farby_od_stylistky

A Marcelka Špalková nám na naše zvedavé otázky ohľadne štýlu s radosťou odpovedala. Nahliadnite i vy do zákulisia tvorenia osobného štýlu a nezostaňte len pri tom. Marcelku môžete kontaktovať, opýtať sa jej priamo na našej stránke, v prípade záujmu si s ňou dohodnúť aj osobné stretnutie a konzultácie. Záleží len na vás, do akého štádia chcete svoj štýl vyformovať :o).

Tieto otázky sme jej položili na úvod my. Pokračovanie je na vás :o). Opýtajte sa stylistky Marcely Špalkovej pod článkom alebo priamo tu:

stylistka - dlhy banner

  1. Ako funguje farebná typológia? Ide len o prednášku alebo používate interaktívnejšiu formu?

Farebná typológia je metóda, ktorá vám presne pomôže odhaliť, aké farby vám pristanú a akým sa vyhnúť. Farebný typ sa nedá len tak odhadnúť voľným okom, či vyveštiť z čarovnej gule :o). Pre presné určenie mám nato výbavičku – farebné šatky, ktoré sa prikladajú ku tvári a sledujú sa pred zrkadlom zmeny, ktoré spôsobujú jednotlivé farebné odtiene. Tam je krásne vidno, čo farebné odtiene robia s pleťou, výrazom, celkovým dojmom. Je poznať, ktorá farba rozžiari našu prirodzenú krásu. Poznáme to tak, že vyniknú pri nej oči, pery, pleť vyzerá sviežo, mladistvo a vidno aj to, ktorá farba nepomôže. Premietne sa to napríklad tak, že pleť  vplyvom farby zbledne, zošedivie, prehĺbia sa vrásky, nevyniknú oči a vyniknú drobné nedokonalosti na tvári. Je to trošku alchýmia a čarovanie s farbičkami a zároveň metóda, ktorá sa dá aj logicky vysvetliť , pomenovať a uchopiť. Vždy sa snažím ženy podnietiť k tomu, aby zapojili fantáziu a vnímavosť a aby sa sústredili na seba, naučili sa vidieť to, čo im farby spôsobujú a ako s nimi narábať tak, aby prospievali ich imidžu.

farby_od_stylistky

  1. Môže sa stať, že sa klientka v odporúčaných farbách necíti dobre? Čo potom?

Vo väčšine prípadov sa to nestane. Keď klientka zapojí vnímavosť, obráti pozornosť na seba, má okamžitý dôkaz a vidí na vlastné oči, ktoré farby pracujú pre jej vzhľad a ktoré až tak nie. Vďaka tomu, že vidí, ako sa vplyvom farby rozžiari jej tvár, oči a ako jej farba dodá iskru, začína sa na seba a farby pozerať trochu inak, ako bola zvyknutá doteraz. A nie je to preto, žeby som jej nadiktovala, čo má nosiť a čo nie, ale hlavne preto, že ju vediem a usmerňujem, aby to vďaka svojej vnímavosti objavila sama. Samozrejme, môže sa stať, že niektorú farbu veľmi nemusíme alebo máme s ňou negatívne asociácie, ale to vôbec nevadí, lebo farebná typológia nie je o tom, že môžete nosiť ružovú, fialovú a nie zelenú a oranžovú. Farebná typológia odhaľuje možnosti, rozširuje obzory, v ktorých farebných odtieňoch vyniknete  a vy si z tých možností môžete vybrať tie, ktoré vám vyhovujú najviac.

stylistka_Marcela_Spalkova_radi

  1. Čo štýl a aktuálne módne farby? Môžeme si občas dovoliť aj nejaké módne výstelky, aj pokiaľ sa vymykajú odporúčaniam k nášmu typu?

Najlepšie riešenie je vyberať si z aktuálnych módnych farieb tie, v ktorých vynikneme. Ale popri tom netreba zabúdať na to, že štýl nie je o striktnom dodržiavaní pravidiel, je to hra fantázie a aj farby, ktoré sa vymykajú odporúčaniam k nášmu farebnému typu, sa dajú zakomponovať do outfitu tak, aby sme v nich vyzerali dobre. Len treba vedieť ako na to.

farebna_typologia_Marcela_Spalkova

Svoje otázky ohľadne štýlu môžete stylistke Marcelke položiť aj vy.

stylistka - dlhy banner

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.