jarna_unava_v_pohode

Slniečko svieti, vtáky štebocú, všetko kvitne a svet je zrazu farebnejší. No aj napriek všetkým externým a pozitívnym vplyvom nedokážete vnímať a už vôbec nie pridať, lebo vás zmáha jarná únava? A čo viac, vaša jarná svadba sa nezadržateľne blíži.

Nezúfajte, tak ako s každým stavom, aj s týmto sa dá vysporiadať s prehľadom a nadhľadom a jarnú svadbu nielen stihnúť, ale aj zvládnuť s úsmevom.

Odzbrojte jarnú únavu nielen pred svadbou

Počúvajte svoje telo a snažte sa mu poskytnúť to, čo naozaj v túto ročnú dobu potrebuje. A nemám na mysli kopu protistresového cukru :o) zaberajúceho nielen pri svadobnom plánovaní, práve naopak:

Očistite sa

Od zimných nánosov, ktoré ste s cieľom zimného zahriatia organizmu praktizovali v posledných mesiacoch. Príbytky si na jar čistíme bežne, upracme tentokrát aj seba v sebe. Jar je ideálnym obdobím na jarné očisty a to nielen pred jarnou svadbou.

Nadýchnite sa

Okrem vnútorných fyzických zásob si doprajte aj oddych a relax, zmiernite tempo a jednoducho sa prestaňte ponáhľať, aby ste začali stíhať. Hovoria o tom nielen školitelia osobnostného rozvoja, ale hlavne naše fyzické stránky, ktoré sa všemožnými spôsobmi snažia dať nám to najavo najskôr v podobe varovných signálov.

Ak sa potrebujete zrelaxovať, doprajte si okrem pobytu na čerstvom vzduchu aj teplý kúpeľ, prečítajte si knihu, ktorú už dlhšie odkladáte a pomôcť vám môžu aj výživové doplnky, ako obľúbené CBD oleje, ktoré okrem iného podporujú imunitu a pozitívne ovplyvňujú kvalitu spánku.

Pokiaľ ste nedali na prevenciu, berte vážne prvé varovania, lebo následne sa to stupňuje neželaným smerom. A to platí aj pri plánovaní svadby nielen na jar.

zelena_jarna_svadba

 

Rozžiarte sa

Nie ste síce svätojánska muška, ale nakoľko sa dni predlžujú a žiadne ponuré rána či tma skoro popoludní viac nehrozí, berte to pozitívne a užite si denné svetlo, ktoré dodáva energiu tak chýbajúcu počas krátkych zimných dní a dlhých nocí. Keď ku krátkej prechádzke pridáte aj pozitívny úsmev, zlepšíte náladu nielen sebe a nielen pred jarnou svadbou.

Vyfarbite sa

Robí to príroda a tá je snáď najlepšou múzou módy. Prečo sa mini neinšpirovať? Pokiaľ ste sa počas zimy utápali v ťažkých a ponurých farbách, aby ste sa nezašpliechali snehovou čľapkanicou, ktorá tohto roku ani nebola alebo zahaľovali do ťažkých vôní, ktoré sa do zimných mrazov údajne hodia viac, odhoďte túto šeď a zažiarte farebne a voňavo aj navonok. Spraviť si svet farebným je nielen svadobne romantické, ale aj pozitívne efektívne.

farebne_saty

Najedzte sa dozelena

Zdravá strava plná čerstvej jarnej zeleninky je osviežením pre tráviaci trakt. Vaše každodenné menu ako aj svadobné menu sa môžu niesť v znamení stráviteľnej ľahkosti, druhovej pestrosti a farebnej farebnosti, ktorá osloví všetkých účastníkov vašej jarnej svadobnej oslavy.

Rozhýbte sa

A hýbte sa ďalej, aby ste odohnali aj tie zvyšky jarnej únavy, ktoré do tohto kroku ešte nepominuli. Keď počasie praje, už sa nie je na čo vyhovárať. Okrem toho, pohyb na čerstvom vzduchu patrí medzi najúčinnejšie omladzovacie prostriedky a o to nám ide hádam všetkým. Verím, že nie len pred jarnou svadbou.

jarna_unava_a_svadba
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Venujte sa pozitívnej činnosti

Znie to možno nereálne a možno aj mysticky, no pokiaľ vám jarná únava prináša pocit vyhorenia či jesennej depresie v jarnom období, a vôbec to nemusí súvisieť len s plánovaním svadby, nájdite si niečo, čo vám robí radosť natoľko, aby vás to nabilo pozitívnou energiou, peknými myšlienkami a radosťou zo života. Ošúchané klišé? To závisí od uhla pohľadu, no rozobraté na drobné to zaujíma čoraz viac ľudí nielen v predsvadobnom ošiali, ale aj v bežnom živote. A nájsť si pekné hobby predsa nikdy nie je na škodu.

Ak sa vám ani po zavedení toho všetkého do praxe svojpomocne nepodarí zorganizovať si jarný život bez únavy či jarnú svadbu bez stresu, siahnite po odborníkoch – zdravotných alebo svadobných.:o)

Jar bez únavy vám želám :)