Detskí hostia z pohľadu plánovania svadby

Pokiaľ budete v roly nevesty, ktorá plánuje svadbu, na ktorej sa zúčastní viac detí, mali by ste na to myslieť od začiatku príprav. Je to síce vaša svadba, ale nakoľko ste zároveň aj hostiteľkou, určite túžite, aby sa na nej vaši hostia cítili dobre. Pokiaľ budú hosťami aj deti, je vhodné myslieť aj na ne, nakoľko práve oni udávajú smer v rodinách s deťmi a rodičia sa do veľkej miery prispôsobujú práve ich režimu. A na rovinu, svadba nie je práve detský ideál, ktorého by sa deti extra radi zúčastňovali. Ak im však pripravíte dostatok priestoru a zaujímavý program, zdržia sa dlhšie aj ich rodičia, ktorí si navyše zábavu užijú spolu s vami. A o to predsa ide.

Deti na svadbe - párik

Na čo teda nezabudnúť pri plánovaní svadby s deťmi?

Deti na svadbe – na čo nezabudnúť

1. Miesto svadobnej hostiny a deti

Je vhodné začať s výberom miesta, kde strávite slávnostný deň. Sobáš bude trvať krátko, no pokiaľ sa chystáte oslavovať do rána, je vhodné mať nielen dostatok priestoru, ale myslieť aj na ostatné možnosti, ktoré miesto hostiny ponúka. Zavrieť deti na svadbe do klietky v múzeu nie je vhodný nápad a očakávať od nich celovečernú poslušnosť je nesplniteľný sen.

2. Baby friendly miesto svadby

Dostatočný priestor, jednoduchý prístup, terasa či záhrada prospejú nielen dospelým, ale hlavne mladším účastníkom. Pokiaľ sa vám do svadobnej sály zmestí vyhradený kútik pre deti, určite tým potešíte všetkých zúčastnených.

3. Čas sobáša s ohľadom na deti

Ani priskoro, ani neskoro. Prispôsobiť sa každému drobcovi určite nie je nevyhnutné, ale čiastočne rešpektovať požiadavky vekového priemeru zúčastnených nie je nemožné. Deti nielen na svadbe si vždy vyžiadajú svoje. Ak nechcete mať na tej vašej poloprázdno, myslite na to vopred.

4. Doprava na sobáš

Lokalita mimo civilizácie môže síce na prvý pohľad vyzerať lákavo a romanticky, no nie vždy to musí byť aj výhra. Buď tam doveziete hostí spolu a odveziete rovnakým spôsobom alebo všetci budú myslieť na to, ako sa odtiaľ dostať uprostred noci s takou intenzitou, že si svadbu neužijú v takej miere, ako by mohli. A netýka sa to len účastníkov svadby s deťmi. Rovnakú dilemu budú riešiť aj seniori, cezpoľní a mnohí iní hostia. Vybrať miesto v civilizácii je preto výhodnejšie hlavne v prípade, že uvedené skupiny tvoria väčšinu vašich pozvaných.

Deti na svadbe - malý družba

Zdroj obrázku: www.impuls.sk

5. Svadobné ubytovanie detských hostí 

V blízkosti, pešej vzdialenosti alebo priamo pod jednou strechou hostia s deťmi určite uvítajú. Dosah baby monitorov im zároveň umožní postarať sa o správny režim dieťatka,  aj si do určitej miery užiť zábavu.

Pokračujeme nabudúce :) – Deti na svadbe – Časť 2.

Bude vás zaujímať aj: Prečo pozvať deti na svadbu?

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.