stastny_par

Spája sa vám každý nový rok s novými záväzkami či predsavzatiami? Ak si aj teraz píšete zoznam na ten ďalší, nezabudnite tentokrát ani na detaily, ktoré dokážu posilniť váš vzťah.

Od viac spoločne stráveného času až po čestnejšie a otvorenejšie jednanie, tu je 8 novoročných predsavzatí, ktoré podporia váš vzťah a ktoré by ste si 1. januára definitívne mali zafixovať do svojich podvedomí. Najlepšie spolu :-).

A určite to neplatí len pri začínajúcich vzťahoch, ale pre vzťahy v akomkoľvek štádiu. Lebo láska je kvetinka, ktorá kvitne, len keď ju pravidelne zalievate, tak nedovoľte, aby sa voda vyparila a dodávajte jej výživnú šťavu tak často ako sa len dá.

kavička
Zdroj obrázku: www.coffee-smil
  1. Trávte spolu viac času

Stanovte si za cieľ, že budete spoločne vykonávať viac vecí ako doteraz. Je jedno, či ide o každodenné povinnosti alebo oslavu špeciálnych príležitostí, vždy sa dá nájsť viac spôsobov ako si vychutnať spoločnosť partnera.

  1. Randite nielen v začiatkoch

Rozhodnite sa absolvovať viac spoločných schôdzok ako doteraz. Nemusí pritom ísť o žiadne vysoko-nákladové položky vo vašom spoločnom rozpočte, len sa uistite, že plánujete spolu ako pár a užívate si tiež spoločne :-).

  1. Buďte si navzájom otvorenejší

Všetko je o komunikácii. Keď táto viazne, treba zaručene niečo robiť. Takže žiadne tajomstvá, online akcie či reakcie, ale bežná ľudská a otvorená komunikácia pri káve či šálke čaju a váš vzťah bude prekvitať.

stastny_par
Zdroj obrázku: www.ldsmag.com
  1. Vyskúšajte niečo nové

Cítite, že váš vzťah sa niekde zasekol a nemôžete sa z tejto pasce vymaniť? Pripravte pre partnera prekvapenie. Vyskúšajte nové jedlo, adrenalínové aktivity, exotickú cestu kamkoľvek…čokoľvek, čo vás oboch spájalo na začiatku, no dnes na to pre každodenné povinnosti nemáte čas. Vychutnávajte si život, kým na to máte energiu.

  1. Zamerajte sa na viac romantiky

Držanie sa za ruky nie je len pre násťročných, rovnako ako dať si pusu pri príchode, odchode či na dobrú noc. Objatia potrebujeme všetci a to nielen v zime na zahriatie a ruku na srdce, kedy ste naposledy dostali zamilovaný list od vášho drahého? Neobmedzujte sa na smsky a FB správy v skratkách. Zdokonaľujte body language a spravte si ďalší rok romantickejším ako bol predošlý.

  1. Buďte častejšie s priateľmi a rodinou ako pár

Pozdvihnite váš vzájomný vzťah ešte vyššie a trávte viac času so spoločnými priateľmi a rodinou. Utuží to celý kolektív, nielen vás dvoch a výsledkom takejto situácie môže byť len stav výhra-výhra.

  1. Prejavujte si lásku dostatočne a často

Nemusí to byť len slovne, ale akokoľvek vám je prirodzené a blízke, aby to nevyznelo umelo. Prejavovať si sympatie navzájom je predsa to najjednoduchšie, čo pre partnera môžete urobiť. Keď to budete cvičiť na pravidelnej báze, aj z malej iskry bude plameň a pre vás sa to stane bežným. A váš vzťah to obohatí celkom dosť.

spoločne_ranajky
Zdroj obrázku: www.MothersDay©HaleySheffield-90
  1. Robte pekné veci jeden pre druhého

Navarte večeru ako prekvapenie po ťažkom dni, pozvite polovičku na obed keď to najmenej čaká, zabezpečte lístky na zaujímavé predstavenie, naplánujte spoločný výlet alebo len tak kúpte kvety. Sú to malé veci s veľkým dosahom. Práve na tie však s odstupom času spomíname najviac.

A hlavne to všetko začnite robiť skôr ako bude neskoro. :-)

Držíme vám palce a želáme úspešné plnenie nielen novoročných predsavzatí.