pohodlna-pasikava-sukna-na-leto

Po úvodnej plavbe za námorníckymi šatami alebo v nich sa plavíme ďalej a tentokrát sme ďalekohľadom zamierili na menej pásikavé, zato stále dostatočne štýlové námornícke trendy šaty a ich variácie. Inšpirujte sa.

Aby pásikov nebolo priveľa – pásikavá sukňa

pohodlna-pasikava-sukna-na-leto

Radi by ste zapadli do letnej atmosféry s prímorskou príchuťou, no vypásikovanie od krku po kolená vám príde priveľa? Zredukujte to na polovicu a vyjdite si do ulíc napríklad v takejto štýlovej puzdrovej sukni s pásikmi. Slušivá dĺžka, nenápadne nápadný strih a slušivý materiál vám pridajú to správne námornícke korenie. Bielo-čierne, šedo-čierne, červeno-čierne alebo dokonca čisto čierne prevedenie vás zavedie presne tam, kam si to namierite. A aby bolo pohodlia dostatok, zadné zapínanie na zips, postranné vrecká  a voľný šnúrkový opasok dodajú tejto dámskej sukni tú správnu dávku letnej ležérnosti. S jednoduchým topom na ramienka, jednofarebným tričkom, mladistvým kardigánom či športovo-elegantným sakom si vystačíte na celé leto. Vždy pritom budete vyzerať tak štýlovo ako to vedia len námorníčky. :o)

 

Námornícka tunika k sukni i nohaviciam

pasikava-namornicka-tunika

Keď sa vás to netýka, príde na rad tunika:o) alebo pásiky v hornej polovici tiež nie sú zlým riešením. Takýto trefný tunikový kúsok je totiž využiteľný ako k sukni, tak k nohaviciam a pre odvážnejšie aj bez nich :o). V prímorskom letovisku na svadobnej ceste (alebo aj akejkoľvek inej) sa totiž dĺžka sukní meria celkom iným metrom :o). Ak vám vyhovuje voľnejší vrch a užší spodok, táto tunika v námorníckom štýle bude vašou obľúbenou. Rafinovane odhaľujúc ramená lodičkovým výstrihom a zvýrazňujúc zúženú bedrovú časť vsádza práve na tieto detaily. Trojštvrťové rukávy a postranné vrecká sú už len drobnosťami dolaďujúcimi praktickú stránku outfitu. Zásluhou viskózy s elastanom vám námornícka tunika padne ako uliata, vďaka čomu sa v nej budete cítiť ako v druhej koži. Keď vysokými šnurovacími sandálmi dokonale zvýrazníte nohy, viac už nie je čo riešiť.

Námorníčky v overale

damsky-overal-bez-ramienok

Ešte stále ste si nevybrali? Tak prichádzajú na rad overaly. Ak preferujete komplety na komplet, aby ste pred skriňou strávili minimum času s maximálnym efektom, tieto kúsky sú presne pre vás. A hoci ich sezóna začala už vlani, vďaka svojej vysoko pragmatickej  schopnosti uspokojiť nositeľku i okolie sú stále vysoko IN. Dlhé i krátke, s rukávmi i bez nich, na pláž i na večer, overaly, rovnako ako šaty, môžete nosiť kamkoľvek. Stačí siahnuť po tom správnom. Tmavomodrý dámsky overal bez ramienok je nielen nenápadne slušivý, ale i trendovo nadčasový. Jednoduchý strih spája elastický top bez ramienok s bielym lemom a úzke nohavice s vysokým pásom a riasením v okolí vreciek, čo v kombinácii s ľahkým padavým materiálom dokonale zvýrazní ženské krivky a dodá ten správny sexy look. V námorníckej modrej, prípadne svetlo šedej farbe je skvele kombinovateľný so všetkými potrebnými doplnkami.

Našli ste si svoj námornícky kúsok? Alebo máte nejaký iný tip? Dajte nám vedieť v KOMENTÁROCH, budeme sa tešiť :o).