planovanie_svadby_detaily

V predvianočnom zhone máme väčšinou plnú hlavu starostí typu: Ako postíhať všetko v práci, nemeškať na letisko či nezabudnúť kúpené darčeky…Kto by už len myslel na budúcoročné leto či dokonca neskoršie obdobie? Navyše v súvislosti s plánovaním svadby.

Predvianočný zhon síce zostáva neodškriepiteľným každoročným faktom, no urobiť si plán na voľné chvíle sviatočné určite nie je na škodu. Zvlášť, keď po nich plánujete prehupnúť sa do svadobného roka. Keď vám bude doma rozvoniavať stromček, medovníky a kapustnica, skúste si okrem vianočných rozprávok predstaviť aj plán vašej svadby. Tesne pred nám určite dáte za pravdu, že začať v predstihu nebol až taký zlý nápad.

planovanie_svadby
Zdroj obrázku: www.weddingrepublic.com

Kedy zahájiť plánovanie svadby?

Pokiaľ ste plánovanie vašej budúcoročnej svadby nezahájili doteraz, možno bude pre vás ťažké v zasneženej krajine myslieť na letné horúčavy či jesennú farebnosť, no dokáže vám to ušetriť nemalé nepríjemnosti. Čím skôr totiž s plánovaním svadby začnete, tým viac času vám zostane na jej realizáciu a detaily ako aj vlastné prípravy tesne pred.

Plánovanie svadby začiatkom roka

Začiatok roka je navyše tradične obdobím veľtrhov a výstav. Pokiaľ ste teda plánovanie svadby ešte tak celkom nezačali, prípadne potrebujete inšpirácie, práve v tomto čase ich nájdete sústredené na jednom mieste a dokonca offline. Nespoliehajte sa však na to, že na svadobnom veľtrhu vybavíte všetko. Mnohé miesta už totiž môžu byť obsadené a lepší dodávatelia zarezervovaní.

Vianočné plánovanie svadby

Ak žijete v zahraničí a vzdialenosť vás už prinútila do kolotoča plánovania svadby naskočiť, počas vianočných sviatkov na Slovensku si môžete napríklad pozrieť miesto hostiny, fotenia či prejsť vzdialenosti plánovaných presunov, no vybavenie zásadných záležitostí ako sú napríklad doklady, si radšej do diára nepíšte. Úrady vás totiž vo sviatočnom období môžu prekvapiť svojimi otváracími hodinami, veď napokon, aj tam pracujú ľudia, ktorí chcú tráviť sviatky s rodinou, mimo práce, rovnako ako to práve robíte vy.

planovanie_svadby_detaily
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Plánovanie svadby v zahraničí

Ak plánujete svadbu v zahraničí, tiež nenechávajte nič na poslednú chvíľu. Možno to bude malá svadba, možno len svadba vo dvojici, no vzhľadom k vzdialenosti a dokumentom vybavovaným cez hranice si aj tu treba naplánovať nielen svadbu, ale hlavne čas na jej plánovanie. Nezabúdajte na to, že svadba v zahraničí nie je zájazd last minute a práve spomínané dokumenty vám môžu plánovanie svadby odkladané do poslednej chvíle nielen znepríjemniť, ale aj prekaziť.

Mimosezónne svadobné plánovanie

Spoliehať sa na skutočnosť, že mimo leta vybavíte svadbu aj za pár týždňov, je tiež ilúzia nesprávneho charakteru. Hoci by sa mohol zdať opak, no práve mesiace pred a po letných prázdninách sú svadobne najvyťaženejšie, takže pokiaľ plánujete svadbu na vychytenom mieste alebo v termíne zaujímavom nielen pre vás, prípadne by ste na vašej svadbe chceli mať vychýreného kuchára či fotografa, určite začnite s plánovaním skôr.

Ak neviete, kde vlastne pri plánovaní svadby začať a ako to všetko postíhať popri časovo náročnej práci, obráťte sa na odborníkov, ktorí vás na úvod usmernia a v prípade potreby pomôžu s celými prípravami vašej svadby aj svadobného dňa. Plánovanie svadby zo zahraničia alebo svadby v zahraničí predsa len nie je záležitosť niekoľkých mailov v nočných hodinách po práci, ale vyžaduje si dôkladné prípravy a množstvo stretnutí. Ak má byť vaša svadba skutočne ako z rozprávky a vy sa chcete cítiť aspoň jeden deň princeznou, nepodceňujte plánovanie. Napríklad aj cez Vianoce.:)

svadobne_planovanie
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Želám vám príjemné sviatky a pohodové plánovanie vašej svadby.

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.