poschodova_torta_s_cukrovymi_kvetmi

Trendy sa nevyhýbajú ani svetu sladkostí, bez pochýb nie svadobných tort. Viete, aké práve letia a aká svadobná torta vyrazí vašim hosťom dych? Paleta je skutočne široká, takže vybrať si určite vyberie každý od zástancu tradičných maslových krémov, až pop fanúšikov extravagancie. Tu je 15 aktuálnych trendov pre svadobné torty, ktoré vám pomôžu zorientovať sa a zároveň byť in.

Čítajte aj: 15 horúcich trendov pre svadobné torty – Časť 1.

cipkovana_torta
Zdroj obrázku: www.MODwedding.com

6. Čipka na svadobnej torte

Od návratu svadobnej čipky na šatách sa aj skúsení cukrári inšpirujú svadobnými róbami, ku ktorým ladia svoje veľdiela, čím dodávajú celej svadbe punc výnimočnosti. Veď ladenie do posledného detailu si zaručene všimnú aj tí najmenej zainteresovaní.

Stačí sa rozhodnúť, ktorú časť svadobných šiat chcete vyzdvihnúť a podľa tej aplikovať detaily na tortu. Jednoduché cukrové gombíky, fondánová drapéria, čipkovaný živôtik…? Tento trend je o textúre, ktorá najlepšie vynikne pri svetlých odtieňoch s minimálnymi kontrastmi.

cipka_na_torte
Zdroj obrázku: www.boards.weddingbee.com
torta_s_cipkou
Zdroj obrázku: www.CakesDecor.com

7. Prírodná torta  s nádychom lesa

Prirodzene prírodné svadobné témy sú ešte stále in, takže niet divu, že sa nevyhýbajú ani tortám. Mnoho párov chce, aby ich torta chutila rovnako skvele, ako vyzerá a jednoduchá naturálna, minimalistická torta je vynikajúcou príležitosťou ako to vyjadriť. Na dosiahnutie vow efektu ani netreba veľa. Stačí nahú tortu dozdobiť prírodnými motívmi podľa aktuálneho ročného obdobia a rovno tak trafíte 2 muchy jednou tortou. Servírovanie je v tomto prípade tiež veľmi dôležité, nakoľko konečný efekt ešte znásobí. Drevené tácky či pníky, šišky, mach, vetvičky…dať si záležať na úprave okolia torty sa zaručene vyplatí. Efekt bude nielen rafinovane prírodný, ale zároveň i rustikálny.

torta_prirodny_styl
Zdroj obrázku: www.lovethispic.com
prirodna_torta_svadobna
Zdroj obrázku: www.outdoor-wedding.com

8. Geometria vo svadobných tortách

Pri plánovaní modernej svadobnej recepcie možno prídete na chuť aj tomuto, možno skôr technickému štýlu. Geometrické vzory ako štvorce, trojuholníky, ornamenty, pásiky pôsobia sviežo a zábavne zároveň. Inšpirácie konkrétne pre torty môžete nájsť vo svadobných oznámeniach, oblečení či dokonca eventovom nábytku na prenájom. Ak sa rozhodnete poňať vašu svadbu štýlovo moderne, zamerajte sa na jednoduchosť vo farebných kombináciách, aby sa s nimi vzory nebili, naopak, aby vynikli.

geometricka_torta
Zdroj obrázku: www.100layercake.com

9. Rozetové svadobné torty

Rozetový look vytvorený textúrou cukrových roziet po celom povrchu dodáva torte jedinečný a luxusný rozmer nešetriaci eleganciou. Textúra je natoľko bohatá, že farebne najlepšie vyznie v bielej, slonovinovej alebo veľmi jemnej púdrovej. Pri viacposchodových tortách je vhodné rozetovo zdobené poschodie striedať s niečím iným, aby bol konečný efekt vyvážený.

rozetkova_torta
Zdroj obrázku: www.theWeddingGuru.com

 

ombre_torta_s_rozetami

Zdroj obrázku: www.MODwedding.com

10. Svadobná torta s cukrovou kvetinovou kyticou

Kvety, či už marcipánové alebo živé, budú bez pochýb vždy pasovať ku svadobnej torte. Na trendových tortách kvety dodávajú akcent v podobe kytíc – či už jednej väčšej alebo viacerých menších. Opäť je cieľom správne vybalansovanie veľkostí, tvarov a farieb, pričom kytice a kytičky najlepšie ukážu na báze bieleho, marhuľovéo či mentolového podkladu. Ukončenie poschodí zlatým alebo strieborným metalickým okrajom či čipkou dodá torte sofistikovaný look.

cipkovana_svadobna_torta
Zdroj obrázku: www.MODwedding.com

 

torta_s_cukrovymi_kvetmi

Zdroj obrázku: www.themerrybride.com

 

poschodova_torta_s_cukrovymi_kvetmi
Zdroj obrázku: www.luzangela.es

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.