Rozkvitnuté_jednohubky

Po úvodnej aranžmánovej časti 1. sme si zobrali na mušku aj ďalšie detaily, ktoré môžu na vašej jarnej svadbe zaujímavo rozkvitnúť.

 

8. Kvetinové Aranžmány v miskách

Toto je ďalší jednoduchý spôsob ako pripraviť pútavé aranžmániky za rozumnú cenu. Stačí vybrať správne kvietky, pozbierať rôznorodé misky a mištičky a realizovať svoj jemnocit v správnom smere. Nádobky pritom vôbec nemusia byť rovnaké, obzvlášť nie, ak stavíte na vintage štýl, v ktorom si to môžete dovoliť priam plným priehrštím. Misky však nezabudnite naplniť kvetinovou hmotou, aby mali kvietky vodu a držali presne tak, ako si to predstavujete. A potom už stačí len ich správne rozmiestniť. Rozložené do výšky či zgrupené vo viacerých zaujímavých formáciách neujdú žiadnemu pohľadu.

svadobne-aranzmany-v-miskach
Zdroj obrázku: www.marthastewartweddings.com

Bude vás zaujímať: Vintage a shabby chic romantická svadba

 

9. Záhradou inšpirované menovky

Privítajte a oslovte hostí zaujímavo hneď na začiatku – menovkami. Vyplňte malé pletené košíčky plastovým obalom, naplňte trsom trávy alebo machom a dozdobte motýľmi, sušenými či umelými kvetmi nesúcimi mená hostí.

 

svadobne-menovky-zahradne
Zdroj obrázku: www.marthastewartweddings.com

10. Rozkvitnuté jednohubky či sladké ražníky

Privítajte hostí hneď pri príchode niečím malým na zahryznutie. A spravte z toho niečo výnimočné. Nič neoživí kanapky viac ako milé farebné kvetinky. Pritom stačí tak málo – papierové kvietky, lepidlo a napichovátka a efekt je hneď rozkvitnutý. :-)

Rozkvitnuté_jednohubky
Zdroj obrázku: Photography Charles Schiller

 

Ďalším variantom je trio – sušienka, snehová pusinka a citrónový marshmallow alebo akékoľvek iné sladké variácie (s čoko bonbónmi, čerstvým ovocím či na zdravšiu nôtu – ovocie poliate tmavou čokoládou) sú lákadlom na jeden hlt. Čokoľvek na paličky napicháte (a vôbec to nemusí byť či vyzerať ako z vysoko profi cukrárskej dielne), dajte si záležať na prezentácii. Na servírovaciu tácku dajte polystyrén, ktorý prekryte cukríkmi, mandľami alebo farebnou drťou či kamienkami, pomedzi ktoré jednoducho napicháte sladké paličky.

sladke-svadobne-razniky
Zdroj obrázku: www.marthastewartweddings.com

11. Sezónne sladkosti ku káve

Káva servírovaná s niečím sladkým vždy poteší o trošku viac. Navyše, pokiaľ je to malé sladké aj milo rozkvitnuté J či inak inšpirované jarnou sviežosťou. A nakoľko na svadbe je zvyčajne sladkostí dosť, môžete kávičkové cukrovinky servírovať na svojej rozlúčkovej party pred svadbou či rozlúčkovom brunchi po nej.

kvetinove-keksiky-ku-kave
Zdroj obrázku: www.marthastewartweddings.com

12. Kvetinové darčeky pre družičky

Jedna z mnohých zahraničných tradícií hovorí čosi v zmysle, že musíte počkať 15 rokov, aby ste mohli manželovi/manželke venovať sklo na výročie svadby. Ale sklo ako darček pre družičky môžete darovať rovno na svadbe či pred ňou. Jednoduché poháre dozdobené menami družičiek či dekoratívnym jarným či svadobným motívom, navyše s peknou kvetinkou, potešia snáď každú družičku. Zároveň im tento darček pri správnej starostlivosti vždy bude pripomínať váš deň D.

darceky-pre-druzicky-v-skle
Zdroj obrázku: Photography Reed Davis

 

13. Kniha hostí na konáriku kvitnúcej čerešne

Čo tak ozvláštniť príspevky hostí nielen ich ostrovtipom, ale i prevedením samotnej archivácie? Požičajte si trochu japonskej inšpirácie a pripravte všetko pre to, aby svoje želania novomanželom mohli povešať na konáriky kvitnúcej čerešne v porcelánovej váze ozdobené krepovými púčikmi.

Alebo pripravte papierové holubice, ktoré následne usadia na vetvičky vo váze. Holubice ako tradičný svadobný symbol lásky, šťastia a harmónie sú na to ako stvorené. Stačí ukotviť veľké pevné vetvičky v nádobe s kamienkami či štrkom, pridať papierové holubičky s ceruzkami a návodom a spomienkové zátišie je hotové.

kniha-hosti-na-konaroch
Zdroj obrázku: www.marthastewartweddings.com

Alebo máte iný návrh? Podeľte sa s nami v KOMENTÁROCH.