vintage_svadba_ruzovo_zlaty_aranzman
vintage_svadba_aranzman_s_klietkou
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

V poslednom období na nás zo všetkých strán číha trend zvaný vintage. O čo presne ide, kedy to vintage je a kedy nie a kde všade sa dá tento nežný štýl použiť sme pátrali za vás.

Kedy je svadba vintage?

Možno by ste nepovedali, ale samotný názov vintage zaviedli ako prví vinári, ktorí týmto pojmom označovali určitý druh hroznovej úrody či sezóny zberu. Neskôr tento pojem zľudovel a začal sa používať aj v iných ako vinárskych súvislostiach. Dnes orientačne platí, že kúsky datujúce 60 – 150 rokov majú prívlastok vintage, staršie ako 150 rokov spadajú do kategórie antik a mladšie ako 50 rokov veku sú retro. Vintage štýl a všetko s ním súvisiace sa teda vyvinulo okolo rokov 1940 – 1950. Vintage často označuje kúsky už nosené, teda z druhej ruky, často originály, ktorých nie je veľa, a preto ich hodnota neustále stúpa. Ak si teda potrpíte na historické plus, zamerajte sa na originálne vintage kúsky a vaša vintage svadba vyznie vskutku honosne. Nakoľko móda sa vracia v takmer pravidelných sínusoidách, vintage svadbu si môžete vyskladať aj z čisto nových vecičiek vyrobených v tomto štýle, no v dnešných časoch, teda v aktuálnej interpretácii rôznych veľkostí, farieb a materiálov.

Shabby chic svadba

vintage_svadba_ruzovo_zlaty_aranzman
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Vintage sa často zamieňa aj so štýlom shabby chic, ktorý tiež využíva veľa vintage prvkov, no vyvinul a uplatňoval sa v interiérovom designe od roku 1980. V tomto období bol shabby chic veľmi populárny medzi vyššou strednou vrstvou, ktorá si rada zdobila svoje príbytky rôznymi vankúšmi, prikrývkami, lustrami, ružičkovými vzormi a pastelovými farbami, skrátka štýlom s nádychom ženskosti, romantiky a dekoratívnosti.

Ak aj vám ulahodili jemné tóny, zamatové povrchy a závan histórie, prípadne ak chystáte svadbu na zámku, tieto štýly na vašu svadbu určite zapasujú. Pokiaľ vám učaroval vintage štýl v tej pravej forme, platí o ňom presne to, čo o víne – čím staršie, tým lepšie. Ak však uprednostníte novodobý vintage s nádychom luxusu a moderných prevedení, aj vaša svadba bude pri správnom dávkovaní vyzerať super. A v čom všetkom môže byť vaša svadba vintage respektívne v čom všetkom sa tento štýl môže na vašej svadbe prejaviť, si povieme nabudúce.

Čítajte ďalej: V čom všetkom môže byť svadba vintage

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.