Deti na svadbe - družičky na sobáši
Deti na svadbe - družičky na sobáši
Zdroj obrázku: www.jasmine-star.com

Aj vás čaká svadba s bábätkom či menším alebo väčším huncútom? Na začiatku to zrejme bol super nápad mať malú rozkošnú družičku či nosiča vankúšika s prstienkami. No čím je termín svadby bližšie, tým viac nad tým premýšľate do posledného detailu a postupne máte z toho nočnú moru. Nezúfajte, detičky na svadbe nie sú ničím nezvládnuteľným, pokiaľ ich správne inšpirujete. V akejkoľvek úlohe sa svadby zúčastníte, zakaždým si ju môžete užiť.

Nevesta s bábätkom

Deti na svadbe - družičky
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Ak budete nevesta a mamička zároveň, je vhodné zaobstarať si na svadobný deň pre vášho drobca pestúnku. Baby sitting na svadbe nie je nedosiahnuteľnou métou, zato veľmi užitočnou. Určite nestavajte do tejto pozícia nikoho z najbližších, nakoľko aj oni budú mať svoje povinnosti a zároveň si budú chcieť užiť príjemnosti, ktoré svadba prináša. Ak je vaše bábätko ešte veľmi malé a nevyhnutne potrebuje byť neustále vo vašej blízkosti, plánujte podľa toho aj harmonogram dňa. Čas sobáša, fotenie či svadobná večera sa dajú pekne rozplánovať v súlade s programom drobca. A s dobrým plánom sa to určite dá zvládnuť. Treba sa len spriateliť s delegovaním povinností. To, že ste nevesta a mamina v jeden deň, ešte neznamená, že budete robiť všetko naraz a naplno. Ak sa chcete cítiť princeznou, doprajte si dvornú dámu v podaní profi pestúnky. Tá totiž nebude mať iné povinnosti, ani nebude sedieť u kaderníka či vizážistky, preto bude stále nablízku nielen bábätku, ale aj vám, takže kontrolu nad situáciou nestratíte. Pokiaľ plánujete malú svadbu v kruhu najbližších, bude to určite ideálne riešenie ako pre vás, tak aj pre vaše bábätko. Predsa len hostiť davy ľudí je o čosi náročnejšie a vyžaduje si viac vašej pozornosti, ktorú tak nemôžete venovať dieťatku. Ak váš drobec zvládne premiestňovanie vo vlastnej réžii a je schopný usmievať sa aj na iných ľudí ako len na vás, je to už o čosi lepšie a jednoduchšie pre všetkých zúčastnených. Vtedy si môžete foto pózovanie užiť vo väčšej pohode a ani samotný sobáš a oslava by nemali byť také hektické. Pestúnka je však stále základnou nápomocnou osobou, ktorá vás dokáže odbremeniť a umožniť vám, užiť si váš deň v pozícii nevesty, nie maminy. Deti, ktoré už sú schopné robiť veci organizovane, je vhodné zamestnať zopár maličkosťami ako napríklad nesenie prstienkov pred oltár, rozsýpanie lupienkov, nesenie nevestinej vlečky, robenie krovia, vypúšťanie holubíc a podobne. Dodáte im tak dôležitosti, na ktorú budú určite spomínať radšej ako na nudnú svadbu, plnú príkazov a zákazov. Pre väčšie deti a juniorov je vhodné pripraviť program, ktorý ich zaujme, prípadne im tiež zveriť zopár úloh, ktoré im vyplnia čas a vám pomôžu. Špeciálny program len pre deti určite poteší. Keď už nie inak, aspoň tým, že ich vytrhne z nudných procedúr dospelých.

Bude vás zaujímať: Deti na svadbe

Družička či baby sitterka?

Pokiaľ budete na svadbe s deťmi družičkou, budete to mať o čosi jednoduchšie. V tomto prípade by ste však neveste mali poradiť a pomôcť s prípravami aj pre najmenších či príliš bystrých. Zriadiť jednoduchý detský kútik s pár hračkami, hrami či omaľovánkami nie je problém. Ak popri tom vymyslíte aj nejaký program, bude to ďalšie plus pre všetkých. Ako družička na svadbe s deťmi nemusíte byť v úlohe opatrovateľky. Budete mať predsa aj iné povinnosti. Pokiaľ to nie je vaša vysnívaná rola, preberte to s nevestou vopred a pripravte uspokojivý variant. Môžete napríklad zabezpečiť externú starostlivosť, na ktorú budete priebežne dozerať. Každopádne na menších a mladších účastníkov svadby netreba zabúdať. Hlavne ak sa počíta s ich účasťou vo väčšom počte. Preto ako správna družička myslite nielen na krásu a pohodlie nevesty, ale aj na pohodu hostí. Hlavne oni sú totiž tvorcami celovečernej svadobnej atmosféry, ktorá dokáže rovnako dobre odraziť ich spokojnosť ako aj pravý opak. Pomôžte preto neveste vytvoriť podmienky, v ktorých sa budú malí aj veľkí hostia cítiť dobre. Určite sa vám odvďačia všetci. Držím vám palce pri plánovaní svadby s deťmi či už vlastnej alebo vašej priateľky.

Deti na svadbe - malý družba