení si významu tohto veľkého dňa ako o starostiach, či všetko vyjde podľa plánu a dopadne podľa predstáv.

Pokiaľ aj vám ulahodila predstava malej svadby či svadby v malom, netrápte sa s náladami príbuzných a inšpirujte sa Júliou a Rómeom. A ak by sa aj nedalo alebo už máte po svadbe, stále sa týmto štýlom dajú oslavovať výročia :).

Pohodové, nielen svadobné, oslavy vám želám.:)