licenie_v_zime

Väčšina novoročných predsavzatí nás núti porušiť ich. Prečo? Či sme si zaumienili vzdať sa cukru na celý rok alebo jednoducho schudnúť, všetci sme náchylní robiť rozhodnutia, ktoré sú buď príliš ambiciózne alebo naopak viac ako hmlisté. Aby sme mohli cieľ dosiahnuť, je nevyhnutné dostatočne ho definovať. No nakoľko nechceme nový rok začínať teoretizujúcimi poučkami :-), prejdime radšej k osožnej veci. Tu je konkrétny list konkrétnych bodov, jednoducho zrozumiteľných, prehľadne dosiahnuteľných, sledujúcich jediný jasný cieľ – udržať najrozsiahlejší orgán svojho tela zdravý a žiariaci po dlhú dobu, nielen za účelom pekných svadobných fotografií :-). Ako na to?

licenie_v_zime

  1. Žiadne násilie na pleti

Počuli ste to predtým, počúvate to znova, a predsa to stále robíte. A nielen vy, ale aj mnohí okolo vás. Začnime teda od začiatku. Násilie akéhokoľvek druhu – od vytláčania, cez rýpanie, škriabanie, olupovanie…nikdy nie je dobrým riešením. Iba ak by bolo vaším cieľom robiť z krtincov veľhory priamo na vašej tvári. Pokiaľ máte skutočne absťák tohto druhu, majte radšej po ruke efektívny lokálny prípravok na zastrašenie nežiaduceho rašiaceho čuda, ktorý nielen pomôže zbaviť sa ho v rekordne krátkom čase, ale vyhladí aj stopy naokolo. Máme pre vás skvelý tip, stačí nám napísať :-).

  1. Udržiavajte čistú aj obrazovku

Dvojzmyselné? Presne tak. Aj napriek vášmu presvedčeniu nedotýkať sa tváre inak ako dôkladne umytými rukami, len tento zvyk praktizovať nestačí. Počítate si napríklad, koľkokrát za deň sa dotknete líca baktériami posiatou obrazovkou mobilu? Skúste si do pleťových predsavzatí pridať aj pravidelné rýchle čistenie obrazovky obrúskami určenými presne na tento účel s bonusom ohľaduplnosti k vašej pleti. Určite pocítite výsledok.

  1. Starajte sa o seba, nielen o pleť

Pekná pleť nezávisí len od toho, čo dávate na ňu. Takže, ďalším bodom pre zdravú a žiariacu pleť je už dávno dôkladne známe a stále dostatočne nedodržiavané vhodné stravovanie a pitný režim. Menej cukru a soli, viac vody a zeleniny, doplnené o dostatočne výdatný spánok a pobyt na čerstvom vzduchu a máte pleť ako obrázok v každom veku. Tak jednoduché až je to náročné? Súhlasíme a usilujeme sa aj my :-).

ako_byt_fit_paulsikkel.com
Zdroj obrázku: www.paulsikkel.com

Čítajte aj: Ako sa správne starať o očné okolie

  1. Ochranný faktor, aj keď slnko nesvieti

Opäť sa to javí ako otrepané klišé, no SPF pre mnohých stále nie je samozrejmosťou ani v lete, nie to ešte mimo neho. Bez ohľadu na počet mrakov na oblohe a vonkajšiu teplotu, pokiaľ si zvyknete nosiť krém a make-up s ochranným faktorom pravidelne, pleť sa vám poďakuje.

  1. Základ regenerácie – odlíčená pleť

Zaručene aj tohto roku sa dostaví noc, kedy sa ocitnete v ďalšom leveli, v posteli, natoľko unavená, že ste sa nestihli ani prezliecť, nie to ešte odlíčiť. A opäť sa budete ospravedlňovať sama pred sebou, že ste natoľko zničená, že dať si pohov v tomto smere raz, vás určite nezabije. Vašu pleť však áno. Len si spomeňte, koľko nečistôt ste na ňu nazbierali na ulici, v klube či pube a všade, kde ste sa celý deň pohybovali. Mať to všetko v perinách a v póroch neznie vôbec pozitívne. Pokiaľ vám situácie tohto typu hrozia, majte po ruke aspoň odličovacie obrúsky, ktoré síce neurobia celú prácu dôkladne, ale tú najväčšiu špinu zmyjú aj bez oplachovania. Potom sa už na únavu vyhovárať nemôžete, zato škodám na neodlíčenej pleti sa môžete vyhnúť aspoň čiastočne.

Bude Vás zaujímať: Čo sa dozviete v Družičkinej zmenárni?

Čítajte aj: Pleťové sobotné popoludnie s Mary Kay