zavinovaci_flausovy_kabat_1

Ani vám nevonia toto sychravé jesenné počasie, ktoré lezie pod kožu viac ako sa patrí? Zaviňte sa do vlny v rôznych podobách a prežite tých pár nepríjemných dní v príjemnom teplúčku. Ako na to, keď predsa len musíte vyliezť spod deky a ísť do práce? Celkom jednoducho, veď teplé svetre, kardigány či kabáty sú dnes nielen praktickou, ale i štýlovou obalovou technikou.

Keď tieto otvorené zavinovacie kúsky začali valcovať prehliadkové móla, prišli mi dosť nepraktické. V chladnom období predsa chceme byť pozapínaní až po uši (teda ja určite :o)), aký má teda význam robiť kabáty bez zapínania? Ale aj ja som na to prišla – veľký. A síce, do zavinovacieho kardigánu či kabáta sa zaviniete presne tak, ako to práve chcete. Podľa svojej veľkosti, nálady, počasia, situácie…. Raz menej, inokedy viac, niekedy ho stačí len tak ledabolo na seba prehodiť a stále pri tom vyzerať dobre a nielen tváriť sa, že to tak má byť :o). Takže, voilá, poďme sa zakukliť.

Či máte rady vrstvenie a stavíte na tenšie kúsky, alebo vám skôr imponujú hrubé jednovrstvové kusiská, je na vás. Bu-butik má riešenie pre všetkých a mne osobne učarovali napríklad tieto:

Horúco vínový zavinovací flaušový kabát

zavinovaci_flausovy_kabat_1

Varené víno síce zahreje a k jeseni neodmysliteľne patrí, no dlhodobú výhrevnosť je vhodné zabezpečiť si aj trochu inak :o). Farebne príbuzný kabát vám okrem praktickej stránky navodí i romantickú atmosféru, a tak bude zaručene vaším obľúbeným. Jednoduchý rovný strih je ozvláštený šikmým zostrihom na prednom diely, nedbalo vyhrnutými rukávmi a veľkým golierom, ktorý v slnečných jesenných dňoch môžete nechať voľne otvorený, kým pri náhlej zmene počasia sa doň bez problémov ihneď zababušíte. O to, aby vám podeň nefúkalo, sa postará veľký elastický opasok so zlatou sponou, ktorý kabátu dodáva ten správny trendy šmrnc.  S dĺžkou do pol stehien je tento flaušový kabát praktický nielen do auta, ale aj pri cestovaní a prechádzkach s deťmi.

Ak by vám bordová predsa len nebola podľa chuti, môžete si vybrať aj menej nápadné odtiene ako béžová, svetlo sivá či klasická čierna.

Slniečkový športový kardigán s kapucňou

Kardigan-sportovy-kapucna

Pokiaľ máte rady vrstvenie, tento tenší zavinovací kardigán je na to ako stvorený. Na top, pod sako, mikinu či bundu alebo kabát, jednoducho ho zahalíte do čohokoľvek, pričom on zodpovedne zabalí vás. Jednoduchý strih mierne pod pás má dlhšiu prednú časť, nakoľko sa nezapína, ale zavinie a jeho hlavnou dominantou radiacou ho do športovejšej kategórie je kapucňa. Hovoríte si, ako vrstviť na kapucňu? Veľmi prakticky, veď okrem pragmatického jesenného doplnku chrániaceho pred nečakaným dažďom či vetrom je aj zaujímavým trendy doplnkom. A veru by ste neverili, koľkokrát vás taká letmá kapucňa dokáže ochrániť v nepredvídaných situáciách. Ja mám v šatníku dokonca aj jedno športové sako s odopínateľnou kapucňou a neviem si ho vynachváliť. Ak ste teda zatiaľ neprišli na chuť takýmto vychytávkam, vyskúšajte ich. Bez ohľadu na ročné obdobie, viac sa bez nich z domu nepohnete.

Jemný mäkký úplet vás zahreje aj napriek tomu, že je tenučký a príjemné pastelové farby rozjasnia šedivý jesenný deň. Vyberať môžete z jemnej žltej, ružovej a sivej alebo výraznejšej tmavomodrej. Do školy, na prechádzku v parku či na krúžky s deťmi, tento športový kardigán s vami rád pôjde kdekoľvek.

Ružový kardigán s veľkým golierom

kardigan_velky_golier_ruzovy

Pre zimomravejšie typy ako ja je tu svetrový kardigán oversize strihu s veľkými klopami. Tie sú presne na dekové babušenie až po uši, pomaly nahradia aj šál a čiapku. A hoci ani tento kúsok sa nezapína, previazať ho môžete čímkoľvek podľa ľubovôle. Veľkým opaskom alebo stuhou, podľa toho, k čomu práve chcete ladiť. Keď sa takto statočne zaviniete, odhalíte jeho veľké vrecká na prednom diely, v ktorých bude teplo aj vašim prstíkom. Takže od uší po končeky prstov, tento svetrový kardigán si plní svoju výhrevnú funkciu naozaj zodpovedne. Štruktúrovaný materiál s prímesou vlny, s dĺžkou pod zadok, pekne doplní casual jesenný outfit. Svetloružový, morský modrý, prípadne tmavošedý kardigán môžete nosiť k džínsom, nohaviciam, pleteným šatám i sukniam. Stačí sa doňho zabaliť a izolovať sa od vlezlej zimy.

Objavili ste aj vy výhody jesenného zavinovania? Podeľte sa s nimi v KOMENTÁROCH.