kvetinovy sal Orsay

Teplé letné večery sú už aj tohto roku minulosťou a pokiaľ kaviarne ešte nevyhodili na terasy deky a partneri nenosia niečo, čo vám môžu požičať, je vhodné mať po ruke čosi vlastné. A pokiaľ ste neustále tak zamrznuté ako ja (okrem tých pár dní nad 30 °C), nasledujúce tipy od Orsay a Družičky isto oceníte. Aj mne padli vhod a to nielen na chladné letné, ale i ešte chladnejšie jesenné večery a ako mi sadli, posúďte samy. :o)

Bolero s perličkami vo výstrihu

Krásny kúsok, ktorý ma oslovil na prvý pohľad a nesklamal ani na druhý. Tmavá modrá je jednoducho skvelá a v kombinácii s perličkami vysoko elegantná, teda podľa mňa ideálna na slávnostné príležitosti. Presne ako toto bolerko.

Saty na svadbu pre hosti s bolerom Orsay

Bolero jednoduchého strihu je z mäkkého úpletu, bez vzoru, so 7/8-ovým rukávom, v dĺžke tesne nad pupok. Predný diel má predĺžené cípy, mierne nazberkanie na bokoch, ktoré zaručí pekné priľnutie k postave a zapínanie na malý nenápadný gombík vo výstrihu. Práve dekolt na seba púta pozornosť hustou spleťou drobných a miestami i väčších perličiek v rovnakej námorníckej modrej farbe.

suknovy outfit Orsay na spolocensky obed

Bolero s perličkami sadne veľmi pekne, akurát je potrebné objednať ho o číslo väčšie ako obvykle. Ja mám na fotkách veľkosť M, hoci bežne nosím XS-S. Skúšala som aj S-ko, no na prsiach bolo príliš úzke a vyskočilo o dosť vyššie, teda rozdiel vo veľkosti bol dosť zjavný. S M-kom som však nadmieru spokojná a to od materiálu, cez strih, sadnutie a moju obľúbenú námornícku farbu nevynímajúc :o).

Kvetinový šál

Nebíčkovo modrý šál s ružovými kvetinkami vás zahalí svojím priehľadným závojom a spraví z vás nežnú vílu. Teda, aspoň vo mne evokuje tento pocit vždy, keď sa doňho zakrútim. A keďže nemám rada, keď mi ťahá na krk (či už vietor alebo klíma), vždy nosím po ruke nejaký ten nákrčník. A áno, aj v lete, aj keď je teplo a viem, že mám stráviť čas v klimatizovanom priestore, prípadne v zámockom prievane (neverili by ste, aký je na nádvoriach prievan).

kvetinovy sal Orsay

modry sal s kvetinkami Orsay

Pokiaľ vám tento vzor a farba zapasujú, v podobnom nájdete aj top (v článku Letný outfit do práce nielen pre družičku), no na spoločné kombinovanie to celkom nie je, nakoľko odtieň je mierne odlišný. Ale ak vám učarovali natoľko, že ich jednoducho chcete mať oba (ako ja :o) ), alebo do viacerých outfitov, tak smelo do toho. Aj šál aj top sú rozprávkové :o).

Kardigan s čipkou na pleciach

Tento tmavomodrý zvršok mám v šatníku už o čosi dlhšie, no obdobné nájdete v kolekcii Orsay podchvíľou. Celkom sa tomu teším, nakoľko ešte nedávno veľa značiek nemyslelo na to, že aj v lete môže byť chladnejšie a nie vždy je praktické vláčiť so sebou deku :o).

 

Kardigan s čipkou, Orsay

Ale k tomu kardigánu – po úvodnom, nie tak celkom stotožnenom pocite vyvolanom absentujúcim zapínaním (akosi mi vždy chýbali nejaké gombičky na totálne zabandážovanie sa),  som si ho celkom obľúbila. Je veľmi ľahučký, s trojštvrťovými rukávmi a krásnou čipkou na ramenách i vo výstrihu v prednej časti. Dĺžka je mierne pod zadok, čo je super, nakoľko mám aj kríže v teple :o) (áno, možno to znie ako od mamy, no pri nociach strávených na svadbách na zámku by ste prišli na to isté – je lepšie byť v teple, pohodlí a môcť sa plne sústrediť na prácu, ako mrznúť a byť nervózna). Nakoľko predné diely sú strihané do trojuholníka, nosiť ho môžete nielen otvorený, s opaskom, ale aj zaviazaný na uzol. V tmavej modrej pôsobí veľmi vznešene a vo veľkosti XS plne postačuje na mojich útlych 163 cm :o).

A pozrite aj tieto kúsky, ktoré vás môžu ochrániť pred chladom nielen augustových večerov, ale aj septembrových rán (rán je od ráno, nie od rana :o) ). (v článku Vhodný outfit na dni pred a po svadbe)

Orsay outfit pudrova ruzova

Orsay svetrik na kazdy den

ruzovy kardigan s perlovymi gombickami Orsay

Ako sa pred chladom chránite vy? Inšpirujte mňa aj ostatných v komentároch.

Autor foto: Erika Kollárová pre Družička.sk . Ďakujeme :o)

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.