nevesta

Rodina predstavuje početnú skupinu hostí každej svadby, takže vôbec nie je prekvapujúce, že sa chcú na jej plánovaní podieľať aspoň minimálnym dielom. Koľko zodpovednosti pridelíte vašim rodičom je na Vás a Vašom snúbencovi, no niekedy môže ich zaangažovanie pomôcť v rozhodovaní či riešení obtiažnejších pasáži a spraviť vašu svadbu zmyselnejšou. Niektoré veci totiž Vaši jednoducho vedia lepšie ako vy. :-)

nevesta
Zdroj obrázku: www. pinterest.sk

 

  1. Úloha rodičov pred zásnubami

Páni, hoci žiadanie otca vašej vyvolenej o jej ruku vám môže prísť staromódne či zastarané, väčšina otcov toto gesto oceňuje. Slečny, pokiaľ si myslíte, ze táto prax je totálne absurdná (otec má o vašich zásnubách vedieť pomaly skôr ako vy?) či naopak super gentlemanská, dajte svojmu drahému signál, že o krok tohto druhu máte záujem J. Či už jemnejším spôsobom – napríklad pripomenutím zásnub priateliek či súrodencov, alebo priamou otvorenou debatou (pokiaľ hrozí, že medziriadkové konverzácie sa u vás nedočkajú odpovedí :-)).

Bude Vás zaujímať: Svadobná mama a svadobné plánovanie

 

  1. Tvorba zoznamu svadobných hostí

Nie je žiadnou tajnosťou, že zostavenie a finalizácia zoznamu pozvaných hostí môže viesť k nejednej nezhode, no zainteresovanie rodičov do tejto aktivity dostatočne skoro je najlepším spôsobom ako vyriešiť potenciálny konflikt skôr ako prerastie do serióznej drámy. Môžete zvážiť prepustiť rodičom časť zoznamu, obzvlášť v prípade, ak vašu svadbu sčasti financujú. Je to síce váš deň, no do určitej miery aj ich. Sú natoľko nadšení, že môžu tento míľnik vo vašom živote oslavovať s vami, ich rodinou a priateľmi, že to prežívajú rovnako intenzívne ako vy. Zrejme to pochopíme dôkladnejšie, až keď budeme v ich pozícii, ale oberať ich o tento pôžitok úplne, určite nie je správne.

Bude Vás zaujímať: Akých hostí pozvať na svadbu?

Pokiaľ sú svadobní rodičia nastavení na pozývanie 600 blízkych priateľov a vy na malú svadbu, vyjasnite si to hneď na úvod. Tiež si treba stanoviť hranice v prípade pozývania bábätiek – vyjmúc tie rodinné, aby sa vaša svadba nezmenila na detské ihrisko s úplne inou centrálnou pozornosťou.

hostia_na_oslave
Zdroj obrázku: cupcakesandcutlery.com

 

  1. Výber miesta svadby

Uvažujete o úteku na neobjavený ostrov v Pacifiku? Mali by ste sa uistiť, že vaši rodičia (plus starí rodičia, súrodenci a ktokoľvek iní, bez koho si váš sobáš neviete predstaviť) vedia stráviť všetky extra položky z toho vyplývajúce – ďaleký let, pobyt vrátane počasia či predĺžená dovolenka v práci. Pokiaľ teda tento únik neplánujete bez nich.

Čítajte aj: Miesto vašej svadby

 

  1. Distribúcia pozvánok na svadbu

Pokiaľ vaša rodina býva blízko seba, je určite vhodnejšie pozývať hostí osobne a pri tejto príležitosti im odovzdať pozvánky. Rodičia sa tejto úlohy určite radi zhostia a v rámci rodinných návštev sa pochvália touto významnou udalosťou.

sekt
Zdroj obrázku: www.pinterest.sk

 

  1. Vítanie svadobných hostí

Či už začínate uvítacím welcome drinkom v reštaurácii, na terase, či dokonca na hradnom nádvorí alebo sa ako skupina zídete priamo pred obradnou miestnosťou či kostolom, vítanie prichádzajúcich hostí je výsostnou úlohou svadobných rodičov oboch hlavných aktérov. Pokiaľ sa nevesta plánuje zjaviť až pred oltárom ako prekvapenie dňa, je to pochopiteľné a prijateľné. Ženích sa však na úvodnom uvítacom ceremoniáli zúčastniť môže, dokonca často sa s hosťami aj presúva na miesto obradu, aby si tam počkal na svoju princeznú.

Čítajte aj: Svadobné úlohy svadobnej mamy

A ešte sme neskončili. V úlohách pre rodičov pokračujeme ďalej 10 spôsobov, ako začleniť rodičov do plánovania svadby – Časť 2

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.