svadobne_menu

 

Výber svadobných šiat je zábava. Rozlúčka so slobodou je zábava. Stráviť celý deň prehliadaním a pripínačkovaním pekných fotiek na svadobné nástenky je zábava…

Ale viete, aká časť svadobného plánovania je často prehliadaná? Ochutnávky! Vážne, čo môže byť lepšie ako koštovanie množstva neodolateľných mňamiek a vyberanie tých najlepších?

Pre väčšinu párov sú ochutnávky úplnou novinkou, nakoľko pred tou svadobnou žiadnu neabsolvovali. Takže pokiaľ neviete, čo očakávať, robiť, pýtať sa nás tejto lahodnej a nemenej dôležitej schôdzke, pomôžeme vám.

Ako začať s ochutnávkou svadobného menu?

Skôr ako si dohodnete​ ochutnávku svadobného menu, pravdepodobne absolvujete niekoľko stretnutí s potenciálnymi gastro dodávateľmi, prípadne si vymeníte zopár telefonátov či mailov. Počas vzájomnej komunikácie si vyžiadajte vzorové meníčka, orientačné ceny, dostupnosť a opýtate sa na kľúčové otázky.

svadobne_menu
Zdroj obrázku: www.marketplaceweddings.com

Keď si vyjasníte úvodné možnosti, môžete pokračovať v dohodnutí ochutnávky potenciálneho svadobného menu s niekoľkými nádejnými výhercami. Ak máte svojho obľúbeného gastro partnera, o ktorom ste presvedčený, že je tým pravým pre vašu svadbu, pravdepodobne​ budete postupovať jednoduchšie a po zajednaní termínu si menu necháte odporučiť na stretnutí. Neexistuje dobrý, ani zlý spôsob či postup, každopádne si však buďte istí, že rozumiete možnostiam skôr ako si niekoho záväzne zarezervujete.

Niektorí dodávatelia spravia ochutnávku až po záväznej rezervácii termínu, iní vám odporučia navštíviť ich na veľtrhu, ďalší pripravia komornú ochutnávku kedykoľvek.

Ako sa pripraviť na ochutnávku svadobného menu?

1. Pripravte si priestor v žalúdku

Tesne pred ochutnávkou nejedzte veľa. Hoci degustačné porcie sú malé, pri servírovaní väčšieho počtu jedál budete na konci aj tak v registračnej kóme.

Vhodné je uvedomiť si, že nemusíte dojesť všetko, čo vám naložia na tanier. Ide predsa o ochutnanie, nie o preplnenie sa.

2. Poznajte svoje rozpočtové možnosti

Je dobré poznať aj svoje rozpočtové možnosti a nezabúdať na je ani pri tonách neodolateľného jedla. Hoci by ste chceli, aby sa podávalo všetko, zostaňte realisti. Inak môžete skĺznuť do rozpočtu určeného pre Dja, hudbu či šaty.

3. Pripravte si zoznam potravinových alergií

Možno vy dvaja máte v obľube Steaky, ale čo na to povedia vaši vegánski priatelia? Len ak budete poznať nielen svoje, ale i chute, diétne obmedzenia či možnosti vašich hostí, budete môcť naplánovať svadobné menu, z ktorého nezostane hladní nikto. A o to predsa ide.

4. Zamerajte sa na sezónne suroviny

Jahodovo-špenátový šalát nebude chutiť rovnako vo februári ako v júli. Ak ste si toho vedomý vopred, určite zaujmete iný postoj a zvolíte odlišné kombinácie na zimnú alebo letnú svadbu.

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.